Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.03.2011, 18:44 (UTC)    
Mesaj konusu: Önerim var ama fazlası da var.

Merhabalar.
Aslında kendime ait sitelerim var, bende bir yazılımcıyım, asp ve php sayfalar da yapabiliyorum.
Konumuz bu değil tabii, sitenizde araştırdım ama uygunsuz siteleri ihbar edebileceğimiz hiç bir yer yok, böyle birşeyin olmaması, ciddiyetiniz konusunda bende endişeler uyandırmadı dersem yalan olur.
Ben sizin üzerinizden bir sitenin dolandırıcılık yaptığını, ihbar etmek istemiş olmama rağmen böyle bir şey bulamadım.
Üstelik koca bir camia yı dolandırıyorlar, sayısız dolandırılmış insan mevcut, ancak web bilgilerinin olmamasından dolayı sizlere ihbar dahi edememişler, zaten biraz bilgileri olsa bu şekilde dolandırılmazlardı da.
Belki biliyorsunuzdur, Point Blank adında bir çok yerde reklemı geçen online FPS türü bir oyun var, Sitesi http://pb.nfinitygames.com/
Burada oynayan bir çok genç arkadaşımız var, onları dolandırmak için sizden hesap almış ve faaliyet gösteren bir site mevcut, sitelerinde kendilerini oyunun resmi GM (game master - Oyun Yöneticileri) olarak tanıtıp, oyuna girdikleri email adresalerini ve şifrelerini isteyip sizlere oyun içinde kullanılan özel item ların alınmasını sağlayan ve NG diye tabir edilen bir özelliği vereceklerini söylemek sureti ile bilgisiz kullanıcıları tuzaklarına düşürüyorlar.
Sizden aldıkları siteyi incelediğiniz taktirde, oluşturmuş oldukları form u dolduranların hesaplarını çaldıklarını form un kendisine bakarak dahi anlayabilirsiniz.
Tamam çoğu kişi hesap güvenliği için form da istenenleri vermemesi gerektiğini bilir, ancak çok kişi de bunun bir kampanya falan olduğunu sandıkların ve daha çok genç yada internet ile ilgili yeterince bilgi sahibi olmadıklarından bu gibi tuzaklara düşüyorlar, sizleri ilgilendiren kısım ise bunu sizin üzüerinizden yapmak sureti ile sizleri de lekeliyor olmaları.
Öneri kısmına gelirsek, sitelerin içeriğinin ne olduğunu insanların şikayet etmesinden önce sizlerin verdiğiniz sitelerin faaliyet amaçlarının ahlaki yada yasalar ile ilgili bir kuralı yada kanunu çiğnemiyor olduklarını anlamanız için bir şeyler yapmanız gerektiğidir.
Aksi taktirde sizlere de duyulan güven azalacaktır, sizlerin amacınızın zaten sitelerin tümünün için de reklam sunmak olduğu da çok belli, ancak güven reklama bak için de reklamı veren içinde çok fazla önemlidir, eğer problemimi buradan çözemayecek olursam çözebileceğim mercileride tanıyor ve biliyorum, kaldı ki daha önce yapmadığım şeyler de değildir.
Yanlış anlamayın sizlere bir sözüm yok, yukarıdaki mücadele tamamen bu siteyi açanlara yöneliktir, ancak sizlerden de sizi lekeleyen bu siteye karşı sorumluluk almanızı talep etmek zorundayım, bu sitenin faaliyeti sürdüğü taktidirde ilgili resmi tüm kurumlara web ile yapılan hırsızlıktan dolayı dilekçeler gönderip gerekirse bizzat resmi başvurular yapmak sureti ile, ben kendi üstüme düşen sorumluluğu yerine getireceğimi beyan etmek istiyorum.
Saygılar.
Bahsi geçen dolandırıcı sitenin linki i budur :
http://www.pb-pointblankservice.tr.gg/Ana-Sayfa.htm
Mesaj29.03.2011, 19:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

bedava sitem yetkililerine başvurmanız daha iyi olur bence efendim dogru deilmi ?
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu