Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj22.02.2012, 10:44 (UTC)    
Mesaj konusu: KPSS'nin il birincisi yine yayınlanmayacak gibi

MEB’den Sınav istatistikleri hakkında kaçamak cevap

MEB tarafından yapılan OKS veya SBS sınavlarında yayınlanan sayısal verilere baktığımızda; Sınava Başvuran Öğrenci Sayısı, Sınava Giren Öğrenci Sayısı, Sınava Girmeyen Öğrenci Sayısı, Sınava İptal Edilen Öğrenci Sayısı, Tüm Soruları Doğru Yapan Öğrenci Sayısı, Sınıf Puanı(SP) 500 Puan Olan Öğrenci Sayısı, Test ağırlık katsayısı, Soru Sayısı, Test Ortalamaları, Test Ortalamaları Yüzdesi, Test Standart Sapmaları gibi basit temel istatistikî bilgiler verilmektedir.

Seviye Belirleme Sınavı Ortalamasına Göre İl Başarı Listelerini görmek istediğinizde ise bu tür istatistikleri bulunmamaktadır.

MEB tarafından yapılan Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavında ise sayısal verilere baktığımızda; Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Öğrenci ve Kontenjan Sayıları, Taban Ve Taban Puanları gibi basit temel istatistikî bilgiler verilmektedir.

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Ortalamasına Göre İl Başarı Listelerini görmek istediğinizde ise bu tür istatistikleri bulunmamaktadır.

ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavına ait sayısal verilere baktığımızda; Puan türlerine göre Türkiye birincileri, Sınava Giren Aday Sayıları, başvuran aday sayısı, 140 ve üzeri puan alan adaylar ile 180 ve üzeri puan alan aday sayılarının karşılaştırması gibi basit temel istatistikî bilgiler verilmektedir.

Bu istatistikî bilgilerde illerin ve okulların Başarı Listelerine ait istatistikler bulunmamaktadır.

Aynı sorun KPSS sınavları ve diğer sınavlar içinde geçerli hangi il daha başarılı gibi istatistikî bilgilere ÖSYM internet sitesinden ulaşmanız mümkün değildir.

Örneğin KPSS’de başarılı olan iller hangileri bu illeri LYS sınavında ve SBS sınavındaki başarıları nasıl? Bu tür bir karşılaştırma yapacak olsak maalesef yapamıyoruz.

Bu tür istatistiki bilgilerden ÖSS istatistiklerini ilk defa elektronik ortamda çok kapsamlı Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi yapmış ve yayınlamıştır.

Bu hususlar hakkında, Bursa Milletvekili İsmet BÜYÜKATAMAN tarafından,“ Hem MEB, hem de ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavların en kapsamlı istatistiklerini elektronik ortamda yayınlaması için bir düzenleme yapılacak mıdır? ” sorularının yazılı olarak cevaplandırılması için Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER’e soru önergesi verilmişti.

www.memurlar.net ten alıntı
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu