Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj02.03.2011, 16:57 (UTC)    
Mesaj konusu: Direk aktivite

Merhaba arkadaşlar bazıları üye olunca hemen aktif hale geliyor. O nasıl yapılabilir ?
Mesaj03.03.2011, 14:11 (UTC)    
Mesaj konusu: www.Forumblog.net Ödüllü Bedava Sitem En Güzel Site Yarışmas

forumblog.net olarak bedava-sitem siteleri arasında ödüllü en iyi site yarışması başlamıştır.Bol blo Ödüllü

Katılmak için

İşte ayrıntılar

http://forumblog.net/showthread.php?t=2410


Özel Mesajda Atabilirsiniz.(Sorularda)
Başvuru Verilen linkten yapılacaktır..
Mesaj03.03.2011, 16:50 (UTC)    
Mesaj konusu:

çok kolay hahahahahahaha Very Happy
Mesaj03.03.2011, 16:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

mutlusevencan yazmış:
çok kolay hahahahahahaha Very Happy


SÖLE O ZAMAN Evil or Very Mad
______________
Banneriniz 468x60 boyutlarını geçmemelidir.
@simerweb
Mesaj03.03.2011, 17:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

Eğer Sitene üyelik sistemi kurduysan direk aktif etmeyi bilmiyorum ama forumsa ordan ayarlardan eposta ile aktive et e tıkla olur..


Kolay gelsin Wink
______________




Mesaj04.03.2011, 14:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy çok çok kolay hahahhahahhahahha Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Mesaj04.03.2011, 14:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy sır söylenmez Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Mesaj04.03.2011, 14:52 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: Direk aktivite

ormanika yazmış:
Merhaba arkadaşlar bazıları üye olunca hemen aktif hale geliyor. O nasıl yapılabilir ?


kardeşim bunlar sölemezler sen jotform.com a gir üye ol zaten türkçe ordan yap ve kdu sitene ekle!

Kolay Gele! Cool
Mesaj06.03.2011, 07:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

Üyelik Sistemi Oluşturma

Kod:

Bir üyelik sisteminin oluşturulması için bir veritabanının varlığından söz etmek gerekir. Bu veritabanında membership

adında bir tablo olmalı. Bu tablonun alanları ise, userid, username,password, IP, Email, freq gibi alanlardan olmalı. Bu alanlardan en

önemlileri username ve password alanlarıdır ve diğerleri isteğe göre değiştirilebilir. Bu tablonun primary key'si userid alanıdır ve bu alan

diğer tablolarla ilişki kurmak için çok ideal bir alandır. Bu alanın en büyük özelliği eşsizdir, yani tablodaki her kayıt için bu alanın değeri farklıdır.



MS-SQL Server'da, bu tabloyu oluştururken dikkat edilmesi gereken, userid alanının otomatik olarak değişmesidir. Userid alanının tipi  integer olmalıdır.

Username, password,IP ve email gibi alanlar varchar(N) tipinde olmalıdır. Buradaki N verinin boyutunu gösterir. Freq alanı uyenin ne kadar sıklıkta

geldigini göstermek için kullanılabilecek olan bir alandır ve tipi de integer olmalıdır.



Üye kaydedebilmek için ise, bir form taşıyan bir html dosyasına ihtiyaç var.

<form name="membership" action="membership.asp" method="post">

<table>

<tr>

<td>User Name </td>

<td><input type="text" name="username" value="">

</tr>



<tr>

<td>Password</td>

<td><input type="password" name="password" value="">

</tr>



<tr>

<td>Email</td>

<td><input type="text" name="email" value="">

</tr>



..................

.................

...............



<tr>

<td><input type="submit" name="continue" value="BECOME A MEMBER">

</tr>





</table>

</form>



Nokta nokta olan yerlere isteğe göre alanlar eklenebilir. Burada önemli olan kısım ise, eklediğimiz alanların veritabanında da yer alıyor olması

gerektiğidir.



Bu form "BECOME A MEMBER" butonuna tıklandığında, "membership.asp" adlı dosyaya bilgi gönderecektir. Bu dosya server'da bulunması gereken

bir dosyadır.



Bu dosyanın içeriği ise,



<%

dim sqlstring,connectionstring,username,password,email,..............



Connectionstring="PROVIDER=SQLOLEDB;DATABASE=MEMBERSHIP;USER ID=SA;PASSWORD=000019"

SET Connection=server.createobject("ADODB.Connection")



connection.open connectionstring



username=Trim(Request.Form("username"))

password=Trim(Request.Form("password"))

email=Trim(Request.Form("email"))

......................

....................



sqlstring="insert into membership (username,password,email) values ('"&usename&"',''"&password&"',''"&email&"')"



SET RecordSet=Server.CreateObject("ADODB.RecordSet")



RecordSet.Open sqlstring,connection,adopenstatic,adlockoptimistic,adcmdtext





SET RecordSet=NOTHING



SET Connection=NOTHING



%>



Buradaki connectionstring değişkeninin içerdiği bilgi, veri tabanına bağlanmak için gerekli olan bağlantı ifadesidir.Database adı olarak,

veri tabanına verdiğimiz isim kullanılmalıdır. User Id SQL Server'a bağlanmak için kullanılan user id ve password de SQL Server'a bağlanmak

için gerekli olan şifredir. Daha sonra ki satırda yapılan ise, ADO nesnesini kullanarak bundan bir örnek yaratmak ve veri tabanı ile bağlantının

sağlanılmaya çalışılmasıdır. Diğer kullanılan nesne ise ADO nesnesine ait olan RecordSet nesnesidir.



Böylece üye tabloya işlenmiş oldu. Böyle bir üyelik sistemi oluşturmak üç ayaklı bir olaydır. İlk ayağı sunucuya gönderilecek olan istemci verisinin

yani formun hazırlanması, diğer ayak veri tabanı tasarımı ve son ayak ta, veri tabanı ile istemcinin konuşmasını sağlayan ASP kodudur. Tabi bu kod,
sadece üyeyi veri tabanına yazmaktadır. Dikkat edilmesi gereken konu, üye isminin veya şifrenin bir başkası tarafından kullanılıyor olup olmadığıdır.

Yani, tabloya bir üyeyi kaydetmeden evvel bunun da kontrolünün yapılması gerekir. Bu bir başka yazıda olacak.

Alıntıdır...
Mesaj10.08.2011, 04:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

arkadaşlar bana engin_81850( at )hotmail.com a html kodları atabilecek olan varsa atsın zip olarak[color=red][/color]
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu