Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.02.2011, 09:25 (UTC)    
Mesaj konusu: Şifrelerinizi güçlendirin! Önemli



Günümüzde çoğu platforma üye olurken üyelik isteniyor veya bir programa giriş için şifreler koyuyoruz ama bu şifrelerimizi koyarken hiçbir bilgimiz yok ve hackerlar kolayca bu şifreleri kırıp bizim bilgilerimize ulaşıyorlar.
* Kullanıcıların %30’u uzunluğu altı veya daha az karakterden oluşan şifreleri seçiyor.
* Kullanıcıların %60’ı kısıtlı harfler ve rakamlar kullanarak şifrelerini oluşturuyor.
* Kullanıcıların %50’si şifrelerini seçerken isim, argo kelime, günlük kelimeleri seçiyor veya ‘123456’, ‘asdfg’ gibi bitişik rakam ve klavye harfleri gibi kolay tahmin edilen şifreleri tercih ediyor.
Yukarıda kullanılan şifrelerin istatistiklerini gördük peki bu şifreleri koyarken nelere dikakt etmeliyiz neler yapmalıyız ?
Şifrelerimiz en az 8-9 karakterden oluşmalı.
Şifrelerin içerisinde güvenlik sorularının cevaplarından kelimeler olamamalı misal güvenlik sorunun cevabı buyutech, şifremizin içerisinde buyutech ile ilgili bir şeyler olmamalı.
Şifrelerin içerisinde *\?_-+%&+^’ gibi karaketler bulunmalıdır bu tür karaketler şifrelerin kırılmasını mümkün olduğunca en aza indirgiyor.
Şifrelerde hackerların aklına gelmeyecek, günlük yaşamda veya yukarıdaki istatistiklerdeki şifreler gibi şifreler yerine sadece kendimizin bildiği zor şifreler kullanmalıyız.
Şifreler içerisinde tek olarak sayı veya harf kombinasyonları yerine safı,harf,karakter kombinasyonlarını kullanalım. Çünkü şifrelerde ne kadar çok karakter çeşitliliği olursa şifrenin kırılma olasılığı o kadar az olur.
Şifre girilecek bir yerde şifre uzunluğunu sonuna kadar kullanalım mesela bir yere üye oalcaksınız orada size en az 6 en fazla 15 karakter şifre istiyor, şifrenizi 6 karakterde bırakmayın 15 karakterin 15′ini de sayı,harf,karakter kombinasyonlu şifreler ile doldurun.
Eğer bilgilerinizin çalınmamasını istiyorsanız ve şu hacker bolluğu günlerde verilerinizin tazeliği için bu ve buna benzer şifre kurallarına dikkat etmeniz gerekiyor gibi görünüyor. Şimdi de şifrelermizi korumak için gerekli maddeleri inceleyelim.
İnternet kafelerden giriş yaparken dikakt edin bilgisayarda herhangi bir keylogger gibi program var mı yok mu ? Çünkü bu tip programlar şifrelerinizi kaydeder ve şfireleriniz başkalarının elleri altında olur.
Şifrelerinizi mümkün olduğunca az insanla paylaşın çünkü 1,2 kişi paylaştı mı o şifrenin kullanıcıları artabilir ve şifrenin kırılma oranı artar.
Bilgisayarlarınızda bir güvenlik duvarı programı bulunsun ayrıca saldırı önleyici bir virüs programı kullanmanızda fayda var.
Herhangi bir yere şifrenizi girerken o yerde şifrenizin gizlenip gizlenmediğine dikkat edin eğer o doğru bir servisse şifre bölümüne giriş yaparken kapalı karakterler çıkacaktır.
Kendiniz için 2-3 tane özel şifre belirleyin ve her sitede veya serviste aynı şifre kullanmamak üzere farklı farklı şifreler kullanın.
Evet arkadaşlar benim söyleyeceklerin bu kadar bundan sonrası size kalmış. İnternet güvenliği şuan sağlanamayan tek güvenlik sorunu bunun için tedbirler almamız gerek.

______________

rankend on deviantART
Taklitlerden sakının : rankend forumexe hesabı özenti taklittir.
Mesaj05.02.2011, 09:30 (UTC)    
Mesaj konusu:

Haklısın Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu