Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.02.2013, 17:15 (UTC)    
Mesaj konusu: Sistemden kaldırılan programların götürdükleri

Sistemden kaldırılan programların götürdükleri.
Bir çok program sistemde bulunmayan ek dosyalar ile beraber çalışır. Bu dosyalar programın setup ı ile beraber gelir. Daha sonra aynı dosyayı kullanan bir program daha kurarsınız. İlk kurduğunuz programı kaldırmak istediğinizde size bir soru sorar. Bu dosyayı da kaldırayım mı? İyi niyetli bir program ile karşı karşıyasınız. Bazı program bu soruyu bile sormazlar. Tabi siz nereden bilesiniz ki bu dosya başka bir program tarafından kullanılıyor mu? Bilgisayarınızın hızına ve harddiskinizin kapasitesine güveniyorsanız bu dosyayı kaldırmayın. Bazı sorular tuzaklarla doludur. Korumak istediğiniz bir dosyayı "kaldırayım mı?" veya "koruyayım mı?" gibi iki tip soruyla karşılaşmanız mümkün. Bu durumda yanlış seçeneği işaretlemeniz mümkün. Bir sözlüğe bakmaya üşenmenizden veya soru sormayan programın sizden götürdüklerinden olsa gerek sisteminizde bir dosya eksikli var. Peki ne yapacaksınız?

Programlar ihtiyaç dudukları dosyayı yanında isterler. Fakat aynı dosyayı kullanan programları bir arada daha az yer kaplar şekilde kullanmanız için dosyalarını Windows dizinindeki Sistem Klasörü gibi bir yere ortaklaşa kullanmak için atarlar. Eğer sisteminizde bir dosya eksikliği var ise;

1 - Hata veren rogramı yeniden kurarak.
2 - Dosyayı başka biryerden temin edip program yanına veya sistem klasörüne atark.
a) Dosyaya sahip olan bir bilgisayardan almanız mümkün.
b) Dosyayı internette aratmanız mümkün.
c) Dosyayı programın CD sinde veya başka bir CD de bulmanız mümkün.
3 - Dosyayı taşıyan yama programları ile tamamlamanız mümkün.
a)Visual Basic ile yapılmış dosyaların çalışmasu için Run-Time paketleri internette bir çok adreste bulunmakta ve çoğu dergi CD si de vermektedir.
b)Diğer dillerde yazılan programların sitelerinde bu tarz programlar için yükleme dosyaları bulunmaktadır.
4 - Aynı tarzdaki başka bir programı sisteme kurup, aynı dosyayı da setup programı ile sisteme yüklemesini sağlamak (tabi o dosyayı taşıması bir şans meselesi ) .ile sorunlarınızı çözebilirsiniz.
[ALINTIDIR]
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu