Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.09.2010, 17:48 (UTC)    
Mesaj konusu: Facebook yine iş başında!


Facebook, sessiz sedasız yepyeni bir özelliği test etmeye başladı. İşte o özellik ve getirdikleri...

Facebook yeni bir uygulamayı kimselere haber vermeden test etmeye başladı.

Facebook Blog'una göre yakın zamanda beliren yeni bir "ikon" "X kişisine katılın" adı altında görülüyor. "X kişisine mesaj atın ve X kişisiyle chat yapın" tanımı görülüyor.

Bu özellik sayesinde seçilen kişinin ya da sayfanın ne zaman, nerede, ne yaptığını otomatik olarak gelen "notification"lar yani bildirimler aracılığı ile öğrenebileceğiz. Temel olarak Twitter'ın "Follow" mantığını temel alan Facebook, tıpkı Twitter'da olduğu gibi günlük aktivitelerin en hızlı şekilde takip edilebilmesine olanak sağlamak istiyor. Yani bir kişinin bütün yaptıklarını takip etme imkanı sunuyor. Bu sayede ilgilendiğiniz kişilerin yorumlarını ve paylaşımlarını kaçırmamış oluyorsunuz.

Gerçekleştiği taktirde kullanıcıların özel hayatlarını koruyamayacağı korkusuysa ayrı bir sorunu beraberinde getiriyor. Çünkü Facebook geçtiğimiz yıllarda birçok gizlice izlenme olayına ev sahipliği yapmıştı.

______________
-Kul der ki; "İşlerimi halledip, Rabbime yöneleyim."
Rabbi der ki; "Bana yönelin, işlerinizi halledeyim."
Mesaj07.09.2010, 17:59 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bazı kötü özellikleri varmış bu sistemin ama Facebook bunun üstesinden gelmeli. Aramızda Facebook'u olmayan çok nadir arkadaşlarımız vardır. Bilgilendirme için teşekkürler!
______________
afilliyanlizlik, anadolulular ile Ayak6Animasyon 'a buradan selam olsun ve Kodbanks ile Limitsiz-Paylaşım'a sonsuz teşekkürler.
Bana ulaşmak istiyorsanız tıklayın.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu