Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.07.2008, 20:15 (UTC)    
Mesaj konusu: Toyota hibrid otolarına güneş paneli ekliyor

Hibrid otomobiller üzerinde çalışan Toyota, yakıt ve elektrik ikilisine güneşin gücünü de ekleyecek.

Toyota, yükselen petrol fiyatları ve daha ekolojik otomobil taleplerini göz önünde bulundurarak hibrid otosu Prius'un yeni modellerine güneş panelleri eklemeyi planlıyor.

Kyocera Corp tarafından geliştirilen paneller yardımıyla üretilen enerji, Prius'un havalandırma sisteminin bir bölümüne, daha doğrusu belli durumlarda klimaya güç verecek. Güneş enerjisi kullanarak bundan fazlasının elde edilmesinin çok zor olduğu ve bu yüzden kararın sembolik bir jest olduğu söyleniyor.

Üçünü jenerasyon Prius'lar önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak.

Güneş enerjisi gerçeği
Büyük otomobil üreticileri çağımızın ekolojik ve enerji sıkıntılarına farklı alternatiflerle çözüm bulmaya çalışıyor. Fakat güneş enerjisi motoru çalıştırmak için efektif bir enerji türü olarak görülmüyor. Yükselen silikon fiyatları yüzünden güneş panellerinin üretimi pahalıya geliyor ve enerjiyi saklamak kolay değil.

1990'ların başında Mazda, Eunos 800 ve Sentia modellerine, sıcak yaz günlerinde otomobil park halindeyken havalandırmayı çalıştırması amacıyla güneş panelleri eklemişti. Fakat çok pahalıya gelen bu seçenek daha sonra rafa kaldırılmıştı.

Geri dönüştürülebilir enerji üzerinde çalışmakta olan Japonya Ekonomi Ticaret ve Endüstri Bakanlığı'ndan Kentaro Endo, taşıtlarda güneş enerjisi kullanımının çok kısıtlı olduğuna işaret ediyor. Endo, bir evin tüm çatısını güneş panelleriyle kapladığınızda bile sadece iki saç kurutma makinesini çalıştıracak kadar enerji elde edebileceğinizi, bir otomobilin tamamına bu şekilde enerji sağlamanın çok zor olacağını belirtiyor.
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu