Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj08.05.2010, 12:24 (UTC)    
Mesaj konusu: Dağlıca da Terörist Avı.. -5 ölü-

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Dağlıca'da gün boyunca devam eden çatışmalarda 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirilerek, "Helikopterlere hudut ötesindeki değişik mevzilerden uçaksavar silahları ile ateş edildiğinin tespit edilmesi üzerine, Hava Kuvvetlerince bu mevziler saat 16.45 ile 17.55 arasında ateş altına alınmış ve mevzilerin tahrip edildiği gözlenmiştir" denildi.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada bugün Hakkari Dağlıca Güneyi Bölgesindeki hakim arazi kesiminde Tugay Komutanının sevk-idaresinde operasyon icra eden komando birliğine, sabah saat 07.00'de, 7-8'er kişilik üç gruptan oluştuğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarınca taciz ateşi açıldığı ve ilk ateşte 2 komando uzman erbaşın şehit olduğu ifade edildi. Bölgenin derhal takviye edildiği ve teröristlerin bulunduğu yerlerin ağır ve hafif silahlarla ateş altına alındığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Ayrıca, 2 taarruz helikopter kolu (4 adet kobra helikopteri) ile insansız hava aracı da bölgeye sevk edilerek terörist mevzileri ve kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır.

Aralıklarla saat 14.00'e kadar devam eden çatışmalarda, 5 terörist etkisiz hale getirilmiş; ayrıca, bazı yaralı teröristlerin de bölgeden çekilen teröristlerce taşındığı tespit edilmiştir.

Helikopterlere hudut ötesindeki değişik mevzilerden uçaksavar silahları ile ateş edildiğinin tespit edilmesi üzerine, Hava Kuvvetlerince bu mevziler saat 16.45 ile 17.55 arasında ateş altına alınmış ve mevzilerin tahrip edildiği gözlenmiştir.

Bölgede operasyonel faaliyetler devam etmekte olup terörist zayiatının daha fazla olabileceği değerlendirilmektedir."


İnşallah daha çok böle haber duyarız.. Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu