Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj03.07.2008, 16:37 (UTC)    
Mesaj konusu: Tarayıcının Adres Satırından Flash'a Değişken Gönderimi

Tarayıcının adres satırından flasha değişken gönderimi konusunu inceleyelim bu dersimizde.

Olayın mantığını anlatmak adına basit bir örnek anlatacağım, daha sonra siz geliştirerek sitenize entegre edebilirsiniz.

Tarayıcı adres satırına aşağıdaki gibi bir link girdiğimizi düşünelim:

Kod:
www.site.com/?kategori=1&no=2


Şimdi PHP dosyamızdaki mantık da şu, gelen değişkenleri HTML'de Flash dosyanızın olduğu linkin sonuna ekleyeceksiniz, bu kadar.


Javascript ile yönlendirmeli küçük bir örnek yapıyorum,
Php kodları:

Kod:

echo "<script>";
echo "window.lokasyon=";
echo ""\";
echo "flash_dosyasi.swf?kategori=". $_REQUEST['kategori'] ;
echo "&no=" . $_REQUEST['no'];
echo "\"";
echo "</script>";



Bu dosyayı index.php diye kaydedip hostunuza atarsanız, deneyebilirsiniz.

Önizleme (deneme) örneği için aşağıdaki linklere bakabilirsiniz.


http://blog.bilgenc.com/dosyalar/disaridan_veri/?kategori=12&no=4

http://blog.bilgenc.com/dosyalar/disaridan_veri/?kategori=deneme1&no=deneme2
Mesaj23.10.2009, 15:40 (UTC)    
Mesaj konusu: Selam

ya benimde kendi hazırladığım bir flash swf ile yazırladım
ama bir türkü siteye koyamıyorum flash sitede oynamıyor bana yardımcı olabilimisiniz bana bu kodu düzenleyenlebilirmisiniz

flash kodu:
<!-- saved from url=(0013)about:internet -->
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Title</title>
<style type="text/css">
<!--
body,td,th {
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
color: #666666;
font-size: 13px;
}
body {
margin-left: 0px;
margin-top: 0px;
margin-right: 0px;
margin-bottom: 0px;
}
.top {
background-color: #FFE7B5;
border-bottom-width: 1px;
border-bottom-style: solid;
border-bottom-color: #FF9900;
padding-left: 3px;
margin-bottom: 2px;
padding-top: 3px;
padding-bottom: 3px;
position: relative;
overflow: hidden;
}
-->
</style></head>

<body>

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="100%" height="100%">
<param name="movie" value="web sitesine koyacak resimler ve mp3ler.swf?xml_path=slides.xml" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="allowFullScreen" value="true" />
<embed src="web sitesine koyacak resimler ve mp3ler.swf?xml_path=slides.xml" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="100%" height="100%" allowFullScreen="true"></embed>
</object>
</body>
</html>
______________
www.SaBaN18.tr.gg
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu