Forum'da ara:
Ara


« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
Mesaj23.08.2008, 11:43 (UTC)    
Mesaj konusu: IE de CSS sorunum var ?

Düzenleme : ironarchives
Açtığınız Başlıkları Küçük Harflerle Yazınız.
Kod Verirken CODE Butonunu Kullanınız...


aRkadaşlaR bi css-desing tasarımı kullandım sitem bu www.officalweb.tr.gg ama internet explorer le açtığım zaman içeriği yazıları gözükmüyo sitenin napmam gerek ? tasarımın kodu da bu
tasarımın üzreindeki yazı:
<style type="text/css"> table.wallpaper{background-image:url(http://img501.imageshack.us/img501/7301/tvhg5.gif);position:absolute;left:1px;top:35px; height: 515px; width: 1000px;} </style> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="wallpaper"><tr><td></td></tr></table>

<div style="font-family: Comic Sans MS; text-align: center;"
id="nav_element ">


CSS KODU

Kod:
h1#title{display: none;} h2#title span {display: none;} div.header{display: none;} li.nav_element{list-style-type: none;}   #Header_oben { height: 170px; width: 695px; background:; background-image:url(); color: #FFFFFF; border: 0px solid #000000; margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 0px; float: left; position:absolute;left:254px;top:40px;}   body {background-image:url();background-position:center;}  a{color:#ffffff; font-size: 13px; text-decoration: none;} a:hover {color: #ffffff; font-size: 11px; text-decoration: none;} a:link {color: #ffffff; font-size: 11px; text-decoration: none;} a:active {color: #ffffff; font-size: 11px; text-decoration: none;} a:visited {color: #ffffff; font-size: 11px; text-decoration: none;}    li.nav_element a{ color:#ffffff; display: block; margin: 0px; padding-left: 0px text-decoration: none; width: 80px; height: 13,5px; background-image:url(); background-color:}   li.nav_element a:hover{ color:#ffffff; display: block; margin: 0px; padding-left: 0px text-decoration: none; width: 110px; height: 15px; background-image:url(); background-color:}  * { padding: 5; margin: 5; }  #Design { margin: 0 auto;  }   #nav_container { width: 150px; height: 300px; background:; background-image:url(); color: ; border: 0px solid #000000; margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 10px; float: left;overflow:auto; position:absolute;left:20px;top:75px;}  #content { height: 278px; width: 540px; background:; background-image:url(); color: #000000; border: 0px solid #000000; margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 0px; display: inline; float: left; overflow:auto; position:absolute;left:339px;top:125px;}   #sidebar_container { height: 0px; width: 0px; background:; background-image:url(); color:#000000 ; border: 0px solid #000000; margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 0px; float: left; overflow:auto; position:absolute;left:500px;top:500px;}   

li.nav_element a{
color:#000000;
font-weight: bold;
display: block;
margin: 0px;
padding-left: 0px
text-decoration: none;
width: 110px;
height: 25px;
background-image:url(http://img233.imageshack.us/img233/890/27hv3.jpg);
background-color:}
li.nav_element a:hover{
color:#000000;
font-weight: bold;
display: block;
margin: 0px;
padding-left: 0px
text-decoration: none;
width: 110px;
height: 25px;
background-image:url(http://img516.imageshack.us/img516/6636/14hi1.jpg);
background-color:}
* { padding: 0; margin: 0;

#counter {
font-family:Comic Sans MS;
font-weight: bold;
font-size:15px;
   margin-top: 10px;
   border-top: 1px solid #D5D4D0;
   border-bottom: 1px solid #D5D4D0;
   padding-left: 30px;
   height: 25px;
   background-color: #FFF6D8;




YaRdımarınızı bekliyorummm


En son officalweb tarafından 23.08.2008 12:01:27 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj23.08.2008, 11:59 (UTC)    
Mesaj konusu:

css kodunu tablo kodu ile yapmışsın...
bunun yerine direk content bölümün arkaplanı olarak o tablo kodundaki resmi koyarak dene




Kod:
 
#content
font-family:Comic Sans MS;
widht: ??px;
height: ??px;
font-weight: bold;
font-size:15px;
margin-top: 10px;
background-image:url(http://img501.imageshack.us/img501/7301/tvhg5.gif);
border-top: 1px solid #D5D4D0;
border-bottom: 1px solid #D5D4D0;
padding-left: 30px;
height: 25px;
background-color: #FFF6D8;


bu kodda bulunan widht ve height değerlerini sayfana göre ayarla ve kodu sil baştan yapmaya çalış.
tablola tutulan css kodunu ayır ve etkisi kalmasın.

______________
Fenerbahçe Taraftarı İçin Şık tasarımlı bir site yaptık.
Umarım beğenirsiniz.
www.bin907.tr.gg


Mesaj23.08.2008, 12:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

yanlız bir şeyi gözden kaçırdım Razz

tabloya bağlanan resim tüm tasarım için sanırım...
bu nedenle aynı content gibi birde #nav_heading yapmalısın..

______________
Fenerbahçe Taraftarı İçin Şık tasarımlı bir site yaptık.
Umarım beğenirsiniz.
www.bin907.tr.gg


Mesaj23.08.2008, 12:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

royalportal yazmış:
css kodunu tablo kodu ile yapmışsın...
bunun yerine direk content bölümün arkaplanı olarak o tablo kodundaki resmi koyarak dene




Kod:
 
#content
font-family:Comic Sans MS;
widht: ??px;
height: ??px;
font-weight: bold;
font-size:15px;
margin-top: 10px;
background-image:url(http://img501.imageshack.us/img501/7301/tvhg5.gif);
border-top: 1px solid #D5D4D0;
border-bottom: 1px solid #D5D4D0;
padding-left: 30px;
height: 25px;
background-color: #FFF6D8;


bu kodda bulunan widht ve height değerlerini sayfana göre ayarla ve kodu sil baştan yapmaya çalış.
tablola tutulan css kodunu ayır ve etkisi kalmasın.




ya saoL ama fazLa bişi anlamadım ben bi yardımcı olsan kodu düzeltsen nolur çok acil ihtiyacımız var
Mesaj23.08.2008, 12:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

arkaadaşım sana şöyle yardımcı olayım.
sanırım sen bu kodu biryerden buldun.
tablo ile css komutlandırıldığı için İE de içerik gözükmüyor bu normal bişeydir.
Şimdi senden istediklerimi yaprsan birlikte yaparız tasarımını.

TABLO içinde bulunan o resmi ikiye bölmeni istiyorum.
sayfa için olan yeri ayrı menü için olan yeri ayrı resimlere taşımanı istiyorum yani o resmi ikiye ayır ve buraya koy.

______________
Fenerbahçe Taraftarı İçin Şık tasarımlı bir site yaptık.
Umarım beğenirsiniz.
www.bin907.tr.gg


Mesaj23.08.2008, 12:50 (UTC)    
Mesaj konusu:

tekrar merhaba arkadaşım.
öncelikle yapman gerekenleri aşağıya yazıcam.
css kodunu göze hoş bir hale getirdim Razz


aşağıdaki kodları css kodu bölümüne koyun.

Kod:
h1#title{display: none;}
h2#title span {display: none;}
div.header{display: none;}
li.nav_element{list-style-type: none;}   

#Header_oben { height: 170px; width: 695px; background:; background-image:url(); color: #FFFFFF; border: 0px solid #000000; margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 0px; float: left; position:absolute;left:254px;top:40px;}   

body {background-image:url();background-position:center;} 

a{color:#ffffff; font-size: 13px; text-decoration: none;}
a:hover {color: #ffffff; font-size: 11px; text-decoration: none;}
a:link {color: #ffffff; font-size: 11px; text-decoration: none;}
a:active {color: #ffffff; font-size: 11px; text-decoration: none;}
a:visited {color: #ffffff; font-size: 11px; text-decoration: none;}   

 li.nav_element a{ color:#ffffff; display: block; margin: 0px; padding-left: 0px text-decoration: none; width: 80px; height: 13,5px; background-image:url(); background-color:}   

li.nav_element a:hover{ color:#ffffff; display: block; margin: 0px; padding-left: 0px text-decoration: none; width: 110px; height: 15px; background-image:url(); background-color:}

 * { padding: 5; margin: 5; } 

#Design { margin: 0 auto;  } 


şimdi aşağıdaki bulunan kodların içindeki background:; background-image:url(); yazan yerlere tablonun içinde bulunan resmi keserek yapacaksınız. yani :

nav_container : menü altı bölümüdür buraya menüye ait kesitğiniz resmi koyacaksınız.

content : sayfa bölümüdür buraya kestiğiniz resimdeki sayfaya ait bölümü koyacaksınız.

sidebar-container: bu bölümde en alt bölümdür sanırım kodda resim olarak alttan bir yer koyulacak


Kod:
#nav_container { width: 150px; height: 300px; background:; background-image:url(); color: ; border: 0px solid #000000; margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 10px; float: left;overflow:auto; position:absolute;left:20px;top:75px;} 

#content { height: 278px; width: 540px; background:; background-image:url(); color: #000000; border: 0px solid #000000; margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 0px; display: inline; float: left; overflow:auto; position:absolute;left:339px;top:125px;}   

#sidebar_container { height: 0px; width: 0px; background:; background-image:url(); color:#000000 ; border: 0px solid #000000; margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 0px; float: left; overflow:auto; position:absolute;left:500px;top:500px;} 


akşam döndüğümde daha detaylı anlatırım yapamassan..
______________
Fenerbahçe Taraftarı İçin Şık tasarımlı bir site yaptık.
Umarım beğenirsiniz.
www.bin907.tr.gg


Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu