Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj19.08.2008, 17:39 (UTC)    
Mesaj konusu: 19 Ağustos 2008: Gizli İlimler 1 Yaşında

Gizli İlimler 1 Yaşında.

Bundan tam 1 yıl önce, "Gizli İlimler Sitesi" olarak Bedava-Sitem ailesine katılırken, (kişisel olarak) tek bir düşüncem vardı: Bilmediklerimi öğrenmek ve bunları bir sitede toplamak. Daha çok kendim için, merak ettiklerim için kurduğum bir siteydi. Doğu ve Batı mistizminin buluşma noktası olarak "idealizmin" ve "seçmeciliğin" kısıtlayıcı alanlarından tüm inançlara, fikir ve öğretilere, kısacası İnsan'ın kendisini (ve kendisini çevreleyen dış dünyayı) ilgilendiren her konuya, meselelerin özüne müdahalede bulunmadan, fikirleri kendi bakış açımızla yontmadan yer verdik.Bu yanlıştır, bu doğrudur demagojisine hiç girmeden...

İçeriğimiz, site adından da anlaşılabileceği GİZLİ ilimlerdi; yani insanlara HALA giz olan her şey. En çok da insanın kendisiydi giz olan, oluşturduğu uygarlıklar, inşa ettiği medeniyetler, korkuları, gerilimleri, heyecanları, mistizmi, sevgisi, güzel bulma fıtratı; kısacası İNSAN'ın kendisi.

Bu 1 yıl kat ettiğimiz yol, yine yolun en başındaydı. Hala her şey baştan başa SIR, hala her insan koca bir bilinmeyen. Ama güzel olan bir şey varsa, bu da, bu yolculuktan aldığımız keyifti. Kendi mütevazı çizgimizde, Yaşlı Kral'ın "Bu hayatta mutlu olmanın sırrı, elindeki bir kaşık yağı dökmeden, hayattan ve insanın yolculuğundan aldığı keyiftir." sözlerini retoriğimiz yaparak, bu zevki sizlerle paylaştık.Ortaya koyduklarımızı sadece "bir web sitesi" olarak değil; "bilgi"nin ve "erdem"in stajerliğinin yapıldığı bir okul olarak gördük. Bu okuldaki tek öğretmen, sizin kendi ince çizginizdi. Doğruyla yanlışın yan yana olduğu yolda, GERÇEĞİ ve GERÇEKLİĞİ sizin sezgilerinize bıraktık. (Çünkü bilgelikte tek anahtar, sezgilerimiz ve erdemlerimizdi sadece)

Gizli İlimler Okulu'nun kurulmasında büyük payı olan Bedava-Sitem yöneticilerine, makalelerini yayınlama iznini bizden esirgemeyen değerli yazarlarımıza, gerek yazı ve materyal gönderen, gerekse bannerlerimizi sitelerinde yayınlayarak bu okulun tanıtımında öncülük yapan değerli web sitesi sahibi dostlarımıza, varlıklarıyla bu mütevazı okulu ziyaret etme inceliği gösteren tüm ziyaretçilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim.

"Gizli İlimler" Adına, Admin.
19 Ağustos 2008, Salı
______________

gizliilimler.org / 4kitap.tr.gg / mehmetakifardic.tr.gg
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu