Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj01.02.2012, 15:33 (UTC)    
Mesaj konusu: Nerde hata yapıyorum

Bu kodlamada nerde hata yapmışım kafayı yicem :@


T.üstü

Kod:
<div id="govde">
<div id="ust">
</div>
<div id="ust_orta">
</div>
<div id="icerik_ust">
</div>
<div id="icerik_orta">
</div>
</div><div id="icerik_alt">
</div>
</div>



Css


Kod:
h1#title{display: none;}
h2#title span {display: none;}
div.header{display: none;}
li.nav_element{list-style-type: none;}
li.nav_element{display: none;}



#govde {
   height: auto;
   width: 950px;
   margin-right: auto;
   margin-left: auto;
}

#ust {
   background-image: url(http://img100.imageshack.us/img100/653/ust.png);
   height: 40px;
   width: 950px;
}

#ust_orta {
   background-image: url(http://img607.imageshack.us/img607/6663/ustorta.png);
   height: 250px;
   width: 950px;
}

#icerik_ust {
   background-image: url(http://img201.imageshack.us/img201/6688/icerikust.png);
   height: 25px;
   width: 950px;
}

#icerik_orta{
   background-image: url(http://img854.imageshack.us/img854/2745/icerikorta.png);
   height: 19px;
   width: 950px;
}

#icerik_alt {
   background-image: url(http://img859.imageshack.us/img859/7363/icerikalt.png);
   height: 22px;
   width: 950px;
}



ortaça çıkan görüntü bu şekilde resimler birbirine girmiş karmakarışık

http://suppermallar.tr.gg/
Mesaj01.02.2012, 16:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

tüm katmanların genişliği 950px; yapmışsın
fakat kullandığın resimler 800px;

katmanlardaki width değerini 800px yaptığımda sorun düzeldi.
Mesaj01.02.2012, 16:18 (UTC)    
Mesaj konusu:

ayrıca div tasarımında sorun çıkabilir bunun için temizleme div'i kullanmalısın sana özelden mesaj atıcam onda bi video linki vericem ordan izle.
Mesaj01.02.2012, 16:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

alala :S oysa ben kullandıgım programda resimlerin genişligini 950px diye kaydetmiştim :S Neyse ama kodlama dogru dimi hocam
Mesaj01.02.2012, 17:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kodlar doğru,
chrome ile baktım diğer tarayıcılarda nasıl bilmiyorum.

div katmanlarını tasarım üzeri altı diye ayırırsan daha iyi anlaşılır.
Mesaj01.02.2012, 19:02 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba. Size bazi önemli tiyolar verecegim.>>

Ilk olarak yeni bir kural belirt.


Kod:
}

.clear {clear: both;

}


Kurali html kodlarina baglamayi unutmayin.
Kod:
<div id=""></div>
kullanirken birseye dikkat etmeniz gerekir.
Kod:
id
kurallini sadece bir kere kullana bilirsiniz.
Genelde sitenin container (kasasini) olustururken kullanilir.> Bir kereye mahsus..


Bu nedenle
Kod:
id
yerine
Kod:
class
kullanin.

Yani
Kod:
<div class="örnek"></div>



Söylediklerimi uygulamayi deneyin, Ayrica
Kod:
div
baglantilarini dogru bagladiginizi kontrol edin Selametle.
______________
Mesaj01.02.2012, 19:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

@ua1905ua
teşekkürler fakat id ile class için söylediğinize katılmıyorum.
aynı katman içerisinde en az iki katman daha açtığımızda class kullanmak daha doğrudur çünkü margin ve padding değerleri id ile tanımlanan katmanları bozar, class daha yararlıdır fakat sadece aynı katman içerisinde.
Mesaj01.02.2012, 19:54 (UTC)    
Mesaj konusu:

Doktordizayn@

Herkesin görüs acisi farklidir.
ûniversitede ögrendiklerimi söylüyorum size.
Ayrica ayni katman icerisinde sadece bir kere id kullana bilirsiniz,
birden fazla kullanirsaniz sorunlar yasarsiniz,
ayrica sadece padding degeri tasarimi bozar.
Bunun yöntemide örnek padding-top 20px yaptiniz, 20px height degerinden düseceksiniz, kuralli budur.
isterse id olsun isterse class

Sizin söylediginiz yoldan yola koyulursak arkadas ilerde 1-5 katman daha eklemek isterse id kullandigi icin sorun yasar.

Sonuc olarak ayni konudan bahsediyoruz.

Ayrica ilk kural olarak stylesheet klasörüne herzaman

Kod:
* {
    padding: 0 auto;
    margin: 0 auto;
   
}

eklenmeli.
______________
Mesaj01.02.2012, 20:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

Siz tek bir id diyorsunuz, ben de bir katman içerisine 2 class diyorum.
Ben de çalıştığım ajanslarda bunu öğrendim Razz
Ama sonuç olarak herkes istediği gibi kodlama özgürlüğüne sahiptir, demek istediğim birden çok fazla id kullanmak hata değildir.

Margin değerleri ile ilgili bir şey demedim zaten, padding kullanıyorsak margin zaten kullanmalıyız ki boşluklar tarayıcılarda sorun yaratmasın.
Mesaj01.02.2012, 20:05 (UTC)    
Mesaj konusu:

Her katman icerisinde isterse 10 class kullanin sorun yasamazsiniz.
6 senedir uyguluyorum. Sahsen bir sorun yasamadim.

Kullanmasini bilmeyen sorun yasaya bilir. Cool

______________
Mesaj01.02.2012, 20:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sorun kaç class kullandığımız değilki Razz
Siz kural olarak tüm katmanlarda 1 tane id dediğiniz için bunları konuşuyoruz, o kural değildir tercihdir.
Her neyse, bilgeadam kurslarına giden varsa benim dediklerimi görmüşlerdir zaten.
Mesaj01.02.2012, 20:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sorun kaç class kullandığımız değilki
Siz kural olarak tüm katmanlarda 1 tane id dediğiniz için bunları konuşuyoruz, o kural değildir tercihdir.
Her neyse, bilgeadam kurslarına giden varsa benim dediklerimi görmüşlerdir zaten

Konumuz bu degil. Benimle yarisa girmenize gerek yok.
Söyledikleriniz birbirine uymuyor.

margin hakkinda birsey demediniz diyorsunuz

doktordizayn yazmış:
margin ve padding değerleri id ile tanımlanan katmanları bozar, class daha yararlıdır fakat sadece aynı katman içerisinde.


Laughing

id birden fazla kullanilmasi zarardir. Buna imzami atarim.

ilaa bana örnek kodlatacaksiniz.>>


Kod:

<html>

          <header>

          </header>

<body>
<div id="örnek"></div>
<div id="örne2k"></div>
<div id="örne3k"></div>
<div id="örne4k"></div>
<div id="örne5k"></div>
</body>

</html>






Kod:

.örnek {
   width: px;
    height: px;
    background-image: url('');
   
}

body {
   
    padding:30px;
    background-color: ;
   
}

.örnek2 {
   width: px;
    height: px;
    background-image: url('');
   
}

.örnek2 a:hover {
   
       background-color:;
        text-decoration: none;
        /*border: 2px solid;*/
        border-radius: 15px;
        color:cadetblue;
        padding-left: 15px;
        padding-right: 15px;
       
}

.örnek2 a:link { text-decoration: none;
       
       font-weight: bold;
       color: olive;
       padding-left: 15px;
       padding-right:15px;
       
}

.örnek2 a:visited {
        color: darkolivegreen;     
        text-decoration: none; }

.örnek3 {
   
    width: px;
    height: px;
    background-image: url('');
}


.örnek4 {
   
    width: px;
    height: px;
    background-image: url('');
}



Bu sekilde calisir.>>
Fakat bu sekilde devam ederseniz. Ilerde sorun yasarsiniz.

class kullanmak daha kolay ve basit..

Ve unutmayinki html5 kodluyorsak hersey degisir.
html5 daha kolaydir. Herseyde yeni kural belirtmen gerekmez.


Bu konuyu burada kapatin. Konumuz bu degildir.
Kisiselestirmenin bir anlami yok.

Devam etmek istiyorsaniz özelden devam ede biliriz.. Cool
______________
Mesaj01.02.2012, 20:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

id ile kod yazdınız fakat , # yerine "." koydunuz.
yani id ile tanımladığınız bir şeyin css koduna class atadınız Laughing
Bu büyük bir hatadır, bu şekilde kod hiç çalışmaz zaten Razz

Her neyse özelden size sorduğuma cevap verirseniz sevinirim.
Mesaj01.02.2012, 20:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

SIz html5 den bahsediyorsunuz sanirim.
Ben html5 den bahsetmemistim.

SIze özel mesaj sisteminden gönderdigim linki gözden geciriniz.
ve css kodlarina bakin. # yerine . bulunuyor..

Calisiyor degilmi. aaaaaaaaaa Laughing
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu