Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj22.07.2010, 18:36 (UTC)    
Mesaj konusu: Google'nin şimdi de ülkesiyle başı dertte

Google'a soruşturma açma sırası Amerika'da, 38 Eyalet Google'a karşı birleşti.


Google’ın dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi gizlice özel bilgileri topladığı için kendi ülkesi Amerika Birleşik Devletleri’nde de başı derde girdi. Toplam 38 Eyalet birleşerek internet devine ve onun özel bilgi toplama hırsına karşı mücadele başlattılar.

Otuzsekiz eyalet Google’ın çalışmalarını yakından takip ederek gerektiğinde hukuki yollara da başvuracak. Google’a karşı birleşen grup, haftalardır mücadele için destek isteyen Connecticut başsavcısı Richard Blumenthal’ın yanında yeraldı. Başsavcı Blumenthal’in Çarşamba günü kamuya duyurduğu eyaletler arasında New York, Mississippi, Oregon, Waşington, Kansas ve Montana eyaletleri de bulunuyor.

Eyaletlerin oluşturduğu grup Google’ın kablosuz internet bağlantıları hakkında hangi bilgileri kaydettiğini ayrıntılı bir şekilde bilmek ve benzer bir faaliyete tekrar izin verilmemesini sağlamak istiyor.

Concecticut başsavcılığı bir ay önce Google hakkında açıkladığı suçlamaları tekrarladı. Savcılık bu konuda Google’ın yeterince işbirliği yapmadığını, verilen bilgilerin istenilen cevaplardan daha çok yeni soruları akla getiridğini bildirdi.

Google, Street-View programı kapsamında bilgi toplarken sadece caddelerin resimlerini çekmekle yetinmeyip, meskenlerdeki özel kablosuz internet bağlantıları hakkında da bilgiler toplayarak kaydetmişti. Almanya, Fransa, İsviçre gibi Avrupa’nın birçok ülkesinde de Google hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Alıntı Bilgidir.


En son gazetecafe tarafından 22.07.2010 19:36:40 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj22.07.2010, 20:45 (UTC)    
Mesaj konusu: http://facebooksadeceturkuz.tr.gg/

Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu