Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj30.04.2010, 18:49 (UTC)    
Mesaj konusu: BUNLARI BİLİYORMUNUZ

Yapılan araştırmalar sanılanın aksine en fazla susuz kalabilen hayvanın deve olmadığını ortaya koymuştur. Develere oranla daha susuz kalabilen hayvan farelerdir. Fareler develerden daha fazla susuz kalabilirler.

Matematikle amatör olara uğraşan Dr. Nowak, kişisel bilgisayarında 50 günlük çalışması sonucu dünyanın en büyük asal sayısını bulmuştur. Şuanda bilinen en büyük asal sayı 7 milyon 816 bin 230 rakamdan oluşmaktadır. Kolay kullanılması için ‘2 üssü 25964951 eksi 1‘ olarak ifade edilir.

Dünyanın ağırlığı(Yaklaşık olarak ortalama): 6,588,000,000,000,000,000,000,000 tondur.

Dünyada ilk barkoda sahip ürün Wrigleys Sakızlarıdır ve barkod numarası “00000001″dir, Wrigleys Sakızları’nın hakettiği bir kodlama sırası olmuş.

Yunuslar, denizci inanışlarına göre mavi suların en iyi niyetli ve sevimli canlılarıdır. Çok da duygusal olan bu canlılar, gemilerle yarış yaparlar ve eğer bu yarışı kaybederlerse intahar ederler. Bu yüzden gemi kaptanları, yarışan yunuslar ile karşılaşırsa hemen gemisinin hızını yavaşlatır ve yarışı onların yenmesine ...izin verirler.

Dünyanın en zeki adamı olarak kabul edilen Rus matematikçi matematikte imkansız sayılan bir problemi çözdü; ancak, problemi çözene verilecek 1 milyon dolarlık ödülü reddetti.

Elvis Presleynin eskiden bir kamyon şirketinde çalıştığını biliyor muydunuz? Hem de Frank Sinatraya ait bir kamyon şirketinde! Frans Sinatra, İtalyan asıllı ABD;li şarkıcı ve suçludur. İtalyan Mafyasına yakınlığı ile bilinir. Elvis baba da onun yanında çalışmış zamanında. Şaşırmadık, ne de olsa kalp kalbe karşıdır, ...sanatçı sanatçıyı çeker derler!

Matematik, antik Yunanistan’dan geliyor ve matesis kelimesinden türemiş. Anlamı ise “ben bilirim” demektir


Ördeklerin sesi, hiçbir zaman yankı yapmaz. Bunun nedeni ise bilinmiyor

Dünyanın en büyük rakamı diye bir şey yoktur. Zira rakamlar sonsuza kadar gider ancak sayılabilmiş en büyük rakamı sizlere aktarabiliriz.Teker teker sayılmıştır, sürecinde binlerce makine kullanılmıştır, bilgisayarlar 4 sene boyunca çalışmıştır. Rakam 450 basamaklı



M.S. 300′lü yıllarda ölen Çinli general Çou Çou’nun mezarında 1956 yılında bulunan kemerin tokası, yüzde 85 oranında alüminyumdan yapılmış. Ama doğada sadece bileşik olarak bulunan alimünyumun diğer maddelerden ayrıştırılarak tek bir madde olarak kullanılabilmesi ilk kez 19. yüzyılda mümkün olmuştu.

artık bu bölümlerde cokça görceksınız beni genel sorunlar bölümü girmiyecem artık çünkü insanların nankör oldugunu ve onlar için ugrasmaya degmıyecegıne karar verdım kasmaya gerek yok burda makaraya devam xD

______________

Bizde İsteyene İstedigi Kadar Sevgi,İsteyene İstemedigi Kadar Mermi Mevcuttur!
Mesaj30.04.2010, 18:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel paylaşım.
______________
Mesaj30.04.2010, 18:54 (UTC)    
Mesaj konusu:

saol paylasım için hepsini okumadım fakat bazıları güzelmiş Smile
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu