Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj03.09.2012, 12:28 (UTC)    
Mesaj konusu: Position

Css kodunda Position:Fixed kullanıyorum. Diğer position değerleri düzgün oturtmuyor. Ama ortalayamıyorum divi. Ne yapmam lazım?
Mesaj03.09.2012, 19:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

kodunuz nedir paylaşın bi ?
______________
-Kul der ki; "İşlerimi halledip, Rabbime yöneleyim."
Rabbi der ki; "Bana yönelin, işlerinizi halledeyim."
Mesaj03.09.2012, 19:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

Position kodları bunlar:

absolute ( mutlak, şartsız )
Nesneyi tarayıcı penceresinin orjinleri baz alınarak pozisyon vermek için kullanılır.


fixed ( sabit, oynamaz )
Nesneyi tarayıcı penceresinin orjinleri baz alınarak sabitlenmek için kullanılır. Yani scroll ile sayfa aşağıya kaydırıldığında nesnede hareket ederek tarayıcıdaki yerini her zaman korur. IE 7 için geçerlidir...


relative ( ilgili, göreceli )
Nesneyi sayfadaki mevcut yeri baz alınarak pozisyon vermek için kullanılır.


static ( statik )
Nesneye pozisyon verilmeyeceğini belirtir. Verdiğimiz pozisyon değerleri göz ardı edilir. Varsayılan seçenektir.

______________
-Kul der ki; "İşlerimi halledip, Rabbime yöneleyim."
Rabbi der ki; "Bana yönelin, işlerinizi halledeyim."
Mesaj04.09.2012, 10:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bakın kod ben fixed i seçip top ve left olarak pozisyon belirliyorum. Kod benim ve bir arkadaşın pcde böyle;
http://e1209.hizliresim.com/11/4/cmxd8.png

bendeki diğer pcde böyle gözüküyor;
http://e1209.hizliresim.com/11/4/cmxf6.jpg

Css kodum şu;
Kod:

/* CSS Document */

#arkaplan {
     background-image: url('../images/bg.jpg');
    background-repeat: no-repeat;
   
     width: 1000px;
      height: 1000px;
    
     position: fixed;
      top: 0px;
      left: 200px;
   
    z-index:1;
}

#ustmt {
   background-image: url('../images/tablalar/ustmt.png');
   background-repeat: no-repeat;
   
    width: 600px;
    height: 70px;
   
    position: fixed;
    top: 0px;
    left: 400px;
   
   z-index:2;
}

#banner {
   background-image: url('../images/banner.png');
   background-repeat: no-repeat;
   
    opacity: 0.70;
   
    width: 706px;
    height: 144px;
   
    position: fixed;
    top: 70px;
    left: 347px;
   
    z-index: 2;
}

#icerikt {
   background-image: url('../images/tablalar/icerikt.png');
   
    width: 560px;
    height: 350px;
   
    position: fixed;
    top: 214px;
    left: 420px;
   
   z-index:2;
}

#altmt {
   background-image: url('../images/tablalar/altmt.png');
   
    width: 560px;
    height: 30px;
   
    position: fixed;
    top: 604px;
    left: 420px;
   
    z-index: 2;
}
Mesaj04.09.2012, 12:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

Tarayıcınızın uzaklaştırın ve deneyin Wink
______________
Mesaj04.09.2012, 13:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

Onunla alakası yok normal boyutta. Bunu ekrana göre ortalamanın yolu yok mu ?
Mesaj04.09.2012, 14:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

bu kodları css bölümüne ekleyin

Kod:
body {text-align: center; }
#container {margin: 0 auto; text-align: left;}

______________
-Kul der ki; "İşlerimi halledip, Rabbime yöneleyim."
Rabbi der ki; "Bana yönelin, işlerinizi halledeyim."
Mesaj04.09.2012, 14:54 (UTC)    
Mesaj konusu:

1- Bunu bs için yapamıyorum.
2- Sorunumu px yerine % kullanarak çözdüm.

Teşekkürler
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu