Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj09.11.2010, 17:12 (UTC)    
Mesaj konusu: Forumda yazı sınırı nedir ?!?!?

Sitemizde oluşturduğumuz Forumda yazı sınırı kaç harf ?!?
mesela yaz yazıcam yazının çoğu gözükmüyor.
Kod:

Selam yine ben :)  Konu paylaşmak istedim ve bu konumda nasıl beyblade oyunu yapılacağını kendimce anlatacağım.

[b]Not:Anlatacağım herşey kendi emeğim ve kendi yüklememdir.(resimler hariç :D )
[/b]

Öncelikle beyblade resimleri lazım:
[IMG]http://i34.tinypic.com/2e6gd2f.png[/IMG] İşte bu takao'nun beyblade i olan mavi ejder :D

Bunu bir obje oluşturuyoruz ve sprite kısmına ekledikten sonra spritenin x,y sini ortalıyoruz.
create eventine dönme hızı  ve gücünü ayarlıyoruz// istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz ben böyle yaptım.
[code]
guc=35
hiz=10
[/code]
step evente hareket ve dönme kodlarını koyuyoruz
[code]
image_angle+=guc
if keyboard_check(ord('W')) {y-=hiz}
if keyboard_check(ord('S')) {y+=hiz}
if keyboard_check(ord('D')) {x+=hiz}
if keyboard_check(ord('A')) {x-=hiz}
if hiz&&guc<= 0 {show_message("Kaybettin") game_restart();}

[/code]
Çarpışma eventien ise guc-=0.25 hiz-=0.50 gibi kodlar koyarsaniz guc veya hiz bitince oyun yeniden başlar.

İşte temel olarak bu kadar basit :) Gerisi size kalmış düşmanlarınızı yapamazsanız en basitinden path sistemini kullanın.İşte bir resim daha benden size hediye :)
[IMG]http://i34.tinypic.com/wkhd2p.png[/IMG]


Yazmak istiyorum mesela fakat
Alıntı:
"if hiz&&guc "
den sonra yazmıyor deli oldum . Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Mesaj09.11.2010, 17:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba sorunu tam anlayamadım fakat ben anladığım kısımı anlatıp cevabını vereyin. Siz sitenize bir yazı yazman istiyorsunuz ve yazınız eksik çıkıyor. Benim anladığım bu. Ve bunun çözümü tarayıcınızdan kaynaklanmakta. Google chrome kullanıyorsanız yazılarınız eksik çıkar ve bu sorunla karşılaşırız. Bu yazıyı başka bir tarayıcıda deneyin ve tekrar kontrol edin tekrar olmaz ise bu başlıktan bildirin ilgilenelim. İyi eğlenceler...
Mesaj09.11.2010, 17:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

mozilladada aynı sorun var internet explorer kullanarak sorununuzu çözebilirsiniz.
______________
Html Kod Şifreleme...
Mesaj09.11.2010, 17:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

Google Chorome kullanıyorum teşekkürler deniycem çözüm önerinizi. Smile
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu