Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj03.10.2011, 21:58 (UTC)    
Mesaj konusu: Bu Hayat Sizin Avuçlarınızın İçinde !

Dünyanın bir yerinde çok bilgili iki kardeş varmış. E tabi anneleride bununla gurur duyuyormuş. Ancak bu çocukların anneleri dünyada başka bilge insan varmı diye araştırmaya koyulmuş. (Tabiki kimse bu hayatta 2. olmak istemiyeceği için, çocuklarının bilgelik konusunda 1. olmasını istiyomuş) Yani. dünyanın en bilge kişisi çocuklarının olduğunu varsayan bu kadın günlerden bir gün bir dağ başında tek başına yaşana ihtiyar bir bilgeye denk gelmiş ve bu kişi hakkında dünyanın en bilge kişisi olduğu söyleniyormuş. çocuklarını bu bilgeyle yarıştırıp; yaşlı bilgeyi bilgileriyle alt etmeleri için yaşlı bilgenin yanına 1 haftalığına bırakmış. E çocuklarda uyanık tabi. Her ne kadar uyanık olsalarda 1 hafta boyunca bilgeyi sordukları sorularla alt edememişler. Ne sordularsa yaşlı bilge herşeye cevap vermiş. En sonunda 7. gün çocukların aklına parlak bir fikir gelmiş ve bunu bilgeye sormadan önce bir şart koşmuşlar.

Çocuklar :

- Sana şimdi bir soru soracağız, ama bilemessen dünyanın en bilge kişisi biz olacağız. Cevabı doğru bilirsende yine dünyanın en bilge kişisi sen olmaya devam et!! demişler..

Yaşlı bilge ise :

- Tamam, sorun.. demiş.

Çocuklar :

- (Avuçlarını kapatıp yaşlı bilgeye doğru uzatarak) Avcumuzun içinde bir kelebek var. Bil bakalım bu kelebek ölümü, dirimi ? diye sormuşlar.

Yaşlı bilge ise :

- (Tatlı bi tebessümle) Şimdi o kelebek ölü desem, avcunuzu sıkıp öldürceksiniz. Yaşıyor desem, avcunuzu açıp onu uçuracaksınız.. Fakat bildiğim tek şey var.. " O KELEBEĞİN HAYATI SİZİN AVUÇLARINIZIN ARASINDA" demiş...


Arkadaşlar.. Benimde Bildiğim Tek Şey Var.. Bu Güzel Hayat Sizin Avuçlarınızın İçinde..
Mesaj04.10.2011, 04:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel Paylaşım .
______________
"Kendini dünyalar kadar değerli zannedenlere kısa bir not; Dünya 5 para etmiyor."
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu