Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj07.08.2012, 20:51 (UTC)    
Mesaj konusu: Scrolbar

Soruma cevap bulmak için 1 seneden fazla süre geçtikten sonra bedava-sitem e girdim Smile .

Arkadaşlar ben bir tasarım kodluyorum. İçerik kısmını düzenlerken scrolbar koymak istedim anak scrolbar düzenlemeyi bilmiyorum. Koyduğum scrollbar şöyle gözüküyor;
http://f1208.hizliresim.com/10/7/bm2mp.png

Ben scrolbarı kendi çizdiğim grafiklerle oluşturmak istiyorum
Nasıl yapabilirim ?
Mesaj07.08.2012, 21:02 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kendi tasarladığın scrollbarı nasıl düzenlersin bilmiyorum hocam ancak aşağıda vereceğim kod işine yarayabilir..


Kod:

body {
scrollbar-arrow-color: #547741;
scrollbar-face-color: #FFFFFF;
scrollbar-3dlight-color: #FFFFFF;
scrollbar-darkshadow-color: #FFFFFF;
scrollbar-highlight-color: #FFFFFF;
scrollbar-shadow-color: #FFFFFF;
scrollbar-track-color: #FFFFFF;
background-color: transparent;
}


scrollbar-arrow-color: Scrollbar alt ve üst okunun rengi

scrollbar-face-color: Mouse ile aşağı yukarı kaydırmak için dokunduğumuz yer

scrollbar-3dlight-color:Mouse ile dokunduğumuz yerin yanındaki dış kısım ( Açık renklerin olacağı kısım ) Gölge gibi düşünebiliriz.

scrollbar-darkshadow-color: Bu kısım da gölgedir ve scrollbarın koyu renk gölgesini temsil eder.

scrollbar-shadow-color: Bu kısım da gölgedir ve scrollbarın açık renk gölgesini temsil eder.

scrollbar-track-color: Yukarı aşağı kaydırdığımız zaman yukarı oku ya da aşağı oku ile kaydırdığımız yer arasındaki boşluk kısım

background-color: Arkaplan rengi
______________
Dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE
Mesaj07.08.2012, 21:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkür ederim kardeşi ama bu tasarımın üstünde emanet gibi duruyor.
Mesaj07.08.2012, 21:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

melankoliasozleri yazmış:
Teşekkür ederim kardeşi ama bu tasarımın üstünde emanet gibi duruyor.
Elimden gelen bu hocam Sad
______________
Dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE
Mesaj08.08.2012, 13:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

Hocam bilen yok mu ?
Mesaj08.08.2012, 13:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

melankoliasozleri yazmış:
Hocam bilen yok mu ?


normalde kendi grafiklerinizdeki scrollbar flash ile yapılır ama bunu kod ile yapmayı bilen varsa benim de çok işime yarayacak . yardım etmek isterdim ancak flash haricinde yapılabildiğini de pek sanmıyorum . Confused
______________
Selam olsun tüm dostlarıma ! Beni dostu bilenlere !..
Hazır Kodum yepyeni kodlar ile sizinle ! Takipte Kalın !
Mesaj08.08.2012, 13:50 (UTC)    
Mesaj konusu:

CSS olarak yukarıda ki kod dışında jQuery ile scrollbarın değiştirilmiş halleri mevcut.
Ancak kullandığım bir yöntem olmadığından dolayı şuan kodları burada açıklayamıyorum ancak Google'da arama yapabilirsiniz.
Mesaj08.08.2012, 13:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

Hocam bazı yerler buldum ama jquery bilmediğimden her hal kodu anlamadım.
Ögeyi denetliyim dedim bir ton css belgesi çıktı.
Mesaj08.08.2012, 14:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

Tamam.
Şimdi vereceğim kodu tasarımında kullan. Eğer uyumlu bir sonuç almazsan ilgili sayfaları sana ÖM ile göndereceğim (forumda URL paylaşmadığımdan).
Daha sonra kendine göre düzenlemelerde bulunabilirsin.

CSS Kodu:

Kod:

::-webkit-scrollbar {
    width: 12px;
}

::-webkit-scrollbar-track {
    -webkit-box-shadow: inset 0 0 6px rgba(0,0,0,0.3);
    border-radius: 10px;
}

::-webkit-scrollbar-thumb {
    border-radius: 10px;
    -webkit-box-shadow: inset 0 0 6px rgba(0,0,0,0.5);
}
::-webkit-scrollbar-thumb:window-inactive {
   background: rgba(255,0,0,0.3);
}


Üstte verilen CSS kodu IE6 ve öncesinde ki tarayıcılarda çalışmakta yani IE7 ve sonrası,Mozilla,Chrome'da çalışmamakta ancak bu kod işini görecektir.
Mesaj08.08.2012, 14:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

kardeşim yardımların için çok saol, ben işimi gören bir tane buldum. Forumda link paylaşılmıyor sa isteyenler ö.m. atsın.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu