Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj26.09.2014, 08:02 (UTC)    
Mesaj konusu: Samsung Galaxy Gear Hakkında



Geçtiğimiz yılın eylül ayında tanıttığı Galaxy Gear ile akıllı saat pazarına adımını atan Samsung, piyasası ancak gelişmeden burada ağırlığını hissettirmek istediğini ortaya sunmuştu. Samsung akıllı saat pazarında hakimiyet kurma yolundaki ikinci adımını da fazla zaman kaybetmeden geçtiğimiz şubat ayında attı ve Samsung Galaxy Gear 2’yi duyurdu. Android işletim sisteminin yerine Samsung’un kendi içinde gelişimini sürdürdüğü Tizen’in kullanılması sebebiyle Galaxy adından vazgeçen Samsung, Gear 2’yi hem yenilenmiş bir tasarım hem de yeni niteliklerle müşterilerin karşısına çıkardı.

Samsung Galaxy Gear 2’de 320 x 320 piksel çözünürlüğünde 1.63 inç Super AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran tatmin edici bir özellik ve görüntü kalitesi sunmakta. Gear 2’nin akıllı odaklama özelliğine sahip 2 megapiksel kameraysa kapasitesi ölçüsünde yeterli fotoğraflar çekiyor. Nitelik Gear 2’nin ekranında çekilen bu fotoğraflar oldukça gerçek gözüküyor. Bu kamerayla 720p video da kaydedilebiliyor. Bluetooth kulaklıklar sayesinde Gear 2 ile müzik dinlemek de mümkün oluyor. Samsung’un bu doğrultuda özel olarak sunduğu Bluetooth kulaklıklar da Türkiye’de satışa sunulmakta. Ancak lansman alanında bulunmadıkları için bu kulaklıkları deneyimleme zamanımız olmadı. Samsung Gear 2 IrLED sensörü ve WatchON Remote programı sayesinde TV için bir uzaktan kumanda olarak kullanılabilmekte. WatchON uygulamasının televizyonla eşleşmesi ise olabildiğince kolay anlaşılır bir biçimde aşama aşama ilerliyor. Yerinden ayaklanıp kumandayı almaya üşenen Gear 2 kullanıcıları bu nitelikten sıklıkla faydalanacaktır. Samsung Galaxy S5 ve Gear Fit’te bulunan egzersiz özellikleri Gear 2’de de mevcut. Nabız ölçer ve adım ölçer gibi sensörler sayesinde Gear 2 bir egzersiz bilekliği işlevini de yerine getirmekte. Kullanıcılar diledikleri zaman uyku ve stress durumlarını da Gear 2 aracılığıyla takip edebilmekte. Tizen 2 işletim sistemine sahip olan Gear 2 çok sayıda uygulama barındırıyor. Mevcut uygulamalar arasında nitelikte navigasyon ve egzersiz programların varlığı dikkat çekerken, Samsung ilerlemekte olan bu uygulamaların sayısının artacağı sözünü vermeyi ihmal etmiyor. Gear Fit’teki Bluetooth üzerinden cihaz bulma özelliğine Gear 2’de de rastlıyoruz. Bu özellik sayesinde Gear 2 kullanıcılarının mobil cihazlarını bulması oldukça basitleşecektir.

Gear 2’nin bazı niteliklerinin sonradan yüklenebilir olduğunun belirtmekte gerek var.Gear 2’nin suya ve toza dayabilmesi açık yerlerde yapılacak uzun soluklu testlerde daha iyi ölçülecektir. Göze hitap eden bir tasarıma sahip olan Gear 2 turuncu kayış, kömür siyahı ve altın kahverengi kayış rengi alternatifleriyle piyasaya sunulacak. Bu kayışların değiştirilebilir olması da iyi bir seçenek olarak dikkat çekiyor.
______________
-----------------------bAbA hArmAn ---------------
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu