Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj22.09.2011, 06:42 (UTC)    
Mesaj konusu: Affiliate Marketing ve Affiliate Programları

Affiliate Marketing ve Affiliate Programları

Şüphesiz internet ortamında en kazançlı iş affiliate marketing yani satış ortaklığı işidir. Affiliate Marketing işinin tam olarak nasıl yapıldığı ve ne kadar kazandırdığı ile ilgili daha önceki yazılarımızda azda olsa değinmiştik. Bu yazımızda işin biraz daha detaylarına inerek Dünyada ve Türkiye'de Affiliate Marketing işi nasıl gidiyor, en çok kazandıran sistemler hangileridir, hangi affiliate programları düzenli ve zamanında ödeme yapıyor? gibi soruların cevaplarını bulmaya çalışacağız.

Affiliate Marketing işini cazip hale getiren en önemli etken satış ortaklarına verilen yüksek komisyonlardır. Sistemin çalışma mantığı ise şöyledir; bir ürün sahibi ürününü herhangi bir affiliate programına kayıt ettirir, satış ortaklarıda bu ürünü internet ortamında pazarlamak için affiliate programına kayıt olur ve ürünün satış linkini alır. Bu linki kendi yöntemleri ile internet ortamında yayar ve ürün satış sitesine ziyaretçi sağlamaya çalışır. Sistem genel olarak herkesin kazandığı win win sistemidir. Ancak Affiliate Marketing işi kesinlikle bilinçli yapılmalıdır. Görünüşte kolay gibi görünür ama gerçektende iyi öğrenilmeden uygulanmaması gereken bir yöntemdir. Eğer Affiliate Marketing işini nasıl öğreneceğiz diye sorarsanız, sitemizin sol tarafında bulunan Kategoriler bölümündeki Affiliate Marketing kategorisini mutlaka ziyaret etmenizi ve bu kategorideki yazıları ve tavsiyeleri dikkate almanızı kesinlikle tavsiye ederim.
Türkiye'de ve Dünyada Affiliate Marketing piyasasına gelince; Türkiyede Affiliate Marketing piyasası yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Önceleri Nokta A.Ş. gibi bazı firmaların girişimleri başarısız kalsa da clickbank modeli ile piyasaya çıkan XTicaret pazara canlılık kattı ve katmaya devam ediyor. XTicaret gibi olmasada Türkiye'de birçok satış ortaklığı sunan site bulunmaktadır, bunları merak edenler arama motorlarında satış ortaklığı yazıp araştırabilirler. Ben burada sizlere daha çok fayda sağlayacak olan XTicaret sisteminden bahsedeyim; XTicarette Clickbank gibi satış ortaklarına yüksek komisyonlar sunan bir affiliate programdır. İlk kurulduğu günlerde basit bir site şablonu ve raporlama sistemi ile işe başlamıştı, sonraları kendini geliştirerek üye sayısını fazlasıyla arttırdı. Sürekli artan ürün sahibi ve satış ortağı sayısıyla lider bir affiliate programı olma yolunda istikrarlı bir şekilde ilerliyor. XTicarete üye olmak önceleri ücretsizdi fakat sonraları bazı art niyetli arkadaşların yaptıkları haksız alışverişler neticesinde sisteme üyelik girişi ücretlendirildi. 20 TL olan üyelik ücreti aslında sadece bir satıştan elde edebileceğiniz komisyon karşılığıdır. Daha yüksek komisyonlar kazanabileceğiniz XTicaret sistemine üye olmak için buraya tıklayınız.

Affiliate Marketing piyasasının dünyadaki son durumuna gelince; Clickbank herzamanki gibi pazardaki liderliğini koruyor. Üyeliğin ücretsiz olması, tüm dünyadan üye kabul ediyor olması ve sahip olduğu ürün sayısı ile pazarda bir numara olan clickbank ödemelerinide düzenli bir şekilde yapıyor. Üye olmak için buraya tıklayınız.
Elbetteki bu kadar büyük bir pazarda sadece clickbank yoktur, yüzlerce belki binlerce affiliate programı vardır, ben burada ödemede sorun çıkarmayan ve gerçekten kazandıran 10 tanesini vereyim gerisine zaten ihtiyacınız olmayacaktır.

1-) Plimus; clickbank benzeri bir sistemdir.
2-) Markethealth: Sağlık ürünleri ve fiziksel ürünler.
3-) Commission Junction; Arayüzü biraz zor, clickbank kadar kolay değil. Komisyon oranları çok fazla değişkenlik gösteriyor; bazı ürünlerin komisyonu inanılmaz derecede yüksek olmasına rağmen bazılarında kabul edilemez derecede düşük. Diğer bir dezavantajı ise bu tür sistemlere kayıt olabilmek için iyi bir web siteniz olması şart.
4-) LinkShare; Komisyonu düşük ve biraz daha geç ödeme yapan bir programdır.
5-) As Seen On PC; Eğer ingilizce ve çok ziyaretçi alan bir siteniz varsa bu sistemi mutlaka tavsiye ederim. Çok fazla fiziksel ürünün bulunduğu ve iyi ödeme yapan bir affiliate programdır.
6-) Shareasale; Üyeliği ve kullanımı gayet basit bir affiliate programdır. CJ sistemine benzer fakat komisyon oranı daha yüksektir.
7-) Neverblueads; Orta ve İleri derecedeki affiliateleri kabul eden bir affiliate programdır. Eğer bu sisteme kayıt olmak istiyorsanız iyi bir referansınız olmalı. Örneğin clickbankta çok iyi satış yaptığınız bir web siteniz varsa bu sizin için iyi bir referans olabilir.
Cool Affiliate.com; Neverblueads benzeri bir sistemdir.
9-) Uniqueleads; İleri derecedeki affiliatelere güzel imkanlar sunan bir affiliate programıdır.
10-) Click2sell; Sistem olarak clickbank sistemine çok benzer, fakat ne yazıkki buda ileri derecedeki affiliatelere imkanlar sunan bir affiliate programıdır.

Yukarıdaki sistemlerin hepsini birden denemenizi kesinlikle tavsiye etmem en kolayından başlayarak, hatta önce clickbankta iyi bir tecrübe sahibi olduktan sonra bu sistemleride ek olarak deneyebilirsiniz.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu