Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.09.2010, 21:11 (UTC)    
Mesaj konusu: Flash Player'daki Kritik Açık

Flash Player'daki kritik açık hepimizi risk altında bırakıyor.

Günümüz internet sitelerinde sıklıkla kullanılan Flash animasyonlar ve videoları görüntüleyebilmek için bilgisayarlarımıza kurduğumuz Flash Player'da bulunan bir açık yüzünden şu anda hepimiz risk altındayız. Kötü niyetli bir saldırgan bu açığı kullanarak bilgisayarımızın kontrolünü tamamen ele geçirebilir!



Adobe'nin resmi sitesinden duyurduğu bu açık, Adobe Flash Player 10.1.82.76 ve önceki versiyonlarda bulunuyor. Aynı açık PDF dosyalarını okumak için kullandığımız Adobe Reader'ın da 9.3.4 ve önceki versiyonlarında da bulunuyor.

Macintosh ve Linux kullanıcıları da aynı riski taşıyorlar.

Adobe tarafından yapılan açıklamada Flash Player ile ilgili açığı kapatmak için 27 Eylül'de ve Adobe Reader'daki açığı kapatmak için de 4 Ekim'de birer yama yayınlanacağı duyuruldu.

O zamana kadar yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Eğer bilgisayarınızda kısa süreli aşırı yavaşlamalar ve donmalar oluyorsa, hiçbir işlem yapmadığınız halde sabit diskinizden yoğun bir çalışma sesi geliyorsa siz de kurbanlardan biri olmuş olabilirsiniz. Bu durumu sezdiğinizde internet bağlantınızı bir süreliğine kapatıp beklemenizde fayda var.

Adobe'nin açıkladığı tarihlerde gerekli yamaları bilgisayarınıza kurmayı unutmayın.
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu