Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.02.2013, 17:14 (UTC)    
Mesaj konusu: Kurulu olan programların çakışması

Kurulu olan programların çakışması.
Program bu ya, abi ben varken şu programı kullanamazsın demez. Ama onunla da çalışmayı asla kabul etmez.

Özellikle CD yazıcı programları için konuşuyorum. Sistem üzerindeki bir kaç CD yazma dosyasını çekiştirip durular. Nero isimli CD yazma programı bu tip durumlarda mızıkçılık yapıp mavi ekranlar çıkarır. Siz sistemi yeniden kurarsınız. Nero düzgün çalışır. Yarın bir gün yeni bir CD yazma programına gözünüz takılır ve yeni bir programla CD yazmayı denersiniz. Bir iki özelliği hoşunuza gider ve daha sonra Nero yu kullanmayı denemeniz sizi hayal kırıklığına uğratır. Aslında sorun sadece bellekte çalışan diğer CD yazma programının disk tanıma yazılımıdır. CD sürücüyü denetler. Siz yazmaya o programla geçerseniz bellekte CD yazımı için yer verir. Ama Nero için hatalarla dolu bir sistem bırakmaktan ileri gitmez.

Ne yani milyonlarca programın çakışma sorunlarını tek tek araştıracak mıyız? Demeyin. Sadece bir konu üzerinde işinizi görnden ileri gitmenizin size birşey kazandırmayacağını belirtmek istiyorum. Yani şu program DVD de yazıyor deyip DVD yazıcınız olmadan turşusunu kuracakmış gibi saldırmanız doğal değil bence.

Peki bir sebepten sistem çakışmakta. Fakat siz buna engel olmak istiyorsunuz. O zaman ilk önce bellekte çalışan programları kapatarak hangisinin sorun çıkmasına neden olduğunu bulmalısınız. Bellekteki programları kapatmak sorununuzu çözmedi ise Başlat-->Çalıştır-->Msconfig yolunu izleyip başlangıçta çalışan programları kapatmak sorununuzu çözebilir.

İkinci bir çözümise; işinize yaramayan programları kaldırmak ve çalışmayan programınızı, sistemi yeniden başlattıktan sonra yeniden kurmaktır. Aslında aynı işi yapan benzer programları da kaldırmak işe yarayabilir. Bir mantık ise son kurulan programlaın sisteme zarar verdiğidir. Umarım sorunlarınız çözülür...
[ALINTIDIR]
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu