Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.10.2011, 11:12 (UTC)    
Mesaj konusu: Masa Tenisi İle İlgili Bilgiler



Site Adresi:dursunali.com
Kuruluş Tarihi: 2010
İçerik:: masa tenisi ile ilgili bilgiler, güncel masa tenisi haber'leri, masa tenisi video'ları ve masa tenisi ekipmanları hakkında bilgi ve paylaşılan kişisel blog.
Tanıtım:

masa tenisi oyunu çok eski denebilecek tarihlere ait olan bir oyundur. table tennis e eskiden salon tenisi adı verilirdi. Bu oyunun ilk olarak 1880 yılında oynanmaya başladığı ifade edilmektedir. Masa tenisi oyununun ilk defa Hindistan ve Afrika güneyinde bulunan İngiliz ordusu tarafından oynandığı dile getirilmektedir. Ellerindeki oyun malzemesi çok az olan bu gruplar bir takım ilginç yöntemler kullandılar. Bu oyunu oynamak için bir takım şeylere ihtiyaç vardır. Bunlar kısa olarak masa tenisi masası , raketler ve toptur. Tabi iki farklı oyuncuyu da unutmamak gerekir. Bu oyunu ilk defa icat eden askerlerin çok ilginç bir şekilde oyun düzenini kurduklarını söyledik. O da şöyledir; rakete ihtiyaç bulunan bu oyunda askerler puro kutu kapaklarını raket yapmışlardır. Peki, top ihtiyaçlarını nasıl karşıladılar sizce? Bu da çok ilginç. Masa tenisinde top ihtiyacını o zamanki askerlerin şarap şişesi mantarlarını kullanarak giderdikleri söylenmekte. File bulamayan bu insanlar bu ihtiyacı gidermek için de kitapları set yaptılar.

Bu spor dalı yaklaşık 10 yıl içerisinde pek çok kişi tarafından duyulmaya ve öğrenmeye başlandı. İngiltere’de ün salan masa tenisi oyunu pek çok farklı isimlerle değişimler yaşadı. Bu oyun zamanla Amerikanlar tarafından da benimsendi. Topun masaya çarptığı zaman çıkan sesler dolayısıyla bu oyuna İngilizce olarak “ping pong” ifadesi de kullanılmaktadır.

http://www.dursunali.com ‘da masa tenisinin nasıl oynandığından tutun da oyun kurallarına kadar daha pek çok şey yer almaktadır. Ayrıca sizler için özel masa tenisi dersi de veriyoruz. Bu sebeple çok rahat bir şekilde masa tenisi hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Sizlerin de bu oyunu doğru şekilde oynaması, üzerinizdeki stresi bir miktar da olsa almaya sebep olabilir.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu