Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj24.04.2010, 07:24 (UTC)    
Mesaj konusu: Facebook'a yeni özellikler kazandırmak elinizde

400 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Facebook neredeyse ayrı bir cumhuriyet oldu. Türk kullanıcıların da büyük ilgi gösterdiği en büyük sosyal ağ sitesi, sürekli yeni özellikler ekleyerek kullanıcıları için daha eğlenceli bir Facebook tecrübesi için uğraşıyor. Diğer yandan da Microsoft ortaklığı ile daha faydalı özellikler eklemeyi sürdürüyor.

Buna rağmen 400 milyon kişiyi aynı anda memnun etmek mümkün değil. Facebook da herkes için uygun olacak optimum noktayı yakalamaya çalışıyor. Eğer siz de Facebook'un tüm özelliklerinden memnun değilseniz merak etmeyin; yalnız değilsiniz.

Diğer yandan Facebook'u kişiselleştirmek sizin elinizde. Her ne kadar Facebook bu konuda kullanıcılara oldukça sınırlı bir imkan sunuyor olsa da, neyse ki üçüncü parti tarayıcı eklentileri bu görevi üstlenmiş durumda. Eğer Firefox ve Chrome tarayıcılarını tercih ediyorsanız artık Facebook keyfinizi kolaylıkla arttırabilirsiniz.

Facebook'ta neleri değiştirebilirsiniz?

Facebook'ta arkadaşlarınızın yükledikleri fotoğraflara göz atmaktan hoşlanıyorsanız, muhtemelen siz de bizim gibi sadece galeri sayfasındaki küçük hali görünen bir fotoğrafa tıklayınca büyük halini görmekten sıkılmışsınızdır. FFixer adlı eklenti ile galerilerdeki resimlerin büyük halini görmek için fareyi üzerine götürmeniz yeterli. Hatta isterseniz tek bir tıklama ile galerideki tüm resimlerin büyük hallerini bir arada görebilirsiniz.

Arkadaşlarınızın oyunlarla ilgili paylaştıkları gönderiler ana haber kaynağı sayfanızı dolduruyor ve faydalı içerikleri gözden kaçırıyorsanız FFixer ile bunu da düzeltmek mümkün. Bu sayede haber kaynağınızda sadece sizin tercih ettiğiniz gönderiler görüntülenebilir. Ayrıca beğendiğiniz profil ve hayran sayfalarını da FFixer ile kolaylıkla favorilerinize ekleyebilir ve dilediğinizde hızla ilgili sayfayı açabilirsiniz.

Kısa yollar ve video kaydetmek!

Gelen kutunuzu görüntülemek, oradan fotoğraf albümlerinize geçmek, sonrasında ise arkadaşlarınızın doğum gününü görüntülemek için oraya buraya tıklamaktan sıkıldıysanız artık Facebook'a klavye kısa yolları da eklemek de mümkün. Böylece dilediğiniz Facebook sayfasına tek bir tuşa basarak hızla geçebilirsiniz.

Ve en iyisini en sona sakladık... Facebook'un en önemli özelliklerinden biri de video paylaşımı. Beğendiğiniz videoları izlemek için artık o videonun sayfasını hatırlamaya çalışmakla uğraşmak zorunda değilsiniz. FFixer sayesinde tek tıkla beğendiğiniz videoyu bilgisayarınıza kaydetmeniz mümkün.

Gelişmiş sohbet seçenekleri, doğum günleri için takvim entegrasyonu ve daha pek çok farklı özellik de yine FFixer sayesinde mümkün olabiyor.

İşte eklentiler...

Peki tüm bunlar nasıl mümkün olacak? Eğer tarayıcı tercihiniz Firefox'tan yanaysa öncelikle şu adresi ziyaret ederek Greasemonkey'i yüklemeniz gerekiyor. Çünkü FFixer'ın çalışması için Firefox'un bu javascript motoruna ihtiyacı olacak.

İlgili sayfada "Add to Firefox" butonuna tıklayarak Greasemonkey'in en son sürümünü Firefox'a ekleyebilirisiniz. Ardından Firefox'u yeniden başlatmanız gerekecek. Bu işlemi yaptıktan sonra veya tarayıcınızda hali hazırda Greasemonkey bulunuyorsa bir sonraki adım eklentiyi indirmek. Bunun için de şuradaki sayfayı ziyaret ederek, sağ üstte göreceğiniz "Install" düğmesine tıklamanız gerekiyor.

Eğer Google Chrome kullanıcısıysanız işiniz daha kolay, çünkü tek yapmanız gereken şu sayfayı Chrome ile ziyaret etmek ve "Install" düğmesine tıklamak. Bundan sonra kolaylıkla FFixer'ı kurabilirsiniz ve Facebook'ta kullanmaya başlayabilirsiniz.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu