Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj08.12.2014, 20:58 (UTC)    
Mesaj konusu: 2 Tane div yan yana getirme ve ortalama

Öncelik'le mrb arkadaşlar benim 2 gündür uğraşdığım konu 2 tane "div" i yan yana koyup ortalamaktır yan yana koyabiliyorum komut "float:left;" ile ama sol tarafa gidiyor bu komutu silince ortalayabiliyorum ama yan yana gelmiyor alt altta oluyor yani anlayaçağınız gibi sadece hedefim 2 tane "div" yan yana getirip ortalamaktır size kodları ve yapaçağım şekil resminide koyuyorum daha iyi anlamanız için.
Önizleme:

Kodlar:
css ve div kodu hazırdır sadece kod önizleme sitesinde bakabilirsiniz.
Kod Önizleme Sitesi: http://kdonizle.blogspot.com/

Kod:
<style type="text/css">
.kolon { float:left; border:1px solid red; padding:10px; margin:10px; }
</style>

<div class="kolon">
1 nolu div aralığı
</div>
<div class="kolon">
2 nolu div aralığı
</div>
<div style='clear: both'/>

Çözüm Bulundu
float:left; yerine bunu display:inline-block; kullanın
Çözüm bulan #opencore tşkler.


En son sitetemasi tarafından 12.12.2014 07:34:41 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj10.12.2014, 07:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

Koskoçaman bir forumda div olayından anlayan biri çıkmazmı Smile
Mesaj10.12.2014, 16:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

Yok demek ki Very Happy
______________
Mesaj10.12.2014, 16:54 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sorunu anlayamadım açar mısınız?
Mesaj10.12.2014, 17:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ne demek istediğinizi anladım galinba.
bu sorunu çözmek için 1 tane daha div açın ancak
1.div ile 2. div'i kapsasın

örnek:


Kod:

<div id="iskelet">
   <div class="div-1"></div>
   <div class="div-2"></div>

</div>


Kod:

<style type="text/css">
#iskelet
{
margin:0 auto;
}
</style>
Arrow Margin:0 auto; kodu üsten ve alttan olduğu gibi bırakır.Sağdan ve soldan ortalama işlemi görür.
umarım sıkıntınızı çözer..[/code]
Mesaj10.12.2014, 17:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

Eğerki bu kodu menu için kullancak sanız float:left; önermem.

Menu yan yana yapacaksanız şayet display:inline-block; kullanmanızı öneririm.

Question Bilgi: Float değeri girilmiş bir div'e konumuna değer vermek zordur.bunu için harici bir div oluşturmanız gerekir.
Mesaj10.12.2014, 17:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

opencore yazmış:
Ne demek istediğinizi anladım galinba.
bu sorunu çözmek için 1 tane daha div açın ancak
1.div ile 2. div'i kapsasın

örnek:


Kod:

<div id="iskelet">
   <div class="div-1"></div>
   <div class="div-2"></div>

</div>


Kod:

<style type="text/css">
#iskelet
{
margin:0 auto;
}
</style>
Arrow Margin:0 auto; kodu üsten ve alttan olduğu gibi bırakır.Sağdan ve soldan ortalama işlemi görür.
umarım sıkıntınızı çözer..[/code]





ilk önce ilginiz için tşkler ama sizin verdiğiniz div kodları ortalanmıyor.
hedefim 2 tane div yanyana koyup ortalamaktır çözümü hala bulamadım.
Mesaj10.12.2014, 17:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

opencore yazmış:
Eğerki bu kodu menu için kullancak sanız float:left; önermem.

Menu yan yana yapacaksanız şayet display:inline-block; kullanmanızı öneririm.

Question Bilgi: Float değeri girilmiş bir div'e konumuna değer vermek zordur.bunu için harici bir div oluşturmanız gerekir.


ilk önce floatın allah bellasını versin Smile (display:inline-block;) bunu bi deneyim inş çalışır.
Mesaj10.12.2014, 17:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kod:
<style type="text/css">
#iskele
{
margin:0 auto;
overflow:hidden;
padding:0 auto;
border:1px solid blue;
width:250px;
}
.div-1 {width:100px;height:100px; border:1px solid #000;margin:5px;padding:5px;float:left;}
.div-2 {width:100px;height:100px; border:1px solid #000;margin:5px;padding:5px;float:left;}
</style>
<div id="iskele">
<div class="div-1">&nbsp;</div>
<div class="div-2">&nbsp;</div>
<div style="clear:both;"></div>
</div>


ortalama yaptı.
Mesaj10.12.2014, 17:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

Clear özelliğini de kullanabilirsin . Floatta ise bir tane div eklersin onun yanına ekleyeceğin divin floarıtını right yapıp margin ve ya padding değerinde sağın değerini artırıp ilk dive yaklaştırırsın . Clearla floatı aynı anda kullanıp da düzeltebilirsin. Tam nasıl yapılıyordu unuttum . Dene işte dediklerimi Wink
______________
Mesaj10.12.2014, 17:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

opencore yazmış:
Kod:
<style type="text/css">
#iskele
{
margin:0 auto;
overflow:hidden;
padding:0 auto;
border:1px solid blue;
width:250px;
}
.div-1 {width:100px;height:100px; border:1px solid #000;margin:5px;padding:5px;float:left;}
.div-2 {width:100px;height:100px; border:1px solid #000;margin:5px;padding:5px;float:left;}
</style>
<div id="iskele">
<div class="div-1">&nbsp;</div>
<div class="div-2">&nbsp;</div>
<div style="clear:both;"></div>
</div>


ortalama yaptı.


Aynen Clear both işini görür arkadaşın belirttiği gibi ...
______________
Mesaj10.12.2014, 17:40 (UTC)    
Mesaj konusu: Çok Tşkler

opencore yazmış:
Eğerki bu kodu menu için kullancak sanız float:left; önermem.

Menu yan yana yapacaksanız şayet display:inline-block; kullanmanızı öneririm.

Question Bilgi: Float değeri girilmiş bir div'e konumuna değer vermek zordur.bunu için harici bir div oluşturmanız gerekir.


Kardeş bence b-s senin hakkını yemiş ya valla ellerine sağlık (float:left;) yerine (display:inline-block;) koydum oldu artık <center> kullanabiliyorum tşkler tekrardan sorun düzeldi.
Mesaj10.12.2014, 17:43 (UTC)    
Mesaj konusu:

700pixel yazmış:
Clear özelliğini de kullanabilirsin . Floatta ise bir tane div eklersin onun yanına ekleyeceğin divin floarıtını right yapıp margin ve ya padding değerinde sağın değerini artırıp ilk dive yaklaştırırsın . Clearla floatı aynı anda kullanıp da düzeltebilirsin. Tam nasıl yapılıyordu unuttum . Dene işte dediklerimi Wink



Tşkler kardeş #opencore işimi halleti saolasın iyi forumlar.
Mesaj10.12.2014, 17:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sorun çözüldü değilmi
______________
TR.GG Dışı Site Linki Yasaktır!
@agasu06
Mesaj10.12.2014, 17:48 (UTC)    
Mesaj konusu:

technoatom yazmış:
Sorun çözüldü değilmi


evet Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu