Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj18.10.2013, 13:48 (UTC)    
Mesaj konusu: contains

Beyler bu kodda bir yanlışlıklık mı var bir bakar mısınız

Kod:
            $(".siirlist ul.siirler li a").click(function(){
               var isim = $(this).text();
               $(".siirlist").append("<strong>"+isim+"</strong>");
               var siir = $.contains($("h1#siirlik")[0], $(isim)[0]);
               if (siir)
               {
               alert("Şiir var");   
               }
               else {
               alert("Şiir yok");   
               }
               });


bu şekilde tıkladığımda hepsine şiir yok diyor, [0] parametlerini kaldırıncada hepsine şiir var diyor.
Mesaj19.10.2013, 09:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

bu kodun tamamı mı yoksa bir kısmımı eğer öyleyse tamamını atar mısın?
Mesaj19.10.2013, 09:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

dostum bu jquery kodunun tamamı
istersen mesaj atayım tasarımı sana komple

buradaki amaç şu
şiirlerin yazılı olduğu divler hazırladım, bu divlerin içine şiir ismi olarak h1 etiketleri içine isimleri girdim
ve bu divleri gizledim

aynı zamanda bu isimler siirlist class lı div de li etiketleri içinde yazıyor
siirlist class lı divde herhangi bir li ye tıklandığın da li'nin içinde ki değer i alıp şiirlerin yazılı olduğu divde aratacağım
eğer şiir varsa siirlist class lı div i görünmez yapıp şiirin yazılı olduğu div i görünür yapacağım

daha kontrol ettirme aşamasındayım ama düzgün çalışmıyor kodlar
Mesaj19.10.2013, 17:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

beyler anlayan yok mu?
Mesaj19.10.2013, 18:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

Koddaki bu bölümü:

Kod:

if (siir)


bu şekilde yapın:

Kod:

if (siir>0)




Olabilir belki.IF ve ELSE bilgisayar programlamada böyle kullanılıyor.Belki burda da öyledir Very Happy
______________
Kimsenin kötü olduğunu söylemem,ama iyi tarafları da çok olmayan insanlar var...
-Albert Einstein
Mesaj19.10.2013, 20:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

C dillerinde sayı bildiren değişkenler için dediğiniz doğru. Ama sadece true ya da false değeri alan bir değişken için (bkz. bool) bu öyle değildir. İf in içine yazdığınızda direk değişken "true ise" diye algılar

Ben sorunumu çözdüm. Yardım etmeye çalışan herkese çok teşekkürler Smile
Mesaj20.10.2013, 15:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

O kodu ne yapacaktınız ?
______________
tr.gg site harici reklam yasak.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu