Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj06.06.2016, 08:32 (UTC)    
Mesaj konusu: forum sayfamı divin içinde nasıl gösteririm

bedava sitemin forum sayfasını kullanarak sayfamın içinde forum sayfasını göstermem gerekiyor ama yapamadım yani daha ayrıntılı açıklarsam şöle açıklayayım sayfamdaki divin içinde göstericem bunu nasıl yapıcam bilen varmı ? çünkü divin içinde göstermediğimiz zaman forum en alta iniyor buda iyi bir görüntü vermiyor bilen biri varsa yardım ederse sevinirim ?
______________
özgürlük bir yaşam biçimidir.
Mesaj07.06.2016, 19:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

Tasarımını Bedava-Sitem'e göre yapmalısın.
İçerik kısmının başladığı divi(<div class="icerik">) Tasarımın üstü bölümünde en sona yaz.
İçerik kısmının bitişini belirten divi(</div>) Tasarımın altı bölümünün en üstüne yaz.
Mesaj08.06.2016, 12:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

gofrette yazmış:
Tasarımını Bedava-Sitem'e göre yapmalısın.
İçerik kısmının başladığı divi(<div class="icerik">) Tasarımın üstü bölümünde en sona yaz.
İçerik kısmının bitişini belirten divi(</div>) Tasarımın altı bölümünün en üstüne yaz.


tam olarak anlamadım daha açık anlatırsan ?
______________
özgürlük bir yaşam biçimidir.
Mesaj08.06.2016, 17:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

Öncelikle bu yaşadığınız sorunu sadece forum kurarken yaşamazsın. Bedava Sitemin bize sunduğu hazır ekstraları kullanırken de yaşarsın. Örneğin iletişim ekstrasını ve ziyaretçi defteri ekstrasını kurarken de aynı problemle karşılaşacaksın.

Peki bu neden oluyor?
Bedava Sitem, sunduğu ekstraları veya sayfa eklerken hazırladığın içeriği CSS tasarımındaki "Tasarımın üstündeki kısım" ve "Tasarımın Altındaki Kısım"ın arasında kalan "content" id'li div'e atıyor.

( T.Ü.K = Tasarımın üstündeki kısım )
( T.A.K = Tasarımın altındaki kısım )

Cümleyi biraz karışık kurmuş olabilirim ama daha da basit anlatmak gerekirse sayfa oluşturduğun içerik, T.Ü.K ve T.A.K ın arasındaki bir div'e gönderiliyor. Bu göndermeyi de Bedava Sitem sağlıyor.

Şimdi diyeceksin ki o zaman neden diğer sayfalarım bozuk gözükmüyor?
Bunun nedeni de sen sayfaları oluştururken her sayfayı "ortasayfa" classlı bir div içerisine alarak eklemişsin. Fakat forumu veya ziyaretçi defterini bu şekilde "ortasayfa" classlı bir div içerisine alamıyorsun. Bunun önüne geçmek için T.Ü.K'ın sonunda "ortasayfa" classlı div'i başlatıp, T.A.K'ın başında ise sona erdirmelisin.

Böylece eklediğin içerik otomatik olarak "ortasayfa" classlı divin içerisinde kalacak. (Buna forum, ziyaretçi defteri, iletişim kutusu gibi kısımlar da dahil)

Bilgilendirme
Bu işlemleri yaptıktan sonra eskiden kalma "ortasayfa" classlı div leri silersen daha temiz olur.


En son gofrette tarafından 08.06.2016 17:31:27 tarihinde değiştirildi, toplam 5 kere değiştirildi
Mesaj08.06.2016, 17:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

gofrette yazmış:
Öncelikle bu yaşadığınız sorunu sadece forum kurarken yaşamazsın. Bedava Sitemin bize sunduğu hazır ekstraları kullanırken de yaşarsın. Örneğin iletişim ekstrasını ve ziyaretçi defteri ekstrasını kurarken de aynı problemle karşılaşacaksın.

Peki bu neden oluyor?
Bedava Sitem, sunduğu ekstraları veya sayfa eklerken hazırladığın içeriği CSS tasarımındaki "Tasarımın üstündeki kısım" ve "Tasarımın Altındaki Kısım"ın arasında kalan "content" id'li div'e atıyor.

( T.Ü.K = Tasarımın üstündeki kısım )
( T.A.K = Tasarımın altındaki kısım )

Cümleyi biraz karışık kurmuş olabilirim ama daha da basit anlatmak gerekirse sayfa oluşturduğun içerik, T.Ü.K ve T.A.K ın arasındaki bir div'e gönderiliyor. Bu göndermeyi de Bedava Sitem sağlıyor.

Şimdi diyeceksin ki o zaman neden diğer sayfalarım bozuk gözükmüyor?
Bunun nedeni de sen sayfaları oluştururken her sayfayı "ortasayfa" classlı bir div içerisine alarak eklemişsin. Fakat forumu veya ziyaretçi defterini bu şekilde "ortasayfa" classlı bir div içerisine alamıyorsun. Bunun önüne geçmek için T.Ü.K'ın sonunda "ortasayfa" classlı div'i başlatıp, T.A.K'ın başında ise sona erdirmelisin.

Böylece eklediğin içerik otomatik olarak "ortasayfa" classlı divin içerisinde kalacak. (Buna forum, ziyaretçi defteri, iletişim kutusu gibi kısımlar da dahil)

Bilgilendirme
Bu işlemleri yaptıktan sonra eskiden kalma "ortasayfa" classlı div leri silersen daha temiz olur.


ozaman birtane daha <div class="ortasayfa"></div> böle açmam lazım değilmi? eğer tek birtane yaparsam bu sefer kodda açıklık olcak tag kapanmadığı için kodlar hata vermezmi ?
______________
özgürlük bir yaşam biçimidir.
Mesaj08.06.2016, 17:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kodda açıklık olmayacak T.Ü.K da açtığın div classını T.A.K da kapatacaksın. Hiçbir hatayla karşılaşmazsın.
Mesaj08.06.2016, 18:20 (UTC)    
Mesaj konusu:

gofrette yazmış:
Kodda açıklık olmayacak T.Ü.K da açtığın div classını T.A.K da kapatacaksın. Hiçbir hatayla karşılaşmazsın.


ama bu sefer öbür sayfalarda bozulcak ? onu yerine getirmek için position'dan faydalandım o nasıl olcak ?
______________
özgürlük bir yaşam biçimidir.
Mesaj08.06.2016, 18:30 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sadece söylediklerimi yaptıktan sonra bana özel mesaj atarsan sevinirim, incelemek istiyorum. Görmeden ne kadar mantıklı cevap vereceğimi bilemiyorum
Mesaj08.06.2016, 18:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

gofrette yazmış:
Sadece söylediklerimi yaptıktan sonra bana özel mesaj atarsan sevinirim, incelemek istiyorum. Görmeden ne kadar mantıklı cevap vereceğimi bilemiyorum


olmadı kardeşim hata veriyor kod ??
______________
özgürlük bir yaşam biçimidir.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu