Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj18.01.2012, 08:32 (UTC)    
Mesaj konusu: Skor Yapmak

Ailen fakirse hayata 1-0 yenik başlarsın. Çekici bir güzelliğin veya yakışıklılığın yoksa, skor 2-0 olur. Fakir olduğun için kimse senin eğitiminle ilgilenmez, öyle pahalı okulları, pahalı eğitimleri, son teknoloji cihazları, bilgisayarları rüyanda görürsün, zaten üniversite falan da kazanamazsın, 3-0'a düşersin.

Ardından iş bulma zamanı gelir, eğitimin iyi olmadığı için iyi işlere giremezsin, 4-0. kendini yırtıp eğitmiş, geliştirmiş olabilirsin ama fark etmez. Dünyanın kaymak tabakası elitler, kendilerinden olmayanları kolay kolay kalkındırmazlar, en fazla yüksek maaşlı bir ayakçı olursun. Çalış çalış çalış çalış eline geçen ancak borç taksitleri olur. Dünyanın sahipleri sana kolay kolay toprak vermez, mal mülk vermez, sadece borçlanırsın. Yani, 5-0.

Tabi bu şartlar altında, gönül işlerin, evlilik, aile, çoluk çocuk falan bir mutluluk kaynağı değil ıstırap haline dönüşür, oldu mu sana 6-0. Biraz kendini toparlayacak gibi olursun ama bi bakmışsın yaş 40'ı da geçmiş artık. İsyan edip ortalığı yakıp yıkmayasın diye medya ile beynine "Hayat 40'ından sonra başlar!" diye yalanlar pompalarlar. Ama mesela kadınsan 40'tan sonra yaşlı sayılırsın, erkeksen işin bitmiş diye bakarlar, hayat sana kafadan bir gol daha atar. Skor: 7-0.

Kalan hayatında da sağlık problemleri, emeklilk, suratına bakmayan çocukların, bir an önce geberip ekonomik hayata yük olmayasın diye seni öldürmenin hesabını yapan sağlık sistemi/sigorta düzeni derken, son sayı üçlük olarak gelir. Finalde skor tablosu: 10-0

alıntı.
______________
Çocukken kendimi yalnız hissederdim; hala öyle hissediyorum çünkü; bazı şeyleri biliyorum ve bunları hiç bilmedikleri yada bilmek istemedikleri anlaşılan insanlara bazı ip uçları vermeye çalışıyorum.
C.Gustav Jung
Mesaj18.01.2012, 08:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

güzel bir teşhis teşekkürler Very Happy
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu