Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.06.2010, 15:04 (UTC)    
Mesaj konusu: İnternet Bağımlılığından Kurtulmak İsteyenler ... | Buraya !

İnternet Bağımlılığından Kurtulmak




İsrail’li psikyatristlerin söylediklerine göre internet bağımlılığı kumar, seks bağımlılığı, kleptomani, gibi aşırı bağımlılıkların kategorisine sokulmalı.


Tel Aviv Üniversitesi‘nde çalışan doktor Pinhas Dannon’un bildirdiğine göre internete giren insanların %10′u internet bağımlılığı hastalığına tutulmuş durumda ve bu durum onları aşırı endişe ve çeşitli depresyon hastalıklarına sürüklüyor.


İnternet bağımlılığı, zihin sağlığı uzmanlarına göre saplantılı-zorlanımlı rahatsızlık kategorisine konmuş, fakat Bay Dannon’un bahsettiğine göre internet bağımlılığı kategorisindeki hastalar bu konumdan çok daha vahim bir durumdalar. İnternet onlar için bir süre sonra adeta özleme dönüşüyor. Bağımlılıktan öteye ulaşıyor…



Peki bu sorundan kimler etkilenebilir? Bu sorundan etkilenilebilecekler arasında gençler ve yeni emekli olmuş (50′li yaşlardaki) insanlar gösteriliyor.


Peki nasıl üstesinden gelebiliriz nasıl atlatırız? Bu sorunla kısa bir süre önce karşılaşmış ve yenmiş biri olarak sizlere küçük önerilerim olacak:


1- Gereklilik / Eğlence

İnternetteki oturumunuzun önemli bir bölümünü ihtiyacınız olan haber, bilgi edinme, işler, elektronik mesajlarınızı kontrol etmek gibi uğraşlarla geçirin. Eğlence, vakit geçirme gibi uğraşları minimuma indirin. En azından bir süreliğine...

Göz korkutmanın eğitimde büyük bir önemi olduğu söylenir o zaman siz de şu ogame’i çılgınlar gibi oynayan çocuğu seyredin ve unutmayın! Bir gün siz de onun gibi olabilirsiniz.



2- Anlık Mesajlaşma Programları / E-posta

Anlık mesajlaşma programlarında konuşmanın bitiş zamanı genelde karşıdaki insanlara bağlıdır. E-posta kullanımında ise zamanı siz kontrol edersiniz. İstediğiniz zaman kapatabilir başka işlerinizle uğraşabilirsiniz, anlık mesajlaşma programlarında ise oturumu aniden kapatmak nezaketsizliktir ve pek hoş karşılanmaz. Bu yüzden bağımlılık etkisini yitirene kadar, örneğin bir kaç ay msn, icq vb programlardaki arkadaşlarınıza online olamayacağınıza ve size sadece e-posta ile ulaşabileceklerine dair bir e-posta gönderin ve bir süre kafa dinleyin.



3- İnternetten Para Kazanmak ?!

İnternetten para kazanın sloganıyla yola çıkmış bir çok site vardır ve bu büyük gerçektir ki internette en çok aranan söz öbeklerden biri de budur. Arz talep meselesi diyeceksiniz doğrudur, tam da üzerine bastınız. Çoğu insan internette sörf yaparken vaktini değerlendirip para kazanmak ister, bundan yararlanan bazı girişimciler de online para kazan siteleri kurarlar. Şimdi bunları yakından inceleyelim. Gelirleri nelerdir? Adsense, adbrite, sponsor benzeri tıklama bazlı reklam seçenekleri. Bunlardan gelen kazançlar da çok düşük olduğundan zaten masraflar zor karşılanır. Geri kalan para ise maksimum kullanıcı çekmek için maksimum parçaya ayrılır. Haliyle bu işten para kazanamazsın demiyorum ama zamanınızı boşa harcamış olursunuz elinize geçen üç beş kuruş internet bağlantınızı bile karşılamaz. Eğer gerçekten büyük paralar kazanmak istiyorsanız uzman olduğunuz bir konuda freelance yazarlığı deneyin.



4- Vakit nakittir!

İnternetten boş kalan zamanınızda internete girmekten sonra en sevdiğiniz şeyi yapın(lütfen televizyon izlemek demeyin!) veya küçük-kısa süreli işlerde çalışın. Getirisinin internetten çok olduğunu görünce şaşıracaksınız. Bunca yıl gözlerim boşuna kanlanmış diyeceksiniz, emin olun...



5- İnternetten hatun kaldırmak

Televizyonda şöyle haberlerle karşıyor musunuz bilmiyorum: Hasan internetten chat yoluyla tanıştığı Helga’yla evlendi. Çok süper de anlaşıyorlarmış falan… Bunlara kanmamanızı öneriyorum. İnternetten evlenenlerin en çok bulunduğu Amerika’da ve ülkemizde yapılan araştırmalar bu tip evliliklerin çok kısa sürdüğünü gösteriyor. Hele bir de yonja, siberalem cart curt internet siteleri var ki zaman kaybından öte bir şey değildir hatta çoğu zaman komik durumlara düşeriz arkadaşımız sağolsun güzel anlatmış... Komik durumlara düşmeye gerek yok, internette sosyal olmaya ayırdığınız vakitle normal hayatta üç kere daha sosyal olursunuz. İnanmayan denesin...

______________

www.wwe-yayin.tr.gg
Mesaj05.06.2010, 15:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

Rüstem Cok Uzun Yazmıssın Okumaya Üsendim !
Lütfen Kısa Ve Öz Yazın Wink

Güzel Very Happy
Mesaj05.06.2010, 15:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

gazikilic yazmış:
Rüstem Cok Uzun Yazmıssın Okumaya Üsendim !
Lütfen Kısa Ve Öz Yazın Wink

Güzel Very Happy


Wink
______________

www.wwe-yayin.tr.gg
Mesaj15.06.2010, 06:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

Pek İşe Yarayacağını Sanmıyorum:D
______________
Mesaj15.06.2010, 13:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel Konu Mr. Green
______________
En Büyük Galatasaray...
Mesaj15.06.2010, 14:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

gerçektende özleme duygusu oluşuyo ama boş ooturduğumda
Mesaj15.06.2010, 15:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

hayal-koprusu yazmış:
Pek İşe Yarayacağını Sanmıyorum:D


Evet Ama Birazda Olsa İnternetten Uzaklaştırır Wink
______________

www.wwe-yayin.tr.gg
Mesaj15.09.2010, 08:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

eline sağlık başarılar
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu