Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj24.03.2015, 13:40 (UTC)    
Mesaj konusu: RamazanBarut ortalama kodu

beyler nasıl ortalaya bilirim kodu varsa paylaşır mısınız lütfen!!!!!'
______________

http://www.Ramazanbarut.tr.gg/


En son RamazanBarut tarafından 25.03.2015 22:03:18 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj24.03.2015, 14:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kod:
<style>#content{float:left; width:960px;}</style>
Mesaj24.03.2015, 14:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

blogcuabi yazmış:
Kod:
<style>#content{float:left; width:960px;}</style>
teşekür ederim bunu forum bölümünün üstü kısmına yazıyorum değil mi? ayrıca left yazıyo orayı center mı yapacam? kod işe yaramadı !!!!
______________

http://www.Ramazanbarut.tr.gg/


En son RamazanBarut tarafından 24.03.2015 14:28:28 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Mesaj24.03.2015, 14:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sitenizde 2 bölüm vardır. Ben buna kafadan sağ ve sol bölüm diyorum. Tasarım kodlarından siz bunu ayırt etmelisiniz. Header kodlarından sonra gelen divlerden birisidir büyük ihtimalle. Sağ sol yerine onları yazmalısınız.

Kod:
#sag{display:none;} // sağ divi etkisiz hale getirerek forumumuzu büyütelim //

#sol{margin-top:10px; float:left; width:960px;} // genişliğide verelim // sola yatık olsun // üstten 10pixel boşluk bırakalım //
Mesaj24.03.2015, 16:46 (UTC)    
Mesaj konusu:

blogcuabi yazmış:
Sitenizde 2 bölüm vardır. Ben buna kafadan sağ ve sol bölüm diyorum. Tasarım kodlarından siz bunu ayırt etmelisiniz. Header kodlarından sonra gelen divlerden birisidir büyük ihtimalle. Sağ sol yerine onları yazmalısınız.

Kod:
#sag{display:none;} // sağ divi etkisiz hale getirerek forumumuzu büyütelim //

#sol{margin-top:10px; float:left; width:960px;} // genişliğide verelim // sola yatık olsun // üstten 10pixel boşluk bırakalım //
eklemem gereken kod style mi yoksa css mi gerek var mı
______________

http://www.Ramazanbarut.tr.gg/
Mesaj24.03.2015, 16:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

Forum üstüne style arasına eklemelisiniz yoksa çalışmaz.
______________
BlogcuAbi
İletişim
Sıkça Sorulan Sorular
New Generation Blog..
Mesaj24.03.2015, 17:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kardeş forum üstündeki metin bölümüne <style> </style> tagları arasında
Kod:

section.content{
padding: 32px 0 0 0;
width: 1040px;
}

yazarsan sorun çözülecektir.
______________
Mesaj24.03.2015, 19:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

codeshope yazmış:
Kardeş forum üstündeki metin bölümüne <style> </style> tagları arasında
Kod:

section.content{
padding: 32px 0 0 0;
width: 1040px;
}

yazarsan sorun çözülecektir.
genişletti ortalamadı kardeş?
______________

http://www.Ramazanbarut.tr.gg/
Mesaj25.03.2015, 21:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

RamazanBarut yazmış:
codeshope yazmış:
Kardeş forum üstündeki metin bölümüne <style> </style> tagları arasında
Kod:

section.content{
padding: 32px 0 0 0;
width: 1040px;
}

yazarsan sorun çözülecektir.
genişletti ortalamadı kardeş?


Merhaba.
Zaten genişletmesi gayet normal. Çünkü padding Değeri bulunmakta. Padding zorla Yazılan bölümü genişletmek icin kullanılır.


Bu iki seçeneği denermisin.

Arrow Tasarım ayarları
Arrow 2-Gelişmiş ayarlar
Arrow 3-Css kod bölümüne yapistirin
Arrow Kodlar aşağıda bulunuyor.

Kod:
 
<style type="text/css"> <!--
html, body {
text-align: center;
}
--> </style>



Aklımda söyle birsey de var.

Forum üstündeki Metin üzerine bu kodu ekleyin.

Kod:

<div align="center"><table border="0" width="70%"><tr><td>


Forum üstündeki Metini oluşturan Bölümün en altına bu kodu ekleyin.

Kod:

</td></tr></table></div>


Forum ekstrasını kullanmadığım icin hafızamı biraz zorlamam gerekiyor.
Sizlere yardımcı olmak icin buradayız.

Kolay gelsin. Hayırlı Akşamlar dilerim.
Mesaj25.03.2015, 21:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

ua1905ua yazmış:
RamazanBarut yazmış:
codeshope yazmış:
Kardeş forum üstündeki metin bölümüne <style> </style> tagları arasında
Kod:

section.content{
padding: 32px 0 0 0;
width: 1040px;
}

yazarsan sorun çözülecektir.
genişletti ortalamadı kardeş?


Merhaba.
Zaten genişletmesi gayet normal. Çünkü padding Değeri bulunmakta. Padding zorla Yazılan bölümü genişletmek icin kullanılır.


Bu iki seçeneği denermisin.

Arrow Tasarım ayarları
Arrow 2-Gelişmiş ayarlar
Arrow 3-Css kod bölümüne yapistirin
Arrow Kodlar aşağıda bulunuyor.

Kod:
 
<style type="text/css"> <!--
html, body {
text-align: center;
}
--> </style>



Aklımda söyle birsey de var.

Forum üstündeki Metin üzerine bu kodu ekleyin.

Kod:

<div align="center"><table border="0" width="70%"><tr><td>


Forum üstündeki Metini oluşturan Bölümün en altına bu kodu ekleyin.

Kod:

</td></tr></table></div>


Forum ekstrasını kullanmadığım icin hafızamı biraz zorlamam gerekiyor.
Sizlere yardımcı olmak icin buradayız.

Kolay gelsin. Hayırlı Akşamlar dilerim.


Hepsini denedim olmadı tasarım sola yatık
______________

http://www.Ramazanbarut.tr.gg/
Mesaj26.03.2015, 08:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

En son verdiğim kodların çalısması icin css Kodları Arasında o Bölümün div tablosunu oluşturman gerekiyor. css kodunu eklemen lazim. Bu şekilde Kodları Bağlaştirmiş olursunuz.
Suan işteyim. Saat 4 de çıkıyorum. Telefondan yazıyorum.
Mesaj26.03.2015, 21:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

ua1905ua yazmış:
En son verdiğim kodların çalısması icin css Kodları Arasında o Bölümün div tablosunu oluşturman gerekiyor. css kodunu eklemen lazim. Bu şekilde Kodları Bağlaştirmiş olursunuz.
Suan işteyim. Saat 4 de çıkıyorum. Telefondan yazıyorum.
saat 11 ama ayrıca div tablosunu nasıl yapacağım ki?
______________

http://www.Ramazanbarut.tr.gg/


En son RamazanBarut tarafından 26.03.2015 21:05:36 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj27.03.2015, 14:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

Hocam eğer css bilmiyorsan bilmeden işletimini yapamazsın.
Anlatsak bile anlayamazsıniz. Bu insanlik hali.
Bu nedenle ilk önce css yi kavramamız gerekiyor.

Size bu şekilde yardımcı ola bilirim ve kesin faydası olacaktir.verdigim linkte bulunan tüm videoları izleyin deneyin.

Css dersleri icin link Arrow https://m.youtube.com/playlist?list=PLTBosOZV7fNSZsBRELD0M6O0lyhcrOtI-

Dipnot sitenizin css kodlarına ulaşmak icin
Arrow tasarım ayarladı
Arrow gelişmiş ayarlar
Arrow en alt da css bölümü bulunmakta.

Buraya css Kodlarını yazacaksın. Html Kodlarını da örnek forum ekstrasında bulunan tasarımın üstündeki Metin Bölümü'ne yazacaksın.
Ama bunları yapmadan önce css kavraman gerekiyor.

Kolay gelsin hocam.
Mesaj27.03.2015, 14:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

En son olarak aklıma kısa yoldan kar misali birsey geldi. Smile

forum ekstrasında bulunan tasarımın üstündeki Metin'in en üstüne bu kodu yazar misin.

Kod:
<center>


Tasarımın üstündeki Metin'in en altına bu kodu ekleyerek center işlemini tamamlarmisin
Kod:
</center>



Bu işlem aslında kirlilik yapar fakat bazen hile olarak KULLANILIYOR.

Genellikle yazı ortalama bir bölümü zorla ortalamak icin kullanılır.
Fakat doğru Yöntem değildir.

Tekrar kolay gelsin


En son ua1905ua tarafından 27.03.2015 14:10:29 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Mesaj30.03.2015, 20:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

ua1905ua yazmış:
En son olarak aklıma kısa yoldan kar misali birsey geldi. Smile

forum ekstrasında bulunan tasarımın üstündeki Metin'in en üstüne bu kodu yazar misin.

Kod:
<center>


Tasarımın üstündeki Metin'in en altına bu kodu ekleyerek center işlemini tamamlarmisin
Kod:
</center>



Bu işlem aslında kirlilik yapar fakat bazen hile olarak KULLANILIYOR.

Genellikle yazı ortalama bir bölümü zorla ortalamak icin kullanılır.
Fakat doğru Yöntem değildir.

Tekrar kolay gelsin
benim istediğim yazıyı değil siteyi monitörde ortalamak
______________

http://www.Ramazanbarut.tr.gg/
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu