Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.08.2008, 12:40 (UTC)    
Mesaj konusu: BAŞKA YERİNE DOKUNMAYIN :D

DİKKAT! Sadece bademciği alınacak
Dokuz Eylül Üniversitesi, katarakt ameliyatı yerine hastanın rahmini alan doktorları açığa aldı. Ardından da ilginç bir uygulama başlattı.

Yanlış ameliyatı önlemek için artık hastaların boynuna asker künyesi takılacak.

Katarakt ameliyatı için sıra bekleyen hastanın yanlışlıkla rahminin alınması Dokuz Eylül Üniversitesi'ni yeni tedbirlere yöneltti. Tıp fakültesinde yaşanan sağlık skandalı üzerine dün basın toplantısı düzenleyen Rektör Emin Alıcı, ilginç bir bilgi verdi. Artık üniversiteye gelen hastaların boynuna, askerlerde olduğu gibi künye takılacak. Ameliyat edilecek kişinin adı, soyadı ve hastalığı gibi bütün bilgiler künyede yer alacak. Yanlış ameliyattan dolayı üzüntülü olduklarını belirten Prof. Dr. Alıcı, sistemi tekrar kontrol ettiklerini ve ek tedbirlerin alınmasına karar verdiklerini söyledi. Olayın üst üste tesadüfler sonucu meydana geldiğini anlatan rektör, sorumluları cezalandırılacaklarını vurguladı: Bu affedilir bir hata değil. Ben bunu yapmış olsaydım, mutlaka kendi kendimi cezalandırırdım. Gider dağ başında, kulübede günlerce kalırdım, kendime gelemezdim.''

Görev süresi dolduğu için koltuğunu yeni rektöre devretmeye hazırlanan Emin Alıcı, dün Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na veda ziyaretinde bulundu. Ardından da gazetecilerin yanlış ameliyatla ilgili sorularını cevapladı. Olaydan sonra hastane kayıtlarını incelediğini anlatan Alıcı, şu bilgileri verdi: ''Böyle bir şeyin olması insanı çileden çıkarıyor. Bir kişinin diğer sedyedeki hastayı çekip ameliyat odasına alması korkunç bir yanlış. Şükür ki hasta çok önemli şeyler kaybetmedi. Genç hasta olsaydı önemli şeyler kaybederdi. Rahim, yumurtalık kanseri 50-55 yaşındaki kadınlarda sık görülür. Bu yaşı geçmiş hanımlar kendi istekleriyle böyle ameliyat oluyorlar. Bir asistanın, uzman arkadaşımızın dikkatsiz davranışıyla böyle bir sürece girdik.'' Olayı kapatma yoluna gitmediklerine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Emin Alıcı, sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını ve görevden el çektirildiklerini ifade etti.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Mete Güzelant ise, sorumlu hekimlere 'meslekî beceri bilgi eksikliği ve organ kaybına neden oldukları gerekçesiyle' meslekten men cezası verilebileceğini açıkladı. Hasta yakınlarının kendilerine başvurmasını isteyen Güzelant, "En büyük teselli, hastanın hayatını kaybetmemesi." dedi.
______________
Mesaj01.08.2008, 12:41 (UTC)    
Mesaj konusu:


______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu