Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj21.07.2010, 16:11 (UTC)    
Mesaj konusu: biz kimiz amacımız hedeflerimiz paylaşmak



Biz kimiz ? Amacımız nedir ? Kaynağımızı nereden almaktayız ? Bilgi nedir ? Niçin bilgi ? Paylaşmak deyince aklımıza ne geliyor ?

Amannnn! Banane bunlardan demeyin sakın. Sıkılabilirsiniz ama bu yazıyı hatrım için sonuna kadar okuyun. Hayatınızda birşeylerin değişeceğinden eminim. Değişmezse de canım sağolsun .) Okumaktan zarar gelmez. Şimdiden okuyan okumayan herkese teşekkür ederim.

İsteyip de söyleyemediğim çok şey var! Ne de güzel bir şarkı sözü. Ellerine sağlık kim yazdıysa. Bilgi hammaddedir, onu işlemek işledikçe büyütmek ve paylaşmak gerekir. Biz de günümüzün şartlarını en iyi şekilde değerlendirerek bilgi paylaşımı sağlamak istiyoruz ve sizlere düşen sloganımızın paylaştıkça kısmını tamamlamanız. Gücümüzü yola çıktığımız slogandan almaktayız: BİLGİ GÜÇTÜR PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR. Hedef büyüğünden küçüğüne kimseyi ayırt etmeksizin bilgi verebilmek, küçük bir parça dahi olsa birşeyler öğrenebilmenizi sağlamaktır. Amacımız sadece bilgileri size sunmamız değil sizinde bu faaliyete destek olmanızdır. Bunun için ufak çaplı olsa da bir forum oluşturduk. Basit bir üyelik formu ile istediğiniz bilgiyi rahatça paylaşabilirsiniz. Bu platform günümüz bilgi çağının gerekleri için kurulmuştur. Bilgisiz bir toplum kesinlikle düşünülemez. Gelişen ve büyüyen bir toplum için kendi hayatımız için yaşadığımız çağ sebebiyle bilgiyi öğrenme çabası içinde olmalıyız. Kaynağımız en geniş depo olması nedeniyle İNTERNET. İnternet insan aklının alamayacağı kadar geniş bir depo gibidir. Maalasef biz bu kaynağı yanlış ve bilinçsiz bir şekilde kullanmaktayız. Bu kullanım tarzı da insanların hayatlarında olumsuz sonuçlar oluşturabilmektedir. Site içerisinde ele aldığımız konulardan bir tanesi de bu olayı kapsamaktadır. İnternetin doğru ve hayatımızı kolaylaştıracak bir şekilde kullanımını sağlamak. Sizler bu konuda siz verilmiş en büyük yeteneklerinizden bir tanesini kullanacaksınız: OKUMAK. Bu yeteneğimizi internetle birleştirip kendi kontrolümüz altında tutabilirsek hem topluma hem kendimize faydalı olabiliriz. Kişiliğimizi, yaşam koşullarımızı, ait olduğumuz toplumun düzeyini sahip olduğumuz bilgi ve bu bilgiyi kullanım şeklimiz belirler. Bu nedenle her zaman bilgiye aç ve bilgi üreten bir toplum olmamız bizi en ileri seviyeye taşır.

Toplumun yapı taşları insanlar. Ben kimim acaba diye soruyor musunuz kendinize. Yaşadığınız çevreden neler öğrendiniz. Hayatınızda sizin için veya başkaları için önemli sayılabilecek ne tür faaliyetlerde bulundunuz. Ben şimdiye kadar yaptıkarımla neler kazandım neler kaybettim. Bana kalırsa boş zaman kavramı her insan için vardır. Bu zamanın tamamını olmasa da bir kısmını beyninize birşeyler kaydetmek için kullanabilirsiniz. Bunu yapmak oldukça basit. Açarsın google amcayı yazarsın merak ettiğin bir kaç kelime veya hoşuna giden birşeyler tıklarsın o sana senin bir saniyede yapamayacağın bütün aramları binlerce sonuç olarak liste halinde çıkarır. Sadece listedeki linklerden birine tıklarsan önüne güzel bir kaynak çıkar. Kitap oku. Boş zamanın kitap oku cümlesi artık çok sık kullanılmaya başlandı. Siz bu cümlenin kulanılmasını azaltmak için hayatınıza kitap okumayı sokmalısınız. Aynı demin de söylediğim gibi en azından ayda veya iki ayda bir hatta üç - dört ayda bir bir kitap okusanız yeterli. Bana göre kitap okumak artık bir ihtiyaç haline gelmelidir gelişen Türkiye için.

DEVAMI VAR ÇOK YAKINDAAAA .....

http://bilgistasyonu.tr.gg/

______________
Sosyal medya

Sözlük - Sosyal Medya - Oyunlar - Video - İmage - Eng.Semiyun
 
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu