Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj11.08.2010, 22:04 (UTC)    
Mesaj konusu: Wonder Wheel ile en çok aranan kelimeleri bulun



Google Wonder Wheel dev arama motoru Google'ın son yeniliklerinden bir tanesi. Gelin Google Wonder Wheel özelliği nedir ve nasıl kullanılır öğrenelim.


Bir çok yazımızda da Google şirketinin ne denli büyük olduğunu ve her gün yeni hizmetler sunarak hayranlarının arasına günden güne yenilerini eklemekte. Sizi kendine hayran bırakacak olan Google'ın yeni hizmetinin adı Wonder Wheel. Hizmet vermeye yeni başlayan Google'ın Wonder Wheel özelliği interneti bilgi amaçlı kullanan kullanıcıların oldukça işine yarayacak olmasının yanında sektörü bir iş sahası olarak kullanan web yöneticileri de Wonder Wheel özelliğiyle dolaylı olarak iş sahası oldukça büyütebilecek.

Google Swirl servisini sanırım hatırlarsınız. Deneysel bir projenin geliştirilmesiyle kullanııların rahatça kullanabileceği noktaya gelen Google'ın Wonder Wheel sistemi sitem açısından Google Swirl'e çok benziyor fakat çok daha gelişmiş bir sistem olarak kısa zamanda çok kullanılan bir özellik haline geleceğinden şüphemiz yok.

Google Wonder Wheel nedir?

Wonder Wheel size aradığınız şeyi bulmakta inanılmaz bir kolaylık sağlarken, bu işi çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebilen, size aradığınız konu ile ilgili diğer anahtar kelimeleri sunan Adobe Flash destekli bir arama özelliğidir.

Google ana sayfasını açıp her hangi bir kelime rayınız. gelen arama sonuç sayfasında, hemen arama kutusunun altında "Seçenekleri Göster" bağlantısına tıklayınız. Soldan sağa doğru yeni bir menü açılacaktır. Arama sorgunuzun sonuçları halen sağ alanda görünürken sol taraftaki menüde "Standart Görünüm" başlığının altındaki "Wonder Wheel" bağlantısına tıklayınız. Wonder Wheel sol taraftaki menü ile hemen sağa doğru kaydırılan arama sonuç sayfasının ortasında belirecektir. Aradığınız ilk kelime, ya da kelime grubu açık mavi renkli bir dairenin içersinde belirirken, arama kelimenizin çevresinde diğer ilgili arama kelimelerine bağlı aradığınız kelime ile ilgili diğer bir kaç sonucu getirecektir. Merkezde duran, yani ilk aramanızın etrafında çıkan diğer kelime ve kelime grupları Google'ın veritabanını kullanarak size aradağınız konu ile ilgili en yakın dğer sonuçları sağlayacaktır. Dairesel olarak görünen diğer bu kelimelere tıkladığoınız zaman o kelimeyle ilgili diğer alakalı sonuçları getirecek ve bir önceki sorgunuzu, yani geldiğiniz noktayı aşağı kaydıracaktır. Bu şekilde aradığınız bulana kadar ilgili bağlantıları takip edebilirsiniz.


Alıntıdır iyi eğlenceler
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu