Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj17.10.2010, 21:15 (UTC)    
Mesaj konusu: Site index

Sitem index almıor arkadaşlar
Googlede sayfalarım düşüyor
5 de 1 i var içerik olarak googlede
Neden kaynaklanıo tasarımdanmı acaba ?
______________
Mesaj17.10.2010, 21:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba,

Google'nin Sitenize Verdiği Değer ve Pagerank Doğru Orantılıdır. Sitenizdeki İçerik Kendinize Aitse Googlebot Bunu Anlar ve Sitenize Değer Verir, Hem Sık Güncelleme Bakımından, Hemde Pagerank Bakımından. Dolayısıyla Diğer Sitelerden Alıntı İçerikleri Yayınlamamaya ve İçeriklerinizi Kendiniz Oluşturmaya Gayret Ederseniz, Sanırım Bu Sorununuzun Üstesinden Gelebilirsiniz.

İyi Eğlenceler..
Mesaj18.10.2010, 09:48 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bir kaç şey anlatayım bunları inceleyin. Yararlı olacaktır.
Backlink Nedir? Link Değişimi Nasil Yapılır?
Backlink Nedir ?
Backlink kelimesinin Türkçe anlamı geri link veya verilen linkdir. Kısacası backlink sitenizin linkinin diğer adreslerde olması demektir. Pagerank değerinizin artması için sağlam ve temiz backlinklere ihtiyaç duyarsınız. Backlink kavramından ortaya link değişimleri çıkmıştır.

Link Değişimi Nedir ?

Link değişimi sitelerin birbirlerinin linklerini karşılıklı olarak eklemektir.

a ) Düz Link Değişimi : A ve B sitelerini örnek alalım. A sitesi linkini B sitesine B sitesi de A sitesine ekler ise bu düz link değişimidir. Pagerank açısından çok büyük bir önemi yokturç

b) Çapraz Link Değişimi : A,B,C,D sitelerini örnek alalım. A sitesi B sitesine "C" linkini, C siteside A sitesine "D" linkini ekletir ise bu tür link değişimlerine çapraz link değişimi denir. Bu tür link değişimleri karşılıksız gibi göründüğünden pagerank açısından büyük önem taşır.

Karşılıksız verdiğiniz linkler her zaman daha etkilidir.

Link Değişiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

Link değişimi yaparken körü körüne yapmamalısınız. Mutlaka dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Bunlardan bazıları;
•Link verdiğiniz sitenin pagerankı sizden bir veya iki yüksek olsun. Örneğin pr0 bir siteye pr1 linkler çok fazla hayır etmez.
•Link verdiğiniz site kesinlikle link çöplüğü olmamalıdır. Kısacası sitenin en alt kısmında yüzlerce link görüyorsanız link değişimi yapmayınız.
•Kesinlikle link verdiğiniz site sizin içeriğiniz ile ilgili olmalıdır. Bir tarih sitesinin oyun sitesinde link bulundurması hoş olmaz. Google amca da sevmez zaten
Sandbox Nedir ?
Sandbox aşırı ve düzensiz link değişimlerinin ardından google un sizi işe yaramazlar listesine atmasıdır.
Site İçi Linklendirme ve Önemi
Site içi linklendirme SEO için en önemli unsurlardandır.

Peki nasıl yapılır ?
Eklediğiniz sayfalardaki bazı kelimelere o kelimeyle alakalı diğer sayfanızın linkini vermeniz yararlı olacaktır. Ayrıca eklediğiniz sayfanın sonunda anahtar kelimelerin yer almasıda kuşkusuz önemlidir.

Yine sayfalarınızda ileri-geri, önceki-sonraki seçeneklerini yapmak da bir tür site içi linklendirme yöntemidir.

Ayrıca sayfalarınızın altında mutlaka o sayfa ile bağlantılı sayfalarınızında linkleri olmalıdır.

Önemi Nedir ?
Sayfalarınızın daha çabuk indexlenmesini, google ın daha çok sayfanızı indexlemesini ve pagerank değerinizin artmasına katkısı büyüktür.
Link Değişimlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çoğumuz indexlenmek için veya pagerank değerimizin artmasını düşünerek link değişimleri yaparız. Fakat bilinçsizce yapıyor pek çoğumuz link değişimlerini.

Link değişimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz ?
Öncelikle mümkünse karşılıksız yapınız link değişimlerini bu en faydalısıdır.

Eğer pagerank amaçlıyorsanız;

- Sitenizin içeriği doğrultusunda link değişimi yapın. Bir kod sitesinin, müzik sitesinde linkinin olması çok mantıklı gelmez.
- Sitenizin pagerank değerinin en az 2 üstüyle link değişimi yapmayı deneyin. Mesela pagerank değeriniz 0 ise 2, 1 ise 3 olanlar ile link değişimi yapmanız daha yararlıdır.
Eğer sayfalarınızın daha çabuk indexlenmesini istiyorsanız ;

- Google da indexi olan sitelere ekleyiniz linkinizi. Bazı sitelerin pagerank değeri 2 veya 3 olmasına rağmen google da ki indexli sayfa sayısı pek azdır. Bu yüzden google da " site: linkinizi ekleyeceğiniz sitenin adresi " şeklinde arama yapınız.

Örnek:
site: xxx.tr.gg gibi...


Dikkat !
Eğer yeni site açmışsanız lütfen link değişimlerine birden yüklenmeyiniz. Karşılıksız dahi olsa kısa sürede çok fazla link değişimi yapmak sizin sandbox a düşmenize neden olur.

Kendinize bir program hazırlayın ve ona göre hareket edin.
İlk hafta 4 siteye, 2 hafta 10 siteye gibi..
Google da Sitem Gözükmüyor Ne Yapmalıyım ?
Soru şekli 1
Yeni bir site açtım. Üstünden bir-iki hafta geçti hergün yeni içerik ekledim ama hâla google da gözükmüyor sitem. Ne yapmalıyım ?

Cevap:
Google er ya da geç mutlaka bir şekilde sitenize girecektir. Tabi bu süre iki gün de olabilir , bir ay da... Eğer blogger vb. ücretsiz servisler kullanıyorsanız google kısa sürede sitenizi ziyaret eder. Ama uzun zaman geçmesine rağmen google dan ses seda yok ise siz kendinizi gösterin. Google a indexli sitelere link verin, mümkünse karşılıksız olarak. Benim tavsiyem bloglara yorum yapınız en kolay indexlenme yöntemidir.

Soru Şekli 2
Yeni bir site açtım. Her gün içeirk ekliyorum, link de ekledim diğer sitelere ama tık yok. Sitem google da hâla gözükmüyor.

Cevap:
Öncelikle eklediğiniz sitenin seo kalitesi ne durumda onu bilmeniz gerekir. Eklediğiniz linkler kalitesiz sitelerde yer alıyor ise google sizi göz ardı edebilir. Şöyle düşünün; sevmediğiniz bir arkadaşınızın arkadaşıyla tanışmak size cazip gelmez değil mi ? Google da işte böyle bir mantık kurar. Unutmayın ki google çok zekidir. Siz güncel olmaya devam edin, google sitenizi maksimum iki üç hafta içinde ziyaret eder. Hem tadını çıkarın sitenizi büyütün.

Bu anlatımları kendi sitemden ekledim. Umarım yardımcı olur... Yazdıklarımı düzgünce uyguladığınız takdirde siteniz google'De 1 numara olur. Razz

______________
-Kul der ki; "İşlerimi halledip, Rabbime yöneleyim."
Rabbi der ki; "Bana yönelin, işlerinizi halledeyim."
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu