Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj10.08.2008, 18:52 (UTC)    
Mesaj konusu: Windows Gidiyor Midori Geliyor

Microsoft'un, geliştirme laboratuarlarında uzun süredir bir Windows alternatifi üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Henüz Windows 7 üzerindeki dedikodular bitmeden şimdide Windows 8 için bazı söylentiler dönmeye başladı. Windows 7'nin halefi olacağı söylenen Windows 8'in kod adı Midori.

Microsoft, şu anda yapım aşamasında olan programı 'modern bilgisayarcılık' olarak nitelendiriyor. Şirket, yeni programın işleyiş sistemi hakkında detaylı bilgi vermezken uzmanlar yakın gelecekte Midori'nin, tıpkı windows gibi bilgisayar kullanılan her eve gireceğini ifade ediyor.

Windows yetkilileri, Midori'nin sanal bir işletim sistemi olacağını ve sadece tek bir bilgisayar üzerinde kullanılmayacağını belirtti. Şirket yekilileri, teknolojide 'mobil insan' döneminin hüküm sürmeye başladığını ve yeni işletim sisteminin, yeni çağın gereksinimlerine uygun olarak tasarlandığını belirtti.

Bu işletim sistemi, kullanıcının kendi işletim sistemini, internete bağlı olan her bilgisayarda kullanabileceği anlamına geliyor. Projenin Windows'u temel almayan, tamamen yeni bir işletim sistemi üzerinde olduğu söyleniyor. Midori yeni bir başlangıç olacak ve eski standartlarla uyumluluğu dikkate almayacak. Bunu yerine çok daha "zayıf" olacak ve verimli bir biçimde çalışacak.

Uzmanlar, yeni programın çok basit bir işlemci ile çalışacağını ve insanların verilerini güvenli olarak depolayıp istediği mecrada kullanabileceğini kaydetti.

ALINTIDIR!!!
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu