Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj03.10.2014, 18:16 (UTC)    
Mesaj konusu: → BlogcuAbi | Ders 2 - Site&Blog ♦

Merhaba arkadaşlar uzun suredir sitem dahilinde blog yazamadim. Bazı kişilere söz vermiştim tutamadım. Buradan herkesten öncelikle özür dileyerek konuya başlamak istiyorum ;
Mobilden yazdığım için türkçe karakter sorunu ile karşılaşabilirsiniz Wink

Ders 2 - Site&Blog

Bahsedeceğim ilk konu blog olacak. Blog yazarken dikkat etmemiz gereken hususlar olmalı. Siz google amcalarda aratirsiniz ya hani `iyi bir blog nasıl yazılmalıdır ?' diye. Bence bunların çoğu lagaluga. Hepsi kopyalamasyon gelir bana. Tüyo vericem" iyi okuyun Wink

1. Başlık koymada her konuyu göze alin : mesela bir oyun incelediniz, video ve fotolarla birlikte sitenizde yeni çoklu konu açmak istiyorsunuz. Sizce başlık mesela [FIFA 15 oyun incelemesi] 'mi olmalı yoksa [FIFA 15 2. Hafta İlk 15 Dk] 'gibi bir başlıkmı olmalı ? Bence 2. Seçenek. Neden mi ?
İnsanların dikkatini genel başlıklardan çok değişik çoklu ve serili başlıklar çekiyor. Ve boylece sizlerin takipçisi artıyor.
Bana gore sürekli takipçi = aramalarda ilk sıralara girme..

2. Bloglarda özgün konusun ve dikkat cekin : yazılarda siz yerine sen diye konusursaniz okuyucunun dikkatini (bence) cekersiniz. Hani derler ya' kopyalarsan özgün yazı olmaz kendin yazmadığın için aramalarda gozukmessin bile' bu yanlış bir anlayıştır. Mutlaka kopya cekmelisin. Tıpa tıp olmamalı Very Happy ama sonuçta seninki amatör bir yazı.

3. Tag tag Tag : bloglarda mutlaka başında veya sonunda tag kulanin. Nedir bu derseniz tag dediğim aslında linkdir kardeşim. Konumuz FIFA 15 olsun Smile mesela yazarsin değişik şekillerde; FIFA 15 incelemesi, FIFA 15 bolum 2, FIFA ayarları filan. Sana yararı olur.

Küççük bir Site yazımı da okuyun;

1. İçerik: çoğu kişi içerik çalınmasın diye uğraşır ya hani' kopyalamayi engelleme kodlari, sağ tik engelleme, ctrl+p,a,c,v, ğ engellelleme filan iste. Bos isler bence. Ne gerek var bunlara Smile. İcerigi calmak isteyene sağ tık mağ tık islemez. Adam olan zaten kaynağini belirtip koyar. Ha simdi coluk cocuk heryer. Cok istiyosan DMCA sirketi ucretsiz secenek sunuyor veya creative commons.

2. Blog konusundaki hersey siteyi yuceltir. Yani alexa dan tut siralamasina kadar. Tabii bunlar yetmiyor. Pr lazim, backlink lazim. Tabi sizde gidip backlink diye falanfilan.trgg sitesinden karsilikli reklam istemeyin. Saglam backlink almaya bakin. Zaten yilda 1 kere pagerank guncellemesi yapiliyor(sanirsam). Meseka taninmis bir blog sitesi yoneticisiyle konusabilirsiniz. `abi backlnk almam lazim. Senin sitende iyi ya. Koyarmisin sitemi ?' demeyin Smile. Üslub'uyla konusabilirsiniz. Veya yorum sitelerini gezin. Nedir bu derseniz mesela film sitesi. Filmlerin altina yorum yapin (benim eskiden yaptigim birsey).

*bu film cok guzel, siteme beklerim flnfilantr.gg* olabilir.

3. Siteyi Buyutmek mi İstiyorsun ?: yazar al! Bloglarinda yazar:.. Kismini belirt. Bloglarda özgün, yonetimde cogul ol.


Bitti. İnsallah bir daha yazmak kismet olur. Herkesin bayramini burdan da kutlarim. Kolay gele

BlogcuAbi ™ ( sanki tm yazinca artistlik oluyor. Hos duruyor. ) Sunar..

______________
BlogcuAbi
İletişim
Sıkça Sorulan Sorular
New Generation Blog..
Mesaj31.10.2014, 19:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

yazınız bir çok kişiye ışık olacak .
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Mesaj01.11.2014, 15:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

opencore yazmış:
yazınız bir çok kişiye ışık olacak .
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu