Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.06.2011, 07:35 (UTC)    
Mesaj konusu: Ce Belgesi danışmanlık Ce İşareti

Site Adresi: Ce Belgesi Ce İşareti Ce Danışmanlık
Kuruluşu: 2009
İçerik: Ce Belgesi Eğitim Ce İşareti
Tanıtımı:

CE Belgesi AB nin uyulması mecburi olan bir takım Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamında ürünlere iliştirilen bir işaret olduğu için, söz konusu mevzuat kapsamına giren ve AB üyesi ülkelerde piyasaya arz edilecek olan ürünlerin bu işareti taşıması zorunludur.
1996 yılı başında AB ile ülkemiz arasında yürürlüğe giren GÜMRÜK BİRLİĞİ tarım ürünleri dışında malların serbest dolaşımını öngörmektedir. Ülkemiz Gümrük Birliği ile AB ile ilişkilerinde 3. ülkelerden farklı bir konum kazanmıştır. Bu farklılık AB ye üye ülkelerle mal satışında tam rekabete girmemizin yanı sıra, mal üretiminde de Birlik içerisinde belirlenmiş standartların Türkiye açısından da zorunluluk haline gelmesidir.
Bu kapsamda cebelgesi.org Türkiye de CE Belgesi süreci üretimin ayrılmaz bir parçası olmuştur, ve bu şekilde Türk malının kalitesini yükseltecektir.
Bu aşamada, Türkiye de 23 ürün grubunun üreticileri için önceleri sadece AB ye ihracatta zorunlu olan CE işareti , bu tarihten itibaren ülkemizde piyasaya arz edilecek ürünler için de zorunlu hale gelecektir.
Yani 3.ülkelerden Türkiye ye ithal edilmek istenen ve CE denetimi öngörülen ürünün üzerinde mutlaka Ce işareti taşıması ve buna bağlı olarak üretici firmanın CE Deklerasyon belgesinin, test raporunun ve kullanıcı klavuzunun mal ile birlikte getirilmesi zorunludur.( Ce Danışmanlık )
Bu kapsamda ithal edilecek ürün Türk gümrüğüne geldiğinde gümrük idaresinin gözetiminde eşyanın CE uygunluk denetimi Sanayi Bakanlığı adına TSE tarafından yapılır. CE işareti ve belgeleri uygun olan eşyaya Uygunluk belgesi verilir ve bu şekilde eşyanınız ithal edebilirsiniz.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu