Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj11.07.2010, 12:12 (UTC)    
Mesaj konusu: belegeler silindi

belgeler klasörü silindi ne yapmalıyım? yardım..
Mesaj11.07.2010, 12:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

başlat menüsünde vardır onu masaüstüne atın


iyi günler
______________
Banneriniz 468x60 boyutlarını geçmemelidir.
@simerweb
Mesaj11.07.2010, 12:48 (UTC)    
Mesaj konusu:

merak etme dosyayı masaüstüne atmayı bilmiycek kadar aptal değilim


belgeler toptan silindi
Mesaj11.07.2010, 12:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sistem geri yükle belgelerim geri gelir Wink
Mesaj11.07.2010, 12:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sistem geri yüklemeye gerek yok ..!

Masaüstüne gel sağ tıkla özellikler yukarıdaki menulerden masaüstünüseç masaüstü özelleştire tıkla varsayılanı geri yükle tamam de ve sorun çözüldü Wink
______________
Forum'da yetkiniz olmadığından dolayı imzanızı değiştirmek durumdayım.
Mesaj11.07.2010, 13:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

denizmerkezi yazmış:
Sistem geri yüklemeye gerek yok ..!

Masaüstüne gel sağ tıkla özellikler yukarıdaki menulerden masaüstünüseç masaüstü özelleştire tıkla varsayılanı geri yükle tamam de ve sorun çözüldü Wink


ben xp kullanmıyorum vista kulllanıyorum
Mesaj11.07.2010, 13:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kardeş söylediğimi yapsana işte
Mesaj11.07.2010, 13:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

o özellik vistada var kardeş bu yolu dene vistada oluyor bilmem sizde oluyormu


C:\Users klasörüne gir kendi hesabın yazar ona tıkla belki ordadır.
______________
Mesaj11.07.2010, 14:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

fllod için özür

Data Recovery - Silinmiş Veri Kurtarma
Selamlar forum ahalisi işte sonunda fırsat buldum ve yazdım. Her hafta bir iki tane verilerimi nasıl kurtarırım diye konu açılıyordu bende bu işe kesin bir çözüm bulmak için resimli olarak bunu anlatmaya karar verdim. Umarım mod arkadaşlar konuyu sabitlerler de herkes ilk sayfada görebilir

Evet, hadi başlayalım. Öncelikle ben “Easy Recovery 6.0 pro” programını kullandım. Hemen hemen bütün veri kurtarma programları birbirine benzer zaten, eminim birini çözerseniz diğerleri de sorun olmayacaktır. Programın kurulumunu anlatmıyorum. Setup’ı çalıştırdıktan sonra hep “next-next-next” diyorsunuz kuruluyor , yalnız dikkat asla ama asla veri kurtarmak istediğiniz bölümün üzerine veri yazmayınız, yani dosya kopyala yapıştır, oyun kurma, program kurma vs gibi işlemleri yapMAyınız. bu programı da hangi partitiondan (hangi harddisk bölümünden) veri kurtarmak istiyorsanız, ondan farklı bir bölüme kurunuz. Ondan sonra programımızı çalıştırıyoruz ve işte ana ekran bu:



Sol taraftaki menüde veri kurtarma dosya tamiri vs işlemler görüyorsunuz. Biz burada veri kurtarma yani “Data Recovery” kısmını seçiyoruz.



Bu bölümü seçince karşımıza şu bölüm geliyor



Resim3te gördüğümüz gibi bu menüde sırası ile, “ileri seviye kurtarma” “silinmiş dosya kurtarma” “format sonrası kurtarma” “raw (yani bir harddiskin formatlanmamış hali) halinden kurtarma” “daha önceden kaydedilmiş bir kurtarma işlemine devam etme (az sonra açıklayacağım)” “acil durum disketi oluştur” kısımları mevcut. Başlamadan önce şu kaydetme ve devam durumlarından bahsedeyim. Eğer büyük bir partitiondan daha doğrusu büyük miktarda boş alana sahip bir partitiondan veri kurtarmak istiyorsanız, bu işlem oldukça uzun sürecektir. Bu işleme daha sonra devam etmek isterseniz iptal edip çalışmayı kaydedip sonra kaldığınız yerden devam edebilmenizi sağlar bu seçenek.

Şimdi konuya dönelim: ben şahsen formatta olsa silinmiş veri de olsa sürekli “Advanced recovery” yani gelişmiş veri kurtarmayı seçerim burada da onu anlatacağım. “advanced recovery” yi seçiyoruz ve karşımıza şu menü geliyor.



Resim4te harddiskinizin partitionlarının bir özetini görüyorsunuz. (ufak bir hatırlatma, resimde gördüğünüz gibi resimde benim C sürücümü unidentified yani tanımsız dosya sistemi olarak görüyor ama sorun yok, normalde dosya sistemim NTFS. Yedek alma programları ile C sürücümün yedeğini falan aldığım için böyle bir şey oluyor ama önemli değil.) şimdi siz bu menüde hangi paritiondan veri kurtarmak istiyorsanız onu seçiyorsunuz. Ve daha sonra resim5te görünen (alttaki) sağ alttaki “Advanced option” tuşuna basıyoruz.



Şimdi karşımıza yeni bir menü çıktı. Aşağıda da görülüyor,



Bu menüde veri kurtarmak istediğimiz parition ile ilgili bilgiler bulunmakta. Hangi sektörden başlayıp bittiğini falan gösteriyor. Bizi burada ilgilendiren kısım yukarıdaki “File System Scan” sekmesinde. Bu sekmeyi tıklıyoruz ve aşağıdaki bölüme geçiyoruz.



Şimdi buraya dikkat. Hemen sol üstte bizden dosya sistemini seçmemizi istiyor. Bu dosya sistemi, sizin kurtarmak istediğiniz dosyanın silinmeden önceki dosya sistemi olmalıdır. Bir örnek ile anlatayım. FAT32 dosya sistemine sahip bir C sürücünüz var, içinde de bir A dosyası var, neyse siz bu bölüme FORMAT attınız ve dosya sistemini NTFS olarak değiştirdiniz. O zaman burada o menüde FAT32 yi seçeceksiniz. Yani o dosyanın eskiden içinde olduğu dosya sistemini. Peki seçmezsek veya RAW sistemini seçersek ne olur. Öncelikle seçmeme şansınız yok hata verir. Ama RAW’ı seçerseniz, dosyayı gene bulur ama adını bulamaz. Eğer dosya sistemini bilmiyorsanız RAW seçebilirsiniz ama dosyanın adını program “File1,File2….” Şeklinde bulacaktır. Bundan sonra aşağıdan “Advanced Scan” seçeneğini işaretliyoruz ve Ok tuşuna basıyoruz. Basar basmaz aşağıdaki pencere geliyor



Bu pencerede bize seçtiğimiz parition hakkında bilgi verip, veri kurtarmak istediğimiz bölümün bu olup olmadığını soruyor. Evet deyip geçiyoruz. Aşağıda gördüğünüz gibi program kendine ufak bir yer ayırıp işleme hazır hale geliyor.




Biz sürücümüzü seçip next tuşuna basıyoruz. Bu noktadan sonra aşağıda gördüğünüz veri kurtarma için gerekli işleme başlıyor, burada sadece bekliyoruz



Ve işte bitti (aşağıda)



gördüğünüz gibi size bütün dosyaları gösteriyor. Yalnız bunların hepsi kayıp dosyalar değil!!! Burada sadece “lostfile” klasörü altındaki dosyalar sizin harddiskinizde bulunan silinmiş dosyalar.



Yukarıda lostfile dizinin içinde de klasörler var işte buradan sonra sizi zahmetli bir kısım bekliyor. Bende sadece 2 klasör ve birkaç dosya çıktı çünkü alan çok küçüktü ama sizde muhtemelen daha fazla şey çıkacak. Buradan sonra istediğiniz dosyayı bütün bu klasörlere bakıp (lostfile’ın altındakiler sadece) bulacaksınız ve aşağıda gördüğünüz gibi kurtarmak istediklerinizi işaretleyeceksiniz.



Ondan sonra sağ alttaki “next” tuşuna basıyoruz ve şu menüdeyiz:



Bu menüde (yukarıda) dosyaları nereye çıkarmak (kurtarmak, bu verileri yeniden okunabilir hale getirmek) istediğimizi soruyor. Gene burada şiddetle başka bir paritionı seçmenizi öneririm, ne olur ne olmaz verileri kurtaracağınız yeri seçip (“Recovery to local drive” kısmından bunu hallediyoruz, alt kısma dokunmuyoruz) next diyoruz.



İşte yukarıda da gördüğünüz gibi o dosyaları kaydetmeye başlıyor.



Ve bitti bundan sonra “Done” deyip olayı bitiriyoruz. Yalnız son kez size bu çalışmayı kaydedip etmek istemediğinizi soruyor çokta önemli değil.



Kaydettiğimiz yere gidiyoruz ve orada “LostFile” adında yeni bir klasör olduğunu görüyoruz. Hayırlı olsun işte verileriniz içinde herkese kolay gelsin.

Not: Bu yazı paranoyakX tarafından www.ha rdw aremania.co m için yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılmaması önemle rica olunur.

oh be bitti yorumlarınızıda bekliyorum


Alıntıdır...

Programı indir(demodur.)
http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/visit.php?lid=2900
______________
Mesaj11.07.2010, 14:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

Çok Kolay ;

Masaüstüne Sağ Tık Arrow Özellikler Arrow Masaüstü Arrow Masaüstünü Özelleştir Arrow Ordan Belgelerimi Seç..Tamam De

Bu Kadar Wink

Umarım İşinize Yarar

______________
Arrow Halen bir başlık açmadan evvel bölüm kurallarını okurum Smile
Arrow Sinirlenince çoooook güzel oluyorsun Türkiye!
Mesaj19.07.2010, 00:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

yusufck18 yazmış:
Çok Kolay ;

Masaüstüne Sağ Tık Arrow Özellikler Arrow Masaüstü Arrow Masaüstünü Özelleştir Arrow Ordan Belgelerimi Seç..Tamam De

Bu Kadar Wink

Umarım İşinize Yarar


adam bende vista var diyor Smile


bi kere bendede olmuştu xpde böyle yaptım vistada 1 gün geri al bitsin gitsin...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu