Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.08.2013, 22:02 (UTC)    
Mesaj konusu: Evrim Geçirmiş Hristiyanlık: Günümüzün Gören Aptalları

Evrim Geçirmiş Hristiyanlık: Günümüzün Gören Aptalları

Dinler üzerine kafamı bulandıran birçok konu var. Öyle ki son zamanlarda Hristiyanlar ve Yahudiler arasında gelişmekte olduğunu gördüğüm yakın bağlar, zihnimi biraz daha bulandırmayı başardı. Çünkü benim gerçek anlamda Hristiyanların, Hristiyan mı yoksa Yahudi mi olduklarına dair güncel şüphelerim var.

Biliyorsunuz ki Yahudiler, Hristiyan ve Müslümanları, onların peygamberlerini ve kitaplarını tanımamakta oldukça ısrarcı. Ayrıca Hristiyanların ve Müslümanların kendi ırklarından olduklarını, bu yüzden onların da bir nevi Yahudi olduklarını iddia ediyorlar. Aynı şekilde Hristiyanlar da, biz Müslümanlar'ı reddediyor. Şayet Müslümanlar'ı ayrı tutacak olursak, Hristiyanlar'ın, Yahudi tezinde de olduğu gibi, bir Yahudileşmi sürecinde olduğunu söyleyebilir ve bunları çeşitli görseller yardımıyla derinleştirerek kanıtlayabilirim.

Tezlerime Hz. İsa üzerinden başlıyorum.

http://blogimg.radikal.com.tr/Blogs/2013/02/11/jesus-64A7-BB55-5F8F.JPG

http://www.porttakal.com/resimler/152000/152598_1.jpg

http://img4.mynet.com/ha4/i/isa3.jpg

http://www.mailce.com/wp-content/uploads/hz-isa.jpg

İçinde Hz. İsa'nın resmedilmiş olduğu dört farklı resim paylaştım sizlerle. Dört resimde de İsa farklı farklı resmedilmesine karşın arka fon da hiçbir farklılık yok. Fark ettiyseniz eğer, her resimde, Hz. İsa'nın hemen arkasında, arka plana montelenmiş olan bir Güneş modelini görmüş olmalısınız.

Güneş bildiğimiz üzere Antik Mısır ile özleşmiz bir simgedir. Mısırlılar'ın tanrıları olan Ra'yı temsil eder. Hatta Firavunlar tarafından, onun adına dikilmiş olan birçok dikilitaş bulunmaktadır dünyada. Londra, Washington, Kahire, Paris, Roma ve İstanbul gibi önemli şehirler bu eserlere ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul'da bulunan Dikilitaş'ın güneydoğu cephesinde ise şunlar yazar:

“Güneşin doğduğu sırada sahip olduğu altın renkleri dünyaya yayan Horus’un (Ra) verdiği kuvveti, serveti, kuvvetli sevgi, saygıyı taşıyan Aşağı ve Yukarı Mısır’ın tacına sahip olan ve bizzat Güneş tarafından seçilmiş olan firavun, bu eseri babası Ra için yaptırdı.”

İlginçtir ki başka bir kültürde oldukça önemli yere sahip olan bir obje, Hristiyanlık için önemliymiş gibi akdediliyor. Ne tuhaf? Bakalım güneş, Hristiyanlıkta başka nerelerde kullanılıyor?

Bir diğer önem arz eden hususta Hristiyanlar'ın ibadet evi olan kilise, ama çok daha önemlisi ise değişmekte olan ibadet şekilleri. Hristiyanlar'ın kutsal günü Pazar'dır. İnanan insanlar, bu günde kiliseyi ziyaret eder, Tanrı ile iç içe yaşar, bolca dua eder ve kilise tarafından ayin düzenlenir. Tuhaf olansa Pazar gününün İngilizce'de "Sunday" olarak bilinmesidir. Güneş günü anlamına gelir.

Biliyorsunuz, Hristiyanlar, Hz. İsa'yı Tanrı'nın oğlu olarak adlandırıyor. Buna istinaden şu tarzda bir benzetme yapabiliriz. Hz. İsa'yı kutsal gördükleri için Pazar gününün adı "Sonday", yani oğul günü olabilirdi, fakat her ne hikmetse "Güneş günü" anlamına gelen "Sunday" tercih edilmiş. Yoksa bu insanlar farkında olmadan güneşe mi tapıyorlar diye sorası geliyor insanın. Bu soruların cevapları için şu videoya bir göz atın derim:

http://www.youtube.com/watch?v=UOXw210_1oQ

İzleyeceğiniz bu video da birçok soru cevap bulmasına rağmen, videonun sonunda benimm aklım biraz daha bulanıyor. Videonun sonlarına doğru çıkacak olan bir arkadaşımız diyor ki:

"Temelde Kudüs ve Roma'da biten bir güç piramiti için çalışıyorlar. Hem Vatikan, hem de Siyonist kesimi temsil etmektedir. Beraber yeni dünya düzeni kurarak, istediklerini yerine getiriyorlar."

Ne üzerinde çalıştıklarından ziyade birlikte çalıştıkları oldukça dikkatimi çekti benim. Bu yüzden gerçekten birlikte çalışıp çalışmadıklarına dair biraz araştırma yaptım ve bir şeyler dikkatimi çekti.

http://www.popsalata.com/fotogaleri/tcada-kim-ne-giydi/80712 Bu fotoğrafımız da 1D grubunun meşhur üyesi Harry'nin boynunda Hristiyanlığın simgesi haçı görüyüroz. Hemen önünde ise Yahudileri temsil eden davud yıldızını.

http://1.bp.blogspot.com/-VOKf13uR5xo/UJ_PNtl2qCI/AAAAAAAABDY/xfjKaNibcYM/s320/tumblr_mdadlav3QF1rn8jjho1_500.gif Bu da meşhur yıldızımız Kesha ve arkasındaki davud yıldızı.

Son zamanlarda Hollywood bu simgeyi çokca kullanmaya başladı. İnsanlar bu görsele iyice aşina oldu yani. Neredeyse hemen hemen her video klipte davud yıldızını görebiliyoruz.

http://www.youtube.com/watch?v=NVcSNnqRD0c Britney Spears'ın Şirinler filmi için seslendirmiş olduğu klibin hemen başında da, ilk saniye itibari ile tavanda davud yıldızını görüyoruz. Hedefte çocuklar mı var acaba?

Daha sonra bu yazının üzerine eklemeler yaparım. Fakat şimdilik yeterli.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu