Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj21.06.2008, 18:47 (UTC)    
Mesaj konusu: xp nin bilinmeyen yönleri...

XP = word excel ve IE gibi programlar kullaniyorsaniz menulerdeki yazi büyüklügünü yada kücüklügünü ayralamak için sayfayi actiginizda CTRL \'ye basin ve mousenin topunu ileri geri hareket ettirin


XP = Baslat -> Çalistir-> eudcedit Kendinize ait bir logonuz varsa bu karekteri cizebilir ve degisiklikler yapabilri ve kaydedebilirsiniz!


XP = Baslat -> Çalistir -> IExpress Windows un içindeki bu ucretsiz kurulum hazirlamasi mevcut! bu sihirbazla hangi dosyayi paketlenecegini nereye açilacagini ve kopyalandiktan sonra hangi bölümlerin calistirilacagini belirtebilirsiniz!


XP = Baslat-> Çalistir -> Mplayer 2 Eski versiyon olmasina karsin sade arayüzüyle cok kullanislidir Üstelik son codec\'leride desteklemektedir. DivX,XviD gibi..


XP = Baslat-> Çalistir -> Conf Netmeeting i calistirir.


XP = Baslat -> Ayarlar -> Denetim masasi ->ses efekti ve aygitlari -> -> görev cubuguna ses ayari simgesini yerlestir[X] bununla birlikte XP yi ilk kurdugunuzda sag altta aktif hale gelmiyen ses ayar simgesine ulasabilirsiniz ve aktif edebilirsiniz!


XP = Baslat -> Çalistir -> //dlevitas bilgisayar agda \'\'dlevitas\'\' olarak adi gecen bilgisayara kolayca gecçis yapabilrisiniz ve paylasilmis bilgilere kolayca ulasabilirsiniz. bolelikle calisma gurplarinizla baglantida sikinti cekmezsiniz!


XP = Baslat -> Çalistir -> IPconfig /all komudu ile ip nizi ögrenebilirsiniz!
Gezgin penceresinin sabitlenmesi = ilk önce söz konusu pencereyi ve görev cubuklarini istediginiz gibi yerlestirin ardindan kayit defteri düzenleyicisini calistirin ekrana gelen pencerede \'\'HKEY_CURRENTUSER\Software\Micorsoft\Windows\Cu rrentVersion\Policies\Explorer\'\' anahtarini etkinlestirin. Burada NoSaveSeting adinda yeni bir DWORD degeri olusturun bu kaydin üzerine cift tiklayin ve deger alanina 1 yazin ve ardindan reboot cekin makineye ve artik ayarlariniz sabit kalsin.


XP= Sikici açiklamalarin kaldirilmasi =\'\'HKEY_CURRENTUSER\Software\Micorsoft\Windows\C urrentVersion\Explorer\Advanced anahtarinin altindaki ShowInfoTip kaydina cift tiklayin ve degere 0 verin ardinda EnableBalloonTips adinda ayni tipte yeni bir kayit olusturun ve bunun degerlerinide 0 yapin sistemi yeniden baslattiktan sonra bir daha o sikici yardim ve aciklama pencereleri gelmiyecek


XP=Disk alani uyarini kapama = HKEY_CURRENTUSER\Software\Micorsoft\CurrentVersion \Policies\Explorer anahtarini etkinlestirin ve buradaki NoLowDiskSpaceCheck adinda ve DWORD tipini yeni oluturun ve degere 1 olarak degistirin artik yetersiz disk alani uyarisi vermiyecek


XP= Kisayol menusu üzerinden sifreleme = NTFS bölümleri bilgileri sifreleme imkani sunar. uzun uzun ugrasmaniza gerek yoktur bunun için kayit defterini acin ve HKEY_CURRENTUSER\Software\Micorsoft\Windows\Curren tVersion\Explorer\Advanced anahtarini etkinlestirin düzen menusundeki Yeni\DWORD degeri komudunu calistirin bu kayda isim olarak EncryptionContextMenu gerin ve degeri 1 yapin


XP=XP home altinda yedekleme araci = standart kurulumda olmayan bu islevi CD içine gizlenmis bu araci yüklemek için VALUEADD\MSFT\NTBACKUP klasorunu acin ve NTBACKUP.MSI ismindeki dosyaya cift tiklayin. kurulum sonunda yedekleme aracini calistirmak için baslat->tüm programlar->donatilar->sistem araclari->yedekleme yolunu izleyiniz.


XP= Baslat menusunu hizlandirma = kayit defterine HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Dektop anahtarindaki MenuShowDelay kaydina cift tiklayin ve ve pencereye gelen degere 200 olarak seçin bu sayede basla t menusu 200ms de acilacaktir.


XP = CDlerin otomatik acilmasi = CDrom dan bir bilgi alacaksiniz ve cdrom otomatikmen aciliyor va gereksiz onca ugrastan sonra ulasabiliyorsaniz bilgilere bu tam size göre birdefaya mahsus olmasini istiyorsaniz cdromu acarken SHIFT e basili tutun ayrica bu yöntem bilgisayarinizin diger yan aygitlarini okumasini engelliyeceginden bilgisayariniz daha hizli acilis yapar!
xp home için devamli bu uygulama calissin istiyorsaniz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Current-ContrlSet\services\cdrom anahtarini etkinlestirin ve pencereye sag tiklayin ekrana gelen autorun kaydina cift tiklayin ve degeri 0 yapin!!
xp professional için iseBaslat->Çalistir->gpedit.msc bilgisayar yapilandirma->yönetim sablonu->sistem dizini etkinlestirme-> buradaki otomatik calistiri deaktivite edin ve tamam diyin


XP = paylasilan belgeleri bilgisayardan kaldirmak = paylasimdaki bazi gereksiz belgelerin paylasimini kaldirmak için kayit defterine gidin ve HKEY_LOCAL_MACHINE\Micorsoft\CurrentVersion\Explor er\My Computer\NameSpace\Delegatefolders anahtarini etkinlestirin buradaki 59031a473f72-44a7-89c5-5595fe6b30ee kaydini silin reboot tan sonra paylasilan belgeler simgesi bilgisayara gelmiyecektir


XP=Dosya önizlemesini kaldirma = windows bir klasoru acinca kücük resimler olarak bunlari size gösterir ve THUMBS.DB adi adindaki önbellkte bunlari kaydeder. hdd alaninda tasarruf için bunu deaktiv etmeniz gerekli bunun için bilgisayarim-> araclar->klasor secenekler-> görünüm kartindaki listede bulunan resimleri önbellege alma secenegini isaretleyin ve tamam diyin.


XP=windows un eski ayarlarina dönme = bazi programlari yüklediginizde sizin istemedigini bir durum cikabilir bunun sonucu yeniden windows kurmaniz gerekebilir ama buna gerek yok windows u yeniden kurgunuzda eski bilgilerinizi koruyabilirsiniz. XP cd sini cdrom\'a koyun ve calistir a su komudu yazin <CD sürücü ismi >:\i386\winnt32./unattend bunun sonucu kurulum islemi basliyacak ve tüm önemli dosyalari onaracaktir


XP = tümüne hayir fonksiyonun etkinlestirme= bir belge kopyalarken yada degistirken evet-tümüne evet-hayir simgesi cikar buna tümeüne hayir eklemek için hayir dügmesine basarken SHIFT tusunu basmaniz yeterli olacaktir.
XP IE\'nin yeniden kurulumu= eger IE sorun veriyorsa bazi aksilikler oluyorsa bunu iyi okuyun bazi uzmanlar bunu ancak windows un yeniden kurulmasi ile mümkündür der ancak bu olmasada olur! nasilmi? IE nin yeniden kurulmasi ile mümkün XP CD sini cdroma yerlestirin ve Bsalta->Çalistir->rundll32.exe.setupapi,InstallHinfSection.Defaut In s tall.132.%windir%\infie.inf yazip tamam demeniz yeterli olacaktir.


XP professional = rezerve bant genisiligi serbest birakma= xp ag aktarim hizini standart olarak%10 u özel islemler için rezerve eder ve saklar bunu kaldirmak için Baslat->Çalisir-> gpedit.msc yazin ve bilgisayar yapilandirma latinda bulunan yönetim sablonlari/ag/Qos paket zamanlayicisini etkinlestir. buradaki band genisiligi sinirla kaydina cift tiklayin ve devre disi birakin.


XP=yabanci temalari kullanma = XP nin görünümünü degistirin. bunun tek yolu UXtheme adinda yamayi indiriniz bölelikle artik xp de degisiklik yapabileceksiniz.


XP= MSN ini tamamen makinenizden kaldirmak mümkün eger ekle?kaldir dan kaldirmaya kalkarsaniz tamamen kaldirmayacaktir.Bizim izledigimi,z yol su olmalidir ancak bunu uygularken msn acik olmamalidir simdi Baslat-> Çalistir ->RunDll23 advpack.dll,LaunchINFSection %windirÎNF\msnmsgs.inf,BLC.Remove bunu yasadiginizda msn ini tamamen kaldiracaktir.


XP=arama yardimcisini kaldirin= bisey ararken cok vakit kaybetmek istemiyor ve köpecigin her isinize karismasini istemiyorsaniz söle yapmanizi tavsiye ederim. kayit defterini acin ve HKEY_CURRENT_USER\software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\CabinetState klasorune girin ve Use Search Asst adli yeni bir dizine (string) degerini girin ve degerine no yaptiktan sonra özlediginiz arama menusune kavustunuz hayirli olsun



XP =XP de birden fazla DOS vardi biliyormuydunuz = XP de 2 farkli dos komut satiri vardire bunlardan biri NT cekirdegi tasir ve XP için dönüstürülmüs klasik command.com eski dosun tüm özelligini tasir bunu problemsiz olarak kullanabilrsiniz. fakat CMD.EXE adinda baska bir versiyo daha bulunmakta bunun fazla özellikleride bulunmaktadir.mesela F7 tusuna bastiginizda önceki tüm gectiginiz komutlari görebilirsiniz F5 tusu önceden girdginiz komudu tekrarlar ve uygulama basligina sag tikladiginizda penceredeki metni kopyalar.


XP=XP yi tekrar yükledignizde tekrar aktive yapmaniza gerek yok= lisansli bir kopyasina sahipseniz bilgisayara daha önce yüklediyseniz Windows\System32 klasorunde bulunan wpa.dbl dosyasini yedegini almaniz yeterli olacaktir.


XP = hata raporu göndermek istemiyorsaniz = XP her defasinda hata raporu göndermesini istemiyorsaniz bilgisayarima sag tiklayin ve gelismis(advanced) sekmesini atladiktan sonra hata bildirme (error reporting )dügmesine tiklayin hata bildirmeyi devre disi birak (disable error reporting )i 2 kere tiklayin ve enter diyin bukadar.


XP = XP nin otomatik dosya acmasini deaktiv etme= eger sizde xP nin otomatik sikistirilmis dosya acma özelligini sevmiyor ve winzip winrar gibi programlari özlediyseniz bunu yapin bsaslat->çalistir->regsvr32\u zipfldr.dll yazin ve enter artik winzip veya winrar gibi programlari kullanabilirsiniz. geri dönmek içinde yine ayni yola regsvr32zipfldr.dll yazmaniz yeterlidir.


XP= cöp kutusunu masaüstünden cikarmak = baslat->çalistir->regedit-> kayit defterini actiniz simdik HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE?Microsoft\CurrentVersi on\Explorer\Desktop\NamSpace\ klasoruna girin ve 645ff0405081-101b-9f08-00aa002f954e degerine tamamen kaldirin masaustune gidip F5 e basin copkutusu kalmis gçreceksiniz ama silinen dosyalar yine cöp kutusuna gider ana klasorde REDYCELER de sildiklerini bulabilrsiniz.


EĞLENCENİN RENGİ - Ana Sayfa
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu