Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj15.01.2015, 22:42 (UTC)    
Mesaj konusu: Tarih Kokan Divriği

Sivas’ın Divriği ilçesi sahip olduğu köyleri, şenlikleri ve tarihi mekânları ile adından söz ettirmektedir. İlçede yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası sahip olduğu mimari doku ile herkesi etkileyecek nitelikte olmaktadır.

Cami 1229 senesinde Mengücekli beyi olan Ahmed Şah tarafından yapılırken, Darüşşifa(hastane) ise yine aynı senelerde Ahmed Şah’ın eşi olan Turan Melek tarafından yaptırılmıştır. Her iki yapının da mimarisi Ahlatlı Muğis Oğlu Hürrem Şah adlı mimara ait olmaktadır. Benzersiz yapı planına ve mimariye sahip olan cami ve hastane de farklı motifler yer almaktadır. Ayrıca cami adına en dikkat çeken hususlardan bir tanesi de ikindi güneşinin caminin giriş kapısına vurması ile birlikte cami kapısında beliren erkek silueti olmaktadır. Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası 1985 senesinde UNESCO tarafından koruma altına alınmış ve dünya miras listesine eklenmiştir.

Oldukça önemli tarihi miraslara sahip olan Divriği hakkında güncel bilgilere sahip olabilmek adına www.divrigihuseyingazi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu