Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj23.06.2011, 17:06 (UTC)    
Mesaj konusu: Algiladiginiz yalniz para sesi olmasin.

CIR CIR BÖCEGI

Genc bir ciftci hayatinda ilk defa New York'a gitmisti. Gokdelenlerin yuksekligi ve insanlarin coklugundan saskina donmustu. Kalabalik bir bulvarda yururken, kulagina asina bir circir bocegi sesi geldigini zannetti. Durdu ve dikkatle dinledi.! Evet, bu bir circir bocegiydi.! Ses buyuk bir magazanin onundeki calilarin arasindan geliyor gibiydi. Bunun uzerine bu buyuk cali kumesine yonelip bakinmaya basladi. Bir magaza gorevlisi disari cikip : "Yardimci olabilir miyim?? " diye sordu. "Hayir, tesekkur ederim." dedi genc adam. "Sadece surada bir circir boceginin sesini duydugumu sandim". "Hayir" dedi gorevli, "New York'ta bulunmaz". Genc ciftci circir bocegini buluncaya kadar cirlak sesi takip etti, onu eline aldi ve "Tamam iste burada !" dedi.
Genc adam bu calinin onunden her saat binlerce insan gecmesine karsilik circir bocegini duyanin bir tek kendisi olmasina cok sasirmisti. Bunun uzerine kucuk bir deneme yapmaya karar verdi. Elini cebine atip bir ceyrek cikardi ve havaya atti. Paranin kaldirima vurdugu anda, dusen bozuklugu aramak icin yurumekte olan 24 yaya durdu!

Psikologlar genc adamin sahit oldugu olay icin bir tanım kullanirlar. Buna algida seçicilik denir, ve belli seyleri gormek ve belli sesleri duymak icin kendimizi egitiriz anlamina gelir.

Gokyuzune bakip kuslari algilayin, kirlara gidip cicekleri algilayin, cocuklara bakip safliklarini, güzelliklerini algilayin, agaclara bakip dallarini, yapraklarini algilayin. Hayvanlara bakip dogalliklarini algilayin, insanlara bakip guzelliklerini (mutlaka guzel taraflari vardir) algilayin.

Algiladiginiz yalniz para sesi olmasin.
______________
Senden çok uzaklarda değilim görmesini bilen gözlerin bakışındayım. belki sana senden daha yakın bir yerde, çarpan kalbinin her atışındayım.

M.Aslan
Mesaj23.06.2011, 17:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

güzel paylaşım
Mesaj23.06.2011, 17:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

Çok teşekkür ederim ben böyle bir insanım ama artık herkes böyle değil bu da beni çok üzüyor =(
Mesaj23.06.2011, 17:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

paylaşım icin tşk Wink
Mesaj25.06.2011, 07:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkürler...
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu