Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj17.09.2011, 17:03 (UTC)    
Mesaj konusu: Çöpüne Bak Kızını Al !!!

Çöpüne Bak Kızını Al

Bir zamanlar,bir adam evlenme çağına gelen oğluna uygun bir eş bulmak istiyordu. Oğlu da kendisi gibi dış güzellikten başka özellikler de arıyordu. Akıllı babanın bir meyve bahçesi vardı. Bir gün kendisine getirilen her torba çöpe elma vereceğini ilan etti.
Civarda yaşayan herkes bu çağrıya şaşırdı, ama yine de çöplerini adama götürüp elma almak istediler. Getirilen çöp miktarına göre, yaşlı adam kimine on, kimine on beş elma verdi. Kimse bu işi anlamadıysa da, çöp karşılığında elma almayı çok sevmişlerdi. Çok çöp getiren çok elma alıyordu.
Bir gün adamın kapısına genç bir kız çaldı. O da getirdiği çöp karşılığında elma almak istiyordu. Adam kızın elindeki torbaya baktı. Torbada azıcık çöp vardı.
“Kızım” dedi yaşlı adam. “Bu kadar az çöp olur mu? Bu kadarcık çöp bir elma bile yapmaz.”
“Özür dilerim amca” dedi genç kız boynunu bükerek. “Ama ne yapabilirim? Biz herşeyi hep iktisatlı kullandığımız için, bizim evimizden çok çöp çıkmaz.”
Adam kızın bu cevabı karşısında sevinçle gülümsedi. Sonra da onun nerede oturduğunu, babasının kim olduğunu öğrendi. Bir kaç gün sonra da bu iktisatlı ve tutumlu ailenin kızını oğluna istemek için o eve gitti. Hem adam, hem de oğlu israf nedir bilmeyen bir gelin buldukları için çok mutlu oldular...
______________

İnsanlar ikiye ayrılır. Vaktini beşe ayıranlar ve vaktini boşa ayıranlar ...
Necip Fazıl KISAKÜREK
Mesaj17.09.2011, 17:46 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu zamanda iktisat kalmadı.Her şey bol.Herşey israf ediliyor.Yinede herkes nankör Sad
______________
Senden çok uzaklarda değilim görmesini bilen gözlerin bakışındayım. belki sana senden daha yakın bir yerde, çarpan kalbinin her atışındayım.

M.Aslan
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu