Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj04.07.2011, 17:11 (UTC)    
Mesaj konusu: Depresyon Tedavisi Sinir ilaci

Site Adresi:http://www.sinireson.com
Kuruluşu: 2011
İçerik:Sinir Depresyon Tedavisi
Tanıtımı:Psikolojik anlamda stres kişiye özgü ve biricik olan bireysel bütünlüğü bozucu ve zorlayıcı etkenlerdir. İnsanlar stres karşısında psikolojik ve sosyal bütünlüğü korumak amacındadırlar. Bu korumayı hem bilinçdışı mekanizmalar hem de bilinçli çabaları ile yaparlar. Kişiyi koruyan mekanizmalardan birincisi “ben savunma mekanizmaları” denilen bilinçdışı çalışan, gerçeği bozan korunma yollarıdır. Stres en çok kullanılanları: bastırma, unutma, karşı tepki geliştirme, yansıtma, yer değiştirme ve gerilemedir.
Kişiliği koruyan diğer mekanizmalar bilinç ve çaba gerektiren gayretlerdir. Depresyon karşısında bilinçli sistemlerin etkisiyle daha çok bilgi edinme, anlama, algı alanını genişletme ve değerlendirme, depresyon yeni çözümler arama gibi zihinsel süreçler etkinlik gösterir.
Depresyon her insan aynı koşulları altında bile bir birinden çok farklı tepkiler gösterir. Depresyon biri kaygılı ve gerilimliyken diğeri soğukkanlı ve sakin olabilir. Depresyon bu çok doğaldır. Herkesin kendine özgü bir stresle başa çıkma tarzı vardır. Depresyon başa çıkma tarzımızın bazı yönleri sağlıklı ve etkiliyken diğer yönleri daha az etkili ve üstelik sağlığımıza, depresyon ilişkilerimize ve performansımıza zararlı olabilir.
Stres tedavisi için başa çıkma tarzları: Sigara içmek, alkol almak, yemek yemektir. Stres tedavi bazıları strese tepki olarak geri çekilir, içine kapanır, pasifleşir, sorunlarıyla yüz yüze gelmekten kaçınır, Stres tedavisi bazıları aşırı tepki gösterir, bazıları stres karşısında hiç tepki göstermeyip yaşanan sıkıntıyı içinde biriktirir. Stres tedavi başa çıkmada esnek olabilmek önemli bir niteliktir. Esneklik, değişime daha açık olmamıza olanak tanır. Böylelikle stresli olarak algıladığımız olay sayısı azalabilir.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu