Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj10.07.2011, 08:50 (UTC)    
Mesaj konusu: Ölüm Bizden Ne İstiyor ?

ÖLÜM BİZDEN NE İSTİYOR?

Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu üzere hepimiz biliyoruz ki "Her nefis ölümü tadacaktır."
Peki ölümü öldüremediğimize ve ölümden ve ecelden kaçamadığımıza göre ne yapmalıyız, nasıl bir hayat sürmeliyiz?
Öncelikle mertçe kendimize sormalıyız.Ölüm nedir ? Bir yok oluş mu ? Toprağa karışıp gitmek mi ? Yoksa bu dünyadan ahirete açılan bir kapı mı?

Bir misalle ölüm gerçeğini ve ahiretin varlığını anlatmaya çalışalım.
Ailemizle birlikte arabamızda seyir halinde iken bir adam önümüze çıksa ve "Kardeş bu yol tehlikelidir.İlerde bir tehlike beklemektedir.Yolunu değiştir aman." dese ihtimal ki adamı dinlemeyip yola devam ederiz.Az ilerde ikinci bir adam "Bak bu yol tehlikeli, sakın ha devam etmeyesin ve yolunu değiştiresin." dese ve biz endişelensek de yine dinlemeyip yola devam etsek çok büyük ihtimal ki üçüncü bir adamın bizi durdurup aynı şeyleri söylemesi karşısında durup düşünür ve yolumuzu değiştiririz.Kendimizi düşünmesek ailemizi düşünüp yolu değiştiririz.

Evet 124.000 Peygamber ve 124.000.000 evliya ve esfiya ölüm var, ahiret var, cennet var cehennem var dediği halde peki bu pervasızca yaşayışımız nedir ?
Deve kuşu gibi kafamızı kuma sokmakla, düşünmemekle, unutmakla, görmezden gelmekle ölüm gerçeği değişmez.Gündüze gözlerini kapayan ancak kendine gündüzü gece yapar.
Dünya hayatı bize hep ahireti unutturacak şekilde cereyan ediyor.Genç biri namaza başlasa etrafındakiler hemen ohoo daha yaşın genç, hele bi 45-50 ol sonra başlarsın diye cahilane fikirler öne sürüyor.Ölümden bahsetsen boş ver şimdi tadımızı kaçırma diyorlar.Peki unutmakla ölüm gerçeği değişir mi ?
Ve ölenlerin hepsi 60 yaşın üzerindekiler mi ? Kabristana gittiğimizde görürüz mezar taşlarında.Kimi 40, kimi 70, kimi 28, kimi 15 kimi de 5 yaşında vefat etmiştir.Demek ki ölüm sadece ihtiyarlara isabet eden bir şey değil.Her gün 30.000 kişiye isabet eden ölüm elbet bir gün bize de gelecek.İmanımız ölçüsünde ve güzelliğinde gelecek.Yada küfranımız ölçüsünde çirkin ve acı.

Bundan dolayıdır ki Efendimiz (sav) insanları ikaz etmiş, yaşadıkları hayata dikkat çekmiş ve buyurmuş ki:
– Bir ömrü nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz öyle de dirilirsiniz!

Öyle ise, imanla yaşayın ki imanla ölesiniz. İmanla ölün ki imanla dirilesiniz. Mahşerde de imanlılara verilecek mükâfatlara layık olasınız.

İşte imanlı insanın hayatta en mühim meselesi bu.

İmanla yaşamak, imanla ölmek!

Vasati 60 senelik bir ömür için sonsuz bir hayatı riske etmek en akılsızların bile kalkışacağı bir iş değildir.Bütün ömrümüzü 120 metre karelik bir ev, bir araba için harcarken ansızın 2 metre karelik bir toprak parçasına razı olmak insanoğlunun fıtratına terstir.İnsanoğlu sonsuzluğu arzu eder bir ruh ile yaratılmıştır.Bu kısa dünya hayatında sonsuz bir alemi kaybetmek ve kazanmak davası başımıza açılmışken bu rahatlık nedendir ?
120 metre kare için çalışırken bir dünyayı kaybetmek hiç de akıllıca bir iş değildir.Evet yanlış duymadınız bir dünyayı.Tabiri caizse cennetin makamca en altındakine verilecek olan yer tamı tamına bu dünya yüzü kadardır.Hadis-i şerifle sabittir.120 metre kareye bu dünyayı değişmek ki içinde bağları, sarayları, nehirleri ve bize musahhar hizmetçileri ile birlikte bu dünya büyüklüğünde bir ödülü kaçırmak hiç de akıllıca değildir.Sadece cenneti kaybetmekle kalmayıp, itaatsizlik, isyan ve küfür içinde olmaktan dolayı cehenneme atılmak da cabası.
Rahman suresi 31. ayette Allah'u Taala " Se nefrugu lekum eyyuhes sekalân " ( Hele az bekleyin, ey cin ve ins topluluğu! Yakında sizin de sıranız gelecek! ) buyururken hiç de şaka yapmıyor.Cehennemin tabiri caizse en masumu ise 240.000 dünya yılı cehennem ateşinde ızdırap çekecek.( Yine hadis-i şerifle sabittir.)
Güneş öyle bir intizam içinde ki, dünyaya bir milim yaklaşsa dünya yanar hayat olmaz.Bir milim uzaklaşsa bu defa donar yine hayat olmaz.Dünyada görevini tamamlayan güneş bu defa kıyametten sonra cehennemdeki görevine başlayacak.Ve tam bir mızrak boyu mesafeden verecek hararet ve ısısını.Bir kibrit ateşine 1 dakika dayanamazken bu ızdıraplartan kurtulmak ve ebedi salahate ermek için Kur'an-ı Kerim'i okuyacağız ve onunla amel edeceğiz inşaallah.
Nefs, şeytan ve dünya hayatı bizi rahat bırakmasa da biz imanda emin olup her daim ALLAH diyeceğiz ve inşaallah cennetliklerden olmaya gayret edeceğiz.İbadetlerimiz bizi kurtarmaya yetmese de ümitvar olup Rabbimize sığınacağız ve O'nun af ve mağfiretini dileyeceğiz.Rasulü'nün (s.a.v.) şefaatini isteyeceğiz.
ALLAH yar ve yardımcımız olsun .

AMİN !!!
______________

İnsanlar ikiye ayrılır. Vaktini beşe ayıranlar ve vaktini boşa ayıranlar ...
Necip Fazıl KISAKÜREK
Mesaj10.07.2011, 09:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel ve düşündürücü bir paylaşım.İbret almak temennisiyle.Teşekkürler...
______________
www.1bsinifiyiz.tr.gg

ArTıK 2 / B SıNıFıYıZ!!!
Mesaj10.07.2011, 10:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

oglumkerem yazmış:
Güzel ve düşündürücü bir paylaşım.İbret almak temennisiyle.Teşekkürler...


Aslında yazı tamamen bana ait.İnşaallah faydalı olur ...
Bir iki kişi de olsa küçük bir şey de olsa anlasana mutlu olurum.Ama onlar adına ...
______________

İnsanlar ikiye ayrılır. Vaktini beşe ayıranlar ve vaktini boşa ayıranlar ...
Necip Fazıl KISAKÜREK
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu