Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj09.06.2011, 15:48 (UTC)    
Mesaj konusu: Anonymous Saldırısı !

Uluslararası bilgisayar aktivistlerinden oluşan Anonymous grubu, bugün ilk saldırısını yapacağını açıkladı. Herkes merakla TİB'in sitesine yapılması beklenen saldırıyı bekliyor. Daha önce Visa, Mastercard gibi kurumların sitelerini kilitlemiş olan Anonymous, NATO tarafından da ciddiye alınıyor.

22 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe girecek “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar” tasarısı uluslararası bilgisayar aktivistlerinden oluşan Anonymous (Anonim) grubunun önceki gün konuyla ilgili yaptığı hükümeti ve ilgili kurumları hedef alan açıklamasıyla yeniden üst sıralara yerleşti.

Grup, http://www.anonnews.org/?p=press&a=item&i=1005 sayfasında yaptığı açıklamasında 15 Mayıs’ta Türkiye’nin farklı illerinde yüz binlerce kişi tarafından düzenlenen sansür karşı eylemlerini vurgulamış ve kendi desteklerini aynı açıklamada “Bu sansür uygulamaları mazur görülemez. Serbest bilgi akışına erişim ve katılım temel bir insan hakkıdır. Türkiye hükümeti bu temel hakkı ihlal ederken, 'Anonim' (Anonymous) eylemsiz kalmayacaktır. Sansürü engellemek için desteğimizi verecek, sansür uygulayan kurumlara karşı harekete geçeceğiz” sözleriyle ifade etmişti.

Açıklamada AKP’yi açık bir şekilde hedef gösteren Anonymous sözcüleri, bugün saat 18:00’de ilk operasyonu gerçekleştireceklerini belirtmişlerdi. Çeşitli kamu kuruluşlarını hedef alacak saldırıların hedefinin http://www.twiigs.com/poll/Politics/78395 adresinde yapılan bir oylama ile belirlendiği düşünülüyor. Halihazırda oylamada ilk sıralarda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) internet sitesi ve peşi sıra ÖSYM'nin sitesi yer alıyor.

Anonymous ne yapacak?
Kendilerini sansüre karşı, bilginin ve fikirlerin fiziksel ve sanal dünyada özgürce akışının yanında olara tanımlayan grup 'anonim' üyelerden oluşuyor. Çekirdek bir haklayıcı ekip dışındaki üyeler düzenlenecek operasyona göre sanal ortamdan gönüllü olarak dahil oluyorlar. Saldırıların ilk ayağında seçilen internet sitelerine çok sayıda bağlantının otomatik olarak oluşturulması hedefleniyor. Böylece ilgili site bu bağlantılara cevap veremeyip hizmet veremez hale getiriliyor.

Ddos (Distributed Denial of Service - Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırısı olarak bilinen bu saldırı türünde, eğer yeterli sayıda saldırıcı bilgisayar toparlanabilirse, hedeflenen sistemin belli bir süre kesintiye uğraması kaçınılmaz olarak biliniyor. Saldırı bekleyen site ancak Ddos saldırısı başladıktan sonra saldırıyı analiz ederek savunma durumundan çıkartılabiliyor.

Bu yüzden iki gündür basında yer verilen ve Anonymous grubunun hedef tahtasında yer alan kamu kuruluşlarının sitelerinin saldırı esnasında bir süre kesintiye uğramasına kesin gözle bakılıyor. Kesinti süresini yine bu siteleri savunacak teknik kadronun uzmanlığı belirleyecek.


NATO ciddiye alıyor
Adını esas olarak Wikileaks’e hizmet vermeyi kesen Visa, Mastercard ve Paypal ödeme sistemlerine saldırarak duyuran Anonymous grubu yine son haftalarda Sony’ye yüz milyonlarca dolara malolan ve etkisi hala devam eden ileri seviye saldırılarla gündemdeydi.

Grup kendi sayfalarında ve iletişim kanallarında “bize katılmak isterseniz katılırsınız” diyerek belli bir örgütsel formu olmadığını özellikle belirtse de özellikle bu dağıtık yapısı yüzünden Siber Savaş Saldırı Konsepti’ni son iki senedir öne çıkartan ABD ve NATO tarafından önemseniyor.


NATO Parlamento Meclisi Şubat 2011 tarihli raporunda üye ülkeleri şu şekilde uyarıyor: “Anonymous her geçen gün daha sofistike bir yapıya bürünmekte ve hassas devlet dosyalarına, askeri dosyalara ve yine son derece hassas kurumsal verilere sızma potansiyelleri sürekli artış göstermekte. Şubat 2011 tarihli raporlara göre Anonymous grubu bu potansiyelini gerçeğe dönüştürme konusundaki yeteneğini gözler önüne sermiştir.”

Aynı raporda yer alan “Bu grupların yaptıkları saldırılar arttıkça karşıt eylemler ve koruma tedbirleri de gelişecek ve uygulamaya konulacaktır. Bu sayede söz konusu gruplara sızılabilecek ve söz konusu saldırıların sorumluları yargılanabilecektir" ifadeleri ise bugün yapılacak saldırılar sonrasında Türkiye’nin ilgili kurumlarının ve hükümetin izleyeceği politikanın ana hatlarını ortaya koyuyor.
Mesaj09.06.2011, 15:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mesaj09.06.2011, 15:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

Orada gerekli bilgi verilmemiş
Mesaj09.06.2011, 15:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

Hiç bir Şeyin Olacağı Yok. Dedikodu Dağılıyor... Neti Sağlayan Onlar. Hacker'ler İpte Oynayan Cambazlardır.
______________

Arabesk Rap DuygusaL Sarkılar.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu