Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.12.2014, 11:03 (UTC)    
Mesaj konusu: Zorunlu Din dersi ve Osmanlıca hakkındaki düş

Evet arkadaşlar merak ettim Zorunlu Din dersi ve Osmanlıca hakkındaki görüşleriniz neler ? İyi mi , kötü mü ? Ve ya Sizce nasıl olsaydı iyi oldu derdiniz ? Lütfen siyasi düşüncelerle değil , Akademik , mantıki düşüncelerle konuşalım ve Çözüm odaklı olalım . Herkes bişeyler yazarsa sevinirim...

Örnek ;

Bana göre iyi/kötü oldu.

Mantıki sebebim şudur.

Düşüncemi destekleyenler şunlardır.

Gibi...


______________
Mesaj10.12.2014, 00:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bana kalırsa yapılan her şey yanlış.
Güzelim ülkem Türkiye'm de çok başka şeyler dönüyor açıklasam bile kabullenmeyeceksiniz bu yüzden kendinizi oyalayacak bir şeyler bulun. Çok fazla siyaset'e kafa yorarsanız yandınız.!
Mesaj10.12.2014, 02:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

İyi veya kötü diyemiyecem ama bu yaşıma kadar (27) hiç bir iş başvurusunda osmanlıca sorulmadı, sorulmuyor... Yeni Türkiye yolunda yeni nesil osmanlıca konuşacak. Türkçe azaltılacak mı acaba bu onun zemini mi ? Bu ders zorunlu olursa 20 30 sene sonra belki daha kısa zaman da Türkçe seçmeli dersmi olur ? Gerçekten bi zaman makinesi olsa bi bakıp gelsem... Kafamda deli sorular...
Mesaj10.12.2014, 12:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bs-pazar kardeşim Osmanlıca bir yazı dili okunuşu Türkçe nasıl okuyorsan. Ama latinceye göre avantajları var . Mesela zengin kelime hazinesi ve kendini daha iyi ifade edebilme gibi. Bak Osmanlıca bir kelime ve latincesini yazıcam :
كلمك : gelmek ... yani okunuşta bir farklılık yok. Ama bizim tarihimizi aydınlatma açısından ve pekçok açıdan önem taşıyor. Sen tarihini veya olayları çevirilerle okumak zorunda mısın ? Aslını okuman daha faydalı olur. Ve samimi olarak söylüyorum Kur'an harflerini bilen birinin 45 dk sini almaz öğrenmek.

Chickenblog kardeşim. İşi siyasi olarak değerlendirmemenizi rica etmiştim. Eğer yanlış olduğuna dair gerekçelerin varsa söyleyiver.
______________
Mesaj10.12.2014, 22:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bence bu iyi bir ders çünkü insan kendi tarihini öğreniyor ne varki bunda ?. Hem bu sizin kelime kapasitenizi maksimuma çıkarır sadece yazılış farkı var, okurken normal türkçe gibi okunuyor bunun bir sorunu yok.

Fakat işler değişir ve türkçe kullanılmamaya başlanırsa ben bu işe herkez gibi karşı çıkarım. Gerçi bunu yaptırırlarsa buda bir ihtimal.
Mesaj10.12.2014, 22:57 (UTC)    
Mesaj konusu:

Koddersim ilk paragrafına aynen katılıyorum. Osmanlıca = Osmanlı Türkçesi .
______________
Mesaj11.12.2014, 13:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

Zorunlu din dersi niye peki?
Hiç mi düşünmüyorsunuz Erdoğan'ın bizi İmparatorluk dönemine geri götüreceğini ve kadınların tüm haklarının elinden alınacağını ? Günden güne bu yazdığıma 1er adım daha yaklaşıyoruz hiç biriniz farkında değilsiniz. Adam herşeyin temelini hazırlıyor !
Mesaj11.12.2014, 13:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

@chickenblog

Siyaset yapmayalım bildiğim kadarıyla yasak zaten ....
______________

Mesaj11.12.2014, 14:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

@chickenblog Şu nedenle iyidir şu nedenle kötüdür demek çok zor olmasa gerek ben siyasi birşey sormadım ki ? Sence zorunlu din dersi neden olmamalı mesela bunun cevabı gibi ...
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu