Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj30.05.2011, 13:54 (UTC)    
Mesaj konusu: siteme code içinde yazı koymak

selamlar herkese ben siteme mesela birşey yazıcam onu bir kutu içinde code olarak nasıl yazarım o kutuya
Mesaj30.05.2011, 13:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

Anladığım kadarıyla kod yayınlama kutusu istiyorsun.
Aşağıdaki kodu yayınlamak istediğin yere yapğıştırıp yapabilirsin.


Kod:
<textarea class="bginput" style="width: 385px; cursor: url(''); height: 50px" rows="5" cols="42" onclick_fckprotectedatt="%20onclick%3D%22this.focus()%3Bthis.select()%22" name="tugra-web.tr.gg">BURAYA YAYINLAMAK ISTEDIGIN KODU VEYA YAZIYI GIRMELISIN GORUNECEK

______________
Mesaj30.05.2011, 14:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

anlatmak istediğim ben bir yazı hazırlıyorum copy paste ile onu kutu içinde yazdırmak istiyorum ctrl A yapınca direk orayı kopyalasın
Mesaj30.05.2011, 14:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

şöyle bişey yap o zaman

<textarea style="width: 350px; height: 250px"> YAZIN BURAYA </textarea>

-Yazını "YAZIN BURAYA" yerine yapıştır.
-Kutunun genişliği için "width" in yanındaki sayıyı ayarla.
-Kutunun yüksekliği için "height" in yanındaki sayıyı ayarla.
______________
Yeni DEMO yayımlandı.
Mesaj30.05.2011, 14:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

Verdiğim kod ile bunu yapabilirsiniz.
______________
Mesaj30.05.2011, 14:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kod:

code {
    margin : 4px 8px;
    padding : 8px;
    text-align : left;
    display : block;
    overflow : auto;
    font : 500 1em/1.5em 'Arial', 'Tahoma', monospace;
    background: #f8f4f1 url(kod) right top no-repeat;
    border : 1px dashed #D7C3C3;
}



ÜSTTEKİ kodu css ye ekleyin Sonra koyacağınız sayfayaa

Kod:
 <code> BURAYA YAYINLAYACAĞIN KODU KOY </code> yazacaksın...


(bana ait değildir.)
Mesaj07.06.2011, 22:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

Arkadaşlar <code></code> arasına yazınca kod hali çıkmıyor önizleme hali çıkıyor
______________

@tr.gg dısı link yasaktır
Mesaj08.06.2011, 06:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

Nasıl Yapıcam Yardım Edin
______________

@tr.gg dısı link yasaktır
Mesaj08.06.2011, 06:54 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bak simdi. Orada yayınladıgım kod var ya.

Kod:

code {
    margin : 4px 8px;
    padding : 8px;
    text-align : left;
    display : block;
    overflow : auto;
    font : 500 1em/1.5em 'Arial', 'Tahoma', monospace;
    background: #f8f4f1 url(kod) right top no-repeat;
    border : 1px dashed #D7C3C3;
}


Bu kodu css'ye ekleyecen.

Sonra normal sayfa ekleye gel orada yazı yazma yerine geç HTML (kaynak) moduna geç oraya

Kod:
<code> sss </code> Aynı bunu yaz...

Sonra html (kAYNAK) modundan cık sss yazının ortasındaki s'yi silip oraya kodu yapıştır. Sonra diğer iki s'yi sil.

Tekrar olmaz ise yaz buraya.
Mesaj08.06.2011, 07:18 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kod:
<table width="197" height="57" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">  <tr>    <th width="197" height="19" background="http://img.webme.com/pic/b/bs-blog/menuv1alan1.png" scope="col">&nbsp;</th>  </tr>  <tr>    <th height="19" align="left" valign="top" background="http://img.webme.com/pic/b/bs-blog/menuv1alan2.png" scope="col"><table width="196" height="22" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">      <tr>        <th width="10" scope="col">&nbsp;</th>        <th width="182" align="left" valign="top" scope="col"><p>Bu alana istediğiniz i&ccedil;eriği ekleyebilirsiniz.. Bu alana istediğiniz kadar yazı eklersiniz ve kutuda bir sorun g&ouml;z&uuml;kmez...<br>          BS-BLOG<br>        Amacımız Yardım..!</p>          </th>        <th width="10" scope="col">&nbsp;</th>      </tr>    </table></th>  </tr>  <tr>    <th height="19" background="http://img.webme.com/pic/b/bs-blog/menuv1alan3.png" scope="col">&nbsp;</th>  </tr></table>

______________




Mesaj08.06.2011, 07:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

bs-aktif yazmış:
Bak simdi. Orada yayınladıgım kod var ya.

Kod:

code {
    margin : 4px 8px;
    padding : 8px;
    text-align : left;
    display : block;
    overflow : auto;
    font : 500 1em/1.5em 'Arial', 'Tahoma', monospace;
    background: #f8f4f1 url(kod) right top no-repeat;
    border : 1px dashed #D7C3C3;
}


Bu kodu css'ye ekleyecen.

Sonra normal sayfa ekleye gel orada yazı yazma yerine geç HTML (kaynak) moduna geç oraya

Kod:
<code> sss </code> Aynı bunu yaz...

Sonra html (kAYNAK) modundan cık sss yazının ortasındaki s'yi silip oraya kodu yapıştır. Sonra diğer iki s'yi sil.

Tekrar olmaz ise yaz buraya.



Heh Tmm Oldu tşkr edrm Very Happy
Mesaj08.06.2011, 07:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

bs-aktif yazmış:
Bak simdi. Orada yayınladıgım kod var ya.

Kod:

code {
    margin : 4px 8px;
    padding : 8px;
    text-align : left;
    display : block;
    overflow : auto;
    font : 500 1em/1.5em 'Arial', 'Tahoma', monospace;
    background: #f8f4f1 url(kod) right top no-repeat;
    border : 1px dashed #D7C3C3;
}


Bu kodu css'ye ekleyecen.

Sonra normal sayfa ekleye gel orada yazı yazma yerine geç HTML (kaynak) moduna geç oraya

Kod:
<code> sss </code> Aynı bunu yaz...

Sonra html (kAYNAK) modundan cık sss yazının ortasındaki s'yi silip oraya kodu yapıştır. Sonra diğer iki s'yi sil.

Tekrar olmaz ise yaz buraya.


Heh Tmm Oldu tşkr edrm Very Happy
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu