Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.08.2013, 02:29 (UTC)    
Mesaj konusu: Windows Active Defender Virüsü Nasıl Temizlenir?

Windows Active Defender Virüsü Nasıl Temizlenir?
Windows Active Defender virüsü, bilgisayarınıza üç şekilde bulaşabilir; izniniz olmaksızın internetten yüklenen bazı yazılımlardan, çevrim içi antivirüs taraması yapan web sitelerinden ve video içerikli web sitelerinde gerekli gözüken yazılımlardan. Bilgisayarınıza bulaştıktan sonra sahte virüs taramaları ve alarmları yapan bu virüsü bilgisayarınızdan tamamen kaldırmak için aşağıdaki yönergeleri takip edebilirsiniz.

Windows Active Defender
1.Adım
Öncelikle bilgisayarı Ağ Desteği ile Güvenli Mod‘da Bu işlemin Windows 8′de nasıl yapıldığını öğrenmek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Diğer Windows işletim sistemlerinde ise bilgisayar başlatılırken F8 tuşuna basıp seçim yapmak yeterli olacaktır.

2.Adım
Virüs, bilgisayardaki Proxy ayarlarını değiştirecektir. Bu durumdan kurtulmak için şu adımları takip edin: Internet Explorer’a girin ve Araçlar > Internet Seçenekleri > Bağlatılar sekmesi > Yerel Ağ Ayarları yolunu takip ederek ulaşacağınız pencerede ve Yerel ağınız için bir Proxy sunucusu kullanın seçeneğini işaretledikten sonra pencereyi kaydedip çıkın.

3.Adım
Windows Active Defender virüsünü, temizleme işlemi sırasında durdurabilmek için RKill uygulamasını indirerek içinden çıkan dosyayı çalıştırmalısınız. Bu işlem tamamlandıktan sonra kesinlikle bilgisayarı yeniden başlatmayın.

4.Adım
Son adımda Malwarebytes Anti-Malware programını bilgisayara yüklüyoruz ve güncelleştirmeleri yapıyoruz. Yazılıma girerek Perform full scan butonuna basarak bilgisayarı taratın. Tarama sonucunda bulunan tüm tehditleri temizleyin ve virüsten kurtulun.
Kaynak: windowsum.com
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu