Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj25.08.2012, 12:49 (UTC)    
Mesaj konusu: Div arasındaki istenmeyen boşluklar

Merhaba arkadaşlar. Ben kendi css tasarımımı icat ediyordum. Baya bir ilerlemiştim. Taki bu sorun karşıma çıkana dek. Şimdi ön izlemesi için siteme girip bakabilirsiniz. Birde kodları veriyorum;

Tasarımın üstü

Kod:
<div id="ust"></div>
<div id="orta">
  <div id="yazi">


Tasarımın Altı

Kod:
  </div>
</div>
<div id="alt"></div>


Css Kodu

Kod:
h1#title{display: none;}
h2#title span {display: none;}
div.header{display: none;}
li.nav_element{list-style-type: none;}
li.nav_element{display: none;}
<style type="text/css">
p{ margin-top:0px;}
#ust {
   background-image: url(http://img546.imageshack.us/img546/6688/icerikust.png);
   height: 27px;
   width: 992px;
   p{ margin-top:0px;}
}
#orta {
   background-image: url(http://img411.imageshack.us/img411/2745/icerikorta.png);
   width: 992px;
   background-repeat: repeat;
   p{ margin-top:0px;}
}
#yazi {
   width: 916px;
   margin-left: 45px;
}
#alt {
   background-image: url(http://img39.imageshack.us/img39/7978/icerikson.png);
   height: 26px;
   width: 992px;
   p{ margin-top:0px;}
}
Mesaj25.08.2012, 12:54 (UTC)    
Mesaj konusu:

margin yerine padding yap hata kalkması lazım Wink
______________
css tasarım,giriş paneli gibi istekleriniz için bana ulaşın
skype:semihseker26 veya profilime mesaj atmanız yeterlidir...

TEK ŞARTIM TELİF HAKLARINI ÇİĞNEMEYEN İSTEKLER LÜTFEN TELİF HAKKINI İHLAL EDEN İSTEKLER YOLLAMAYIN.
YENİDEN DÖNSEK Mİ ACABA ?

skype sohbete beklerim arkadaşlar lütfen tüm b-s arkadaşları bekliyorum

https://join.skype.com/cv9oREfyFrRW
Mesaj25.08.2012, 12:57 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba..

Aradaki bosluklari kaldirmak istiyoran..>>


Kod:
margin-bottom: 5px;



Kod:
margin-top: 5px;



bu kodlari kullanman gerekiyor..

örnek digelim üste dogru kaydirmak istiyorsun, ozaman margin-bottom kurallini css kodlarina ekle..

margin-top boslugun araligini cogaltir.. bottom azaltir..

yani top katmani üsten alta dogru kaymasini saglar..
bottom altan üste dogru cikmasini saglar.

5px 10px yada daha fazla da yapa bilirsin..

Kod:
p{ margin-top:0px;}
p sadece yazilarin araligini ayarlar..

ayrica padding kullanma, padding tabloyo genisletir...

padding eklersen width, ve height degerlerinden düsmen lazim.

istedigini iki saniyede yaparim.. fakat senin yapman lazim, yoksa ögrenemezsin..

Selamtle..
______________


En son ua1905ua tarafından 25.08.2012 13:03:44 tarihinde değiştirildi, toplam 3 kere değiştirildi
Mesaj25.08.2012, 13:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

Marginleri, bottom'la değiştirdim ama sorun çözülmedi ayrıca aralarında boşluk olmasın diye margin değerlerine 0 vermiştim 5 yaparsam boşluk artmazmı ?
Mesaj25.08.2012, 13:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

yazdigim
Kod:
p{ margin-top:0px;}
degerlerin hepsini kaldir..

margin-bottom ile üste dogru kaydir..
______________
Mesaj25.08.2012, 13:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

ua1905ua yazmış:
yazdigim
Kod:
p{ margin-top:0px;}
degerlerin hepsini kaldir..

margin-bottom ile üste dogru kaydir..


Margin-bottom'u 0px olarakmı ayarlamalıyım ?
Mesaj25.08.2012, 13:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

0px eğer olmuyorsa -5 yapabilirsin Wink
______________
css tasarım,giriş paneli gibi istekleriniz için bana ulaşın
skype:semihseker26 veya profilime mesaj atmanız yeterlidir...

TEK ŞARTIM TELİF HAKLARINI ÇİĞNEMEYEN İSTEKLER LÜTFEN TELİF HAKKINI İHLAL EDEN İSTEKLER YOLLAMAYIN.
YENİDEN DÖNSEK Mİ ACABA ?

skype sohbete beklerim arkadaşlar lütfen tüm b-s arkadaşları bekliyorum

https://join.skype.com/cv9oREfyFrRW
Mesaj25.08.2012, 13:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

ilk olarak div katmanlarin hepsini bir cerceve icine al..

yani container olustur..
______________
Mesaj25.08.2012, 13:20 (UTC)    
Mesaj konusu:

ua1905ua yazmış:
ilk olarak div katmanlarin hepsini bir cerceve icine al..

yani container olustur..


Dediğinizi yaptım daha önceki dediklerinizi. Bottom v.s ekledim artılı değer verdim eksili verdim abarttım 500 yazdım ama tasarım banamısın demedi hiç değişmedi. Bir sorum daha olacak şimdi container oluşturacamda bundan önce başka divler de var sonrada var onlara oluşturmam gerekecek mi ? Yoksa sadece buna oluşturmam yeter mi ?
Mesaj25.08.2012, 13:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

simdi bazi alanlara heigth degeri vermemisin. bir min-height eklemeyi dene..

ayrica sonradan eklenecek olan divleri container´nin icine ekleyeceksin sirasiyla tabiki,,

yanii->> <div id="container">herseyi buraya ekleyeceksin..</div>


______________


En son ua1905ua tarafından 25.08.2012 13:26:49 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj25.08.2012, 13:43 (UTC)    
Mesaj konusu:

suan iphone den giriyorum evde degilim..
bir iki hata var kodlarda..
evde olsaydim kodlari netbeans´e atip incelerdim.

fakat heigth degeriyle iligili, ayrica tasarimi ayirirsan bu hatayi verir..

eger tasarimi ayirmazsan bu hatayi vermez degilmi.!
______________
Mesaj25.08.2012, 13:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

Yazı yazacağım yere height değeri vermemiştim şimdi onlarada verdim. Ama tasarıma koyunca bozuldu. Container içinede aldım.

Kod:
<div id="container"><div id="ust"></div>
<div id="orta">
<div id="yazi">
Yazi
</div>
</div>
<div id="alt"></div></div>


Şimdi bottom'ları mı ekleyeceğim ?
Mesaj25.08.2012, 13:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

ua1905ua yazmış:
suan iphone den giriyorum evde degilim..
bir iki hata var kodlarda..
evde olsaydim kodlari netbeans´e atip incelerdim.

fakat heigth degeriyle iligili, ayrica tasarimi ayirirsan bu hatayi verir..

eger tasarimi ayirmazsan bu hatayi vermez degilmi.!


Dw'deyken sorunsuz çalışıyor ama siteye uyarlayınca çalışmıyor. Acaba ayırmadamı hata yaptım ?
Mesaj25.08.2012, 13:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

simdi imzami atiyorum, tasarimi bölmeden eklersen o bosluklar gider, fakat orta alan icerik yazisini eklediginde araliklar tekrar gelir.. Laughing

bunun sebebi suda ola bilir, icerigi olusturan alanin arkaplan rengi renk kodu degil resim, resim bölünüyor.. Smile

bunun sebebide tasarimi alt üst olarak bölüyorsun..

bunu da bedava-sitem editörü algilayamiyor..

birde repeat eklemisin,, Smile

______________


En son ua1905ua tarafından 25.08.2012 14:04:34 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Mesaj25.08.2012, 14:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

Repeat olmadan yazı kısmını nasıl yapacağız ki ? 10.000 px boyutunda bir resim felanmı ekliycez Mr. Green
Birde rica etsem eve gidince bu kodu düzeltip yollarmısın ?
.html dosyasını istersen upload ederim. Sen bana bunu düzeltip gönder ben elimdeki yanlış olanla karşılaştırırım neleri yanlış yapmışım diye sonra başka bir şey oluştururum bakalım yapabilecekmiyim diye ? Bana böyle bir iyilik yaparmısın ? Aklımda çok güzel tasarımlar var aslında bu sorunu çözdümmü güzel tasarımlar icat edeceğim Very Happy
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu